Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ο Viktor Orban με επιστολή του κάλεσε τον Charles Michel να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ρωσία

Bild: Ο Viktor Orban με επιστολή του κάλεσε τον Charles Michel να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ρωσία
Η ένταση της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί εκρηκτικά στο εγγύς μέλλον υποστηρίζει ο Orban
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban έστειλε μήνυμα στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ζητώντας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, γράφει η Bild.
«Στην επιστολή του, ο Viktor Orban καλεί σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα για μια «διάσκεψη ειρήνης», την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία και μια «πολιτική επίθεση» προς τις χώρες του Νότου, των οποίων «χάσαμε τον σεβασμό λόγω της θέσης μας για τον πόλεμο στην Ουκρανία», αναφέρει η Bild.
Το μήνυμα χωρίζεται σε δέκα παραγράφους, σε μιάμιση σελίδα ο Orban δίνει εκτίμησή του ότι «η ένταση της στρατιωτικής σύγκρουσης θα αυξηθεί εκρηκτικά στο εγγύς μέλλον».
Το μήνυμα παρέχει μια σύντομη αξιολόγηση των πρόσφατων συνομιλιών του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον Putin, τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Τουρκίας, καθώς και του πρώην προέδρου Trump.
Περιέχει επίσης «μερικές προτάσεις προς εξέταση».
Ο Viktor Orban έφτασε στη Ρωσία στις 5 Ιουλίου και συναντήθηκε με τον Putin.
Ονόμασε την επίσκεψη στη Ρωσία το επόμενο στάδιο της ειρηνευτικής αποστολής, η οποία ξεκίνησε με ένα ταξίδι στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει σύντομα αρκετές παρόμοιες απροσδόκητες συναντήσεις.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κίνα, όπου δήλωσε ότι η Ουγγαρία είναι κατά της αντιπαράθεσης με την Κίνα και υπέρ της συνεργασίας ΕΕ - Κίνας.
Μετά το Πεκίνο, ο Ούγγρος πρωθυπουργός μετέβη στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan.
Στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump με θέμα το Ουκρανικό.

Η ΕΕ σαμποτάρει υστερικά και παράλογα την Ουγγαρία και τον Orban που λαμβάνει πρωτοβουλίες για ειρήνη

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για να καταδείξουν τη μη ευθυγράμμιση της ΕΕ με τις πολιτικές θέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Balazs Orban, Πολιτικός Διευθυντής του Viktor Orban, δήλωσε στις 15 Ιουλίου ότι ο Viktor Orban έχει προγραμματίσει επιπλέον «ταξίδια και διαπραγματεύσεις» και έγραψε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με προηγούμενες επισκέψεις του και συζητήσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε στις 15 Ιουλίου ότι λόγω των πρόσφατων ενεργειών του Viktor Orban, οι ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, δεν θα παρευρεθούν σε άτυπες συναντήσεις υπό την Ουγγαρία.
Το Politico ανέφερε στις 15 Ιουλίου ότι τρεις απροσδιόριστοι διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν ότι ο Ύπατος Αρμοστής της ΕΕ Josep Borrel θα πραγματοποιήσει μια «επίσημη» συνεδρίαση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων ταυτόχρονα με τη σύνοδο κορυφής της Ουγγαρίας για τις εξωτερικές υποθέσεις στη Βουδαπέστη στα τέλη Αυγούστου 2024.
Μια πηγή φέρεται να δήλωσε ότι άλλοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θέλουν να «στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι η Ουγγαρία δεν μιλά για την ΕΕ».
Η Σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Jessika Roswall είπε στο Reuters στις 11 Ιουλίου ότι η Σουηδία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία θα στείλουν δημόσιους υπαλλήλους μόνο σε κυβερνητικές συνεδριάσεις που σχετίζονται με την Ουγγρική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιούλιο του 2024 και ότι άλλα κράτη της ΕΕ εξετάζουν παρόμοια μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης