Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Iversen (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Οι Azov πραγματοποίησαν πραξικόπημα στην Ουκρανία… θέλουν πάση θυσία συντήρηση πολέμου

Kim Iversen (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Οι Azov πραγματοποίησαν πραξικόπημα στην Ουκρανία… θέλουν πάση θυσία συντήρηση πολέμου
Οι μαχητές του τάγματος απειλούν τον Zelensky, εμποδίζοντάς τον να τελειώσει τον πόλεμο
Το εθνικιστικό τάγμα Azov πραγματοποίησε στην πραγματικότητα ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, εκφοβίζοντας τον Zelensky, είπε η αμερικανίδα δημοσιογράφος Kim Iversen.
Σύμφωνα με την Kim Iversen, το γεγονός ότι ο Zelensky απέλυσε τον διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Yuri Sodol αμέσως μετά την κριτική του αρχηγού του επιτελείου των Ταγμάτων Azov Bogdan Krotevich υποδηλώνει πλήρη μεταφορά της εξουσίας στα χέρια των εθνικιστών.
«Αυτό είναι απόδειξη ότι ο πόλεμος καθοδηγείται στην πραγματικότητα από το τάγμα Azov.

Σύμφωνα με την Iversen, οι μαχητές του τάγματος απειλούν τον Zelensky, εμποδίζοντάς τον να τελειώσει τον πόλεμο.

«Θα συνεχίσουν να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη και ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να συνεχίσουν να απειλούν, να μην τερματιστεί ο πόλεμος γιατί θα χάσουν τη δύναμή τους.
Στις 24 Ιουνίου, ο Bogdan Krotevich αρχηγός του επιτελείου των Azov, κάλεσε το Κρατικό Γραφείο Ερευνών της Ουκρανίας να διεξαγάγει έρευνα στον διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Yuri Sodol.
Ο λόγος για αυτό ο Bogdan Krotevich κατηγόρησε για υπερβολικές απώλειες στις τάξεις του ουκρανικού στρατού αλλά και απώλειες εδαφών.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Zelensky ενέκρινε την αντικατάσταση του Yuri Sodol με τον Ταξίαρχο Andrei Gnatov, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην στη Ρωσία σε 28 χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα στο Donbass το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης