Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έπαιξε» με τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (DTA) η Deutsche Bank – Τυχαία το κατάλαβε η BaFin

«Έπαιξε» με τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (DTA) η Deutsche Bank – Τυχαία το κατάλαβε η BaFin
«Οι δηλώσεις για τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις στην ενοποιημένη οικονομική κατάσταση δεν ήταν πλήρεις», δήλωσε η γερμανική ρυθμιστική αρχή
Την ώρα που οι αναλυτές της Deutsche Bank, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών, έχουν αναλύσει διεξοδικά το θέμα της αναβαλλόμενης φορολογίας των ελληνικών τραπεζών, η ίδια η διοίκηση της δεν τήρησε τα διεθνή λογιστικά πρότυπα γι’ αυτούς τους κωδικούς.
Σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής, BaFin, διαπιστώθηκε ότι η Deutsche Bank αποκάλυψε εσφαλμένα αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (DTAs) στην οικονομική της κατάσταση του 2019, οι οποίες δεν πληρούσαν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
«Οι δηλώσεις για τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις στην ενοποιημένη οικονομική κατάσταση δεν ήταν πλήρεις», δήλωσε η ρυθμιστική αρχή, γνωστή επίσημα ως Ομοσπονδιακή Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις αξίας 2,076 δισ. ευρώ δεν είχαν γνωστοποιηθεί ξεχωριστά στις σημειώσεις για τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ.
Η τράπεζα θα έπρεπε να είχε κάνει την αποκάλυψη επειδή κατέγραψε ζημιές για πολλά χρόνια, είπε.
Επιπλέον, η τράπεζα θα έπρεπε να είχε εξηγήσει γιατί ήταν σίγουρη ότι θα είχε επαρκή κέρδη στο μέλλον, κάτι που επίσης δεν έκανε, είπε η BaFin.

Δεν τηρήθηκαν τα πρότυπα

Το σφάλμα γνωστοποίησης ήταν ενάντια στους κανόνες που ορίζονται από τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ανέφερε η BaFin σε δεύτερη δήλωση.
Τα ευρήματα είναι το αποτέλεσμα μιας εξέτασης τυχαίας δειγματοληψίας, η οποία ξεκίνησε αρχικά από την πλέον ανενεργή Επιτροπή Επιβολής Χρηματοοικονομικών Αναφορών της Γερμανίας, σημείωσε η ρυθμιστική αρχή.
Σε δήλωση στο CNBC, η Deutsche Bank ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση εξακολουθεί να είναι συμβατή με τα διεθνή πρότυπα αναφοράς.
«Δεν υπάρχει καμία πρόταση από την πλευρά της BaFin ότι υπάρχει ανακρίβεια στους λογαριασμούς της Deutsche Bank για το 2019 και δεν απαιτείται επαναδιατύπωση ή άλλη ενέργεια.
Είναι η άποψη της Deutsche Bank σήμερα, όπως και κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2019 και άλλες γνωστοποιήσεις συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις των IFRS [Διεθνών Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς]», δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας.
Οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις είναι στοιχεία στις οικονομικές καταστάσεις μιας εταιρείας που μειώνουν ουσιαστικά το φορολογητέο εισόδημά της στο μέλλον, για παράδειγμα σε σχέση με προηγούμενη υπερπληρωμή ή προκαταβολή φόρων.
Η αποκάλυψή τους είναι σημαντική για τη διαφάνεια σχετικά με τις αναμενόμενες μελλοντικές φορολογικές επιπτώσεις, σημείωσε η BaFin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης