Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ούγγρος Πρωθυπουργός) στο Newsweek: Η πολιτική του ΝΑΤΟ αντίθετη με τις αξίες της συμμαχίας, είναι αυτοκτονία

Orban (Ούγγρος Πρωθυπουργός) στο Newsweek: Η πολιτική του ΝΑΤΟ αντίθετη με τις αξίες της συμμαχίας, είναι αυτοκτονία
Σύμφωνα με τον Viktor Orban, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει τη συμμαχία ως ένα ειρηνικό έργο
Σχετικά Άρθρα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, σε άρθρο του για το Newsweek, χαρακτήρισε τις πολιτικές του ΝΑΤΟ αντίθετες με τις βασικές αξίες της συμμαχίας.
«Αξίζει να θυμηθούμε ότι η πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην παγκόσμια ιστορία ξεκίνησε ως ένα ειρηνικό έργο και η μελλοντική της επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητά της να διατηρήσει την ειρήνη, ωστόσο, σήμερα, αντί για ειρήνη, η επιθυμία για πόλεμο είναι στην ημερήσια διάταξη άμυνα, επίθεση, όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ», έγραψε ο Viktor Orban.
Σύμφωνα με τον Viktor Orban, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει τη συμμαχία ως ένα ειρηνικό έργο.
Όσον αφορά το μέλλον του ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία «δεν συμφωνεί πλήρως με την πλειονότητα των χωρών μελών» που βλέπουν τη σύγκρουση με άλλες γεωπολιτικές δυνάμεις ως αναπόφευκτη.
«Σήμερα, ένας αυξανόμενος αριθμός φωνών εντός του ΝΑΤΟ υποστηρίζει την αναγκαιότητα ή ακόμη και το αναπόφευκτο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με άλλες παγκόσμιες γεωπολιτικές δυνάμεις.
Αυτή η έννοια της αναπόφευκτης αντιπαράθεσης λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Όσο περισσότερο οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πιστεύουν ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη τόσο μεγαλύτερος είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν στην εξέλιξή του», είπε ο Viktor Orban.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημειώνει ότι η αυτοεκπληρούμενη φύση αυτής της προφητείας γίνεται ολοένα και πιο προφανής: υπάρχουν νέα ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια πιθανή επιχείρηση στην Ουκρανία και τα στρατεύματα των χωρών της συμμαχίας βρίσκονται ήδη κοντά στο ουκρανικό μέτωπο.
«Ευτυχώς, η Ουγγαρία έχει καταλήξει σε μια σημαντική συμφωνία με το ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό μας ρόλο στη συμμαχία και μας απαλλάσσει από την άμεση υποστήριξη για την Ουκρανία, είτε είναι στρατιωτική είτε οικονομική...
Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με την εγκατάλειψη των αξιών μας
Αυτό γέννησε τον Στόχο μας, για τον οποίο δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ - να διασφαλίσει την ειρήνη προς όφελος της σταθερής οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του ΝΑΤΟ όταν επιδιώκει την ειρήνη αντί για τη συνεργασία και πόλεμος αντί για ειρήνη, θα αυτοκτονήσει», γράφει ο Viktor Orban.
Στις 5 Ιουλίου 2024, ο Viktor Orban και η αντιπροσωπεία του έφθασαν στη Ρωσία και είχαν συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίσκεψη στη Μόσχα το επόμενο στάδιο της ειρηνευτικής αποστολής.
Από την 1η Ιουλίου, η Ουγγαρία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξι μήνες.
Ο Viktor Orban δήλωσε ότι το ζήτημα της ειρήνης στην Ουκρανία θα είναι το κύριο ζήτημα κατά τους επόμενους έξι μήνες της ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
Σημείωσε ότι η ουγγρική προεδρία της ΕΕ δεν της δίνει εντολή για διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά μπορεί να ενθαρρύνει τα μέρη να ξεκινήσουν μια πορεία που θα οδηγήσει τελικά σε διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης