Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δυτικά ΜΜΕ προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν για τις θηριωδίες των Ουκρανών εναντίον Ρώσων κρατουμένων

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δυτικά ΜΜΕ προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν για τις θηριωδίες των Ουκρανών εναντίον Ρώσων κρατουμένων
Όλες οι φρικαλεότητες του καθεστώτος του Κιέβου είναι γνωστές από καιρό, είπε η Zakharova
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας πληροφορίες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διάπραξη εγκλημάτων από φιλοουκρανούς μαχητές εναντίον ενός τραυματισμένου Ρώσου αιχμαλώτου πολέμου, είπε ότι είναι αστείο να παρακολουθείς πώς οι δυτικές δημοσιεύσεις προσποιούνται ότι αγνοούσαν εντελώς τις φρικαλεότητες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον αμάχων στο Donbass και του ρωσικού στρατού, αν και η Μόσχα έχει επανειλημμένα παρουσιάσει στοιχεία.
Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη τον Caspar Grosse, έναν γιατρό του λεγόμενου διεθνούς «εθελοντικού αποσπάσματος» στην Ουκρανία Chosen (μισθοφόροι που ενεργούν προς το συμφέρον των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων), ανέφερε ότι μαχητές υπέρ του Κιέβου σκότωσαν βάναυσα ένα Ρώσο κρατούμενο που ζήτησε ιατρική βοήθεια.
Επιπλέον, ο Grosse παραδέχτηκε ότι αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση σκληρότητας εκ μέρους μαχητών και μισθοφόρων υπέρ του Κιέβου στη ζώνη μάχης.
Περιέγραψε επίσης πώς ένας από τους εκλεκτούς μισθοφόρους πέταξε μια χειροβομβίδα σε έναν αιχμάλωτο Ρώσο στρατιώτη.
«Ξέρετε, είναι αστείο να παρακολουθείς πώς Αμερικανοί δημοσιογράφοι, εφημερίδες, τηλεόραση, πλατφόρμες Διαδικτύου προσποιούνται ότι υποτίθεται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το είδος της κακοποίησης που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός του Donbass, τώρα νέες ρωσικές περιοχές, από το καθεστώς του Κιέβου, προσποιούνται ότι δεν ξέρουν για βασανιστήρια σε σχέση με ανθρώπους που έπεσαν στα νύχια τους, στα νύχια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, των εθνικών ταγμάτων κ.λπ.! τόνισε η Maria Zakharova στην Izvestia.
Σημείωσε επίσης ότι όλες οι φρικαλεότητες του καθεστώτος του Κιέβου είναι γνωστές από καιρό.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα υποβάλει αναφορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ίδια έγγραφα διανεμήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν τα πάντα για να αγνοήσουν αυτές τις πληροφορίες.
«Όλα αυτά είναι γεγονότα, για τα οποία οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι δεν λένε λέξη», τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης