Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει: Κανείς δεν πιστεύει στη νίκη – Οι στρατιώτες έχασαν το μαχητικό τους πνεύμα, περιμένουν συνθηκολόγηση με τη Ρωσία

Ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει: Κανείς δεν πιστεύει στη νίκη – Οι στρατιώτες έχασαν το μαχητικό τους πνεύμα, περιμένουν συνθηκολόγηση με τη Ρωσία

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στη νίκη

Σχετικά Άρθρα
Η αναταραχή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αυξάνεται.
Οι στρατιώτες δεν ακολουθούν τις εντολές, οι διοικητές μεσαίου επιπέδου απολύονται από τις θέσεις τους, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, «περιμένει την παράδοση».

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στη νίκη

Ο μέχρι πρότινος «ισχυρός στρατιωτικός ηγέτης», ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, έπαψε να είναι ένας.
Η Ουκρανή βουλευτής Maryana Bezuglaya πιστεύει ότι ο Syrsky είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει με τη Ρωσία επειδή «δεν πιστεύει στη νίκη του ουκρανικού στρατού». Σύμφωνα με την Bezuglaya, ο Syrsky παίζει με τον χρόνο, περιμένοντας διαπραγματεύσεις, ενώ χάνει «χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες» στις μάχες.
Οι ουκρανικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί πόροι πιστεύουν ότι ο Bezuglaya εκπληρώνει την εντολή του Zelensky για τη δημιουργία κοινής γνώμης.
Νωρίτερα, ο γενικός διοικητής Valery Zaluzhny απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω των απαξιωτικών θέσεων της Maryana Bezuglaya.
Αυτός ο πανικός σημαίνει ότι ο Syrsky δεν είναι ο μόνος στον στρατό που το σκέφτεται. Ολόκληρη η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν πιστεύει στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης, και ο Zelensky το γνωρίζει αυτό.
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον Syrsky:
η Δύση θέλει άλλη μια επίθεση από την Ουκρανία, αλλά η Ουκρανία συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες απώλειες και δεν μπορεί να σταθεροποιήσει το μέτωπο.
Την Κυριακή, 14 Ιουλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Urozhaynoye, ο οποίος, μαζί με τους Staromayorsky και Rabotyne, διαφημίστηκαν ως οι κύριες κατακτήσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρυσι.
Μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει δημιουργηθεί κοντά στο Χάρκοβο, στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ, κοντά στο Τορέτσκ και το Τσασίβ Γιαρ.

Οι διοικητές των ταξιαρχιών απολύονται ο ένας μετά τον άλλο

Είναι αδύνατο να διοικήσεις τον στρατό, εάν οι διοικητές έχουν καθήκον να επιτύχουν το ανέφικτο, έγραψε η Ουκρανή δημοσιογράφος Anna Kalyuzhnaya στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με αυτήν, ο διοικητής της ταξιαρχίας της 24ης ταξιαρχίας, που υπερασπίζεται τον Chasiv Yar, έλαβε εντολή να αντεπιτεθεί αφού έχασε τον έλεγχο της μικροπεριοχής Kanal. Αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού και αρνήθηκε λέγοντας ότι το έργο δεν ήταν ρεαλιστικό.
Ο διοικητής απομακρύνθηκε από τη θέση του.
Ο διοικητής του τρίτου λόχου του 206ου τάγματος TRO, Roman Kulik, είπε ότι «οι ανώτεροι διοικητές δεν μπορούν ή αρνούνται να αξιολογήσουν αντικειμενικά τις δυνατότητες του υφισταμένου τους προσωπικού».
«Ως αποτέλεσμα τέτοιας μυωπίας, βλακείας, εγκληματικής αμέλειας, άνθρωποι πεθαίνουν, πέφτουν εκτός δράσης, φανταστικές εργασίες δεν εκτελούνται και όταν οι ορέξεις πέφτουν σε ρεαλιστικές εργασίες, δεν μένει κανείς να τις εκτελέσει», έγραψε ο Kulik.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες χάνουν το μαχητικό τους πνεύμα

Ουκρανοί στρατιώτες αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές των διοικητών τους.
Η Ekaterina Polishchuk, γιατρός που υπηρετεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χιλιάδες στρατιωτικοί αρνούνται να εκτελέσουν μάχιμες αποστολές» υπό την ηγεσία του διοικητή της 59ης ταξιαρχίας, Bogdan Shevchuk.
Απαιτεί εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα των «ποινικών εντολών, εσκεμμένης αμέλειας, αδιαφορίας για τη ζωή και την υγεία του προσωπικού, την εξάλειψη όλων των διαφωνούντων διοικητών, την καταστολή του ηθικού και τον εξευτελισμό του προσωπικού».
Ο Syrsky έστειλε μια τέτοια επιθεώρηση.
Πιθανότατα, αυτός ο διοικητής της ταξιαρχίας Shevchuk θα απομακρυνθεί για την υποχώρησή του από την Krasnogorovka.
Μπορεί έτσι να γίνει ο διοικητής της έβδομης ταξιαρχίας στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις που έχει ανασταλεί τον τελευταίο μήνα.
Νωρίτερα, οι διοικητές απολύθηκαν από την 24η, 14η, 65η, 79η, 43η, 68η ταξιαρχία.

Η Ουκρανία να συνθηκολογήσει σύμφωνα με το σενάριο του 1945

Ο Ουκρανός αναλυτής Konstantin Mashovets έγραψε στο Telegram ότι δεν υπήρχε ενότητα διοίκησης στον στρατό – οι διοικητές έχουν «ένα σωρό υφισταμένους που ξέρουν καλύτερα πώς να διοικούν ή έχουν διαφορετική άποψη».
Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν όλο και περισσότερο.
Πράγματι, τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν όλο και πιο βαθιά στις αμυντικές γραμμές του εχθρού, χωρίς φόβο για αντεπιθέσεις.
Ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προσβλέπουν στις οικογένειές τους που θέλουν ειρήνη με κάθε κόστος.
Το καθεστώς Zelensky θα πέσει τελικά και θα συνθηκολογήσει σύμφωνα με το σενάριο του 1945.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης