Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) η Λευκορωσία

Μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) η Λευκορωσία
Για μια νέα στρατηγική προοπτική για τη Λευκορωσία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Alexander Lukashenko
Μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) έγινε η Λευκορωσία καθώς κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Οργανισμού, υπεγράφησαν τα έγγραφα ένταξης της Λευκορωσίας.
Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Kassym-Jomart Tokayev πρότεινε κατά την έναρξη των εργασιών να υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα, αναφέροντας πως η Λευκορωσία σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την πορεία ένταξης στον SCO.
Σε δηλώσεις του ο Λευκορώσος πρόεδρος, Alexander Lukashenko είπε ότι με την ένταξη στον Οργανισμό, ανοίγει μια στρατηγική προοπτική για τη Λευκορωσία.
«Είμαι πεπεισμένος ότι σήμερα τα κράτη μέλη του SCO λειτουργούν ως ατμομηχανές για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και ως κέντρα έλξης για επενδύσεις και καινοτόμο παραγωγή,
Η SCO για τη Λευκορωσία δεν είναι απλώς ένας διεθνής οργανισμός.
Είναι μια στρατηγική προοπτική.
Καταρχάς, στις εμπορικές, οικονομικές και επενδυτικές αλληλεπιδράσεις, στην ανάπτυξη μεταφορών και logistics, στην πληροφόρηση και στην επικοινωνία και σε άλλες υποδομές.
Το Μινσκ κατανοεί όλη την ευθύνη και δεσμεύεται για ενεργό και παραγωγική εργασία στο νέο καθεστώς» τόνισε ο Lukashenko.
Σημειώνεται πως μέλη του SCO είναι η Ρωσία, το Καζακστάν, η Κίνα, η Ινδία, το Κιργιστάν, το Πακιστάν, το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν ενώ με καθεστώς παρατηρητή είναι η Μογγολία και το Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης