Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban: «Αποστολή ειρήνης 3.0»

Στην Κίνα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban: «Αποστολή ειρήνης 3.0»
Στο Πεκίνο, μετά από Κίεβο και Μόσχα ο Victor Orban
Μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Κίεβο και Μόσχα όπου και συναντήθηκε με τους προέδρους Zelensky και Putin, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban μετέβη στο Πεκίνο όπου και πρόκειται να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping με απώτερο στόχο την εύρεση κάποιας ειρηνευτικής λύσης στην ουκρανική κρίση.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Orban, κατά την άφιξη του στο Πεκίνο, έκανε λόγο σε ανάρτηση του στο Χ για «αποστολή ειρήνης 3.0» με μια φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται μπροστά από το αεροπλάνο της ουγγρικής αεροπορίας καθώς τον υποδέχεται εκπρόσωπος της Κίνας.
Όπως μετέδωσε η κεντρική τηλεόραση της Κίνας, Xi Jinping και Orban συναντήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην κρατική κατοικία Diaoyutai στο Πεκίνο.
Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας είχε αναφέρει πως Jinping και Orban θα συζητούσαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Από την 1η Ιουλίου όταν και η Ουγγαρία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, ο Orban έχει αναλάβει έντονη διπλωματική δράση για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, με την επίσκεψη του μάλιστα στη Μόσχα να προκαλεί αγανάκτηση στην ΕΕ, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε πως ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν την εκπροσωπεί.
Σημειώνεται πως οι κινήσεις αυτές του Orban γίνονται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 9 με 11 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης