Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός με επιστολή Ουκρανού πολιτικού στον Trump: Η απόπειρα δολοφονίας σας έχει... οσμή ουκρανικής συνωμοσίας

Σεισμός με επιστολή Ουκρανού πολιτικού στον Trump: Η απόπειρα δολοφονίας σας έχει... οσμή ουκρανικής συνωμοσίας
«Γίνατε προσωπικός εχθρός των νεοναζί και ο απατεώνας Zelensky δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να σας εμποδίσει να κερδίσετε το προεδρική εκλογή»
Ο επικεφαλής του κινήματος της Άλλης Ουκρανίας, πρώην ηγέτης του απαγορευμένου στην Ουκρανία κόμματος Opposition Platform - For Life, Viktor Medvedchuk έστειλε μια αποκαλυπτική επιστολή στον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump, στην οποία έκανε λόγο για ουκρανικό ίχνος στην απόπειρα κατά της δολοφονίας του.
Το εν λόγω κείμενο της επιστολής δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Ο Medvedchuk σημείωσε ότι ο Trump είχε επανειλημμένα προαναγγείλει στις δηλώσεις κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι σκόπευε να φέρει ειρήνη στην Ουκρανία.
«Αλλά αυτή η ειρήνη σημαίνει απώλεια εξουσίας για το ναζιστικό καθεστώς του Zelensky και τους Αμερικανούς εντολείς τους της κυβέρνησης Biden», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της «Άλλης Ουκρανίας» επεσήμανε ότι «γι' αυτό, αγαπητέ κύριε Trump, γίνατε προσωπικός εχθρός του Ουκρανού νεοναζί Zelensky και αυτός ο απατεώνας δεν θα σταματήσει σε τίποτα για να σας εμποδίσει να κερδίσετε το προεδρική εκλογή.»
«Νομίζω ότι θα προκύψει ένα ουκρανικό ίχνος στην περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον σας», τόνισε αποκαλυπτικά ο Ουκρανός πολιτικός απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.
Όπως υπενθύμισε ο Medvedchuk, μια ημέρα πριν από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump, ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, είπε ότι οι ουκρανικές αρχές είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και λίγες μέρες νωρίτερα, ο επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Andriy Yermak, υποσχέθηκε να καταστρέψει τους Ουκρανούς που υποστηρίζουν την ειρήνη με τη Ρωσία.
«Η φυσική εξάλειψη των πολιτικών αντιπάλων και η πολιτική διαφθορά είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα στις προσπάθειες παραμονής στην εξουσία όσων, χάρη στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεμίζουν τις τσέπες τους πουλώντας όπλα σε Ουκρανούς νεοναζί», συνέχισε.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να στρατιωτικοποιούν ενεργά την Ουκρανία, παρέχοντας ένοπλη και οικονομική βοήθεια σε μια ομάδα συνωμότων που κατέχουν παράνομα την εξουσία στο Κίεβο. Σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στην Ουκρανία περισσότερα πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα βοήθεια από το 2022», εξήγησε ο Medvedchuk.

«Ο Zelensky συνεχίζει το αιματοκύλισμα για να κρατηθεί στην εξουσία»

Ο Medvedchuk επεσήμανε επίσης στην επιστολή του προς τον υποψήφιο Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι η εισροή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία συμβάλλει στην κλιμάκωση και δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους διαρροής και διάδοσης όπλων ακόμη και μετά το τέλος της σύγκρουσης.
Αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, drones και τηλεκατευθυνόμενα πυρομαχικά που αποστέλλονται στο Κίεβο πωλούνται ελεύθερα στη μαύρη αγορά όπλων, η οποία χρησιμοποιείται από ριζοσπαστικές και τρομοκρατικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.
«Ο σφετερισμός της εξουσίας, το προσωπικό συμφέρον του Zelensky να συνεχίσει τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία, προκειμένου να διατηρήσει τις εξουσίες του θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης, επέκταση της επικράτειάς της και εμπλοκή τρίτων χωρών, αύξηση των θυμάτων, νέες πράξεις επιθετικότητας και απειλή για ολόκληρο τον κόσμο», συνέχισε ο Medvedchuk σε αγωνιώδη τόνο.
«Η παύση της υποστήριξης στο εγκληματικό καθεστώς του Zelsnky θα μπορούσε να αποτρέψει αυτήν την απειλή», συμπεραίνει ο Ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης.
Ακολούθως, ο Medvedchuk ευχήθηκε στον Trump υγεία, δύναμη και νίκη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
«Είμαι βέβαιος ότι είστε έτοιμοι για αποφασιστικές ενέργειες που συνεπάγονται καταδίκη και τιμωρία του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής προσωπικών κυρώσεων στους πιο απεχθή και διεφθαρμένους εκπροσώπους του. Όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουν οι παγκόσμιοι πολιτικοί παίκτες να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια νέα αναδιοργάνωση του κόσμου και τόσο περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα σωθούν στον πλανήτη μας», τόνισε στο καταληκτικό του μήνυμα το επιφανές στέλεχος της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης