Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τη λιανική και τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,3% ο S&P 500, o Nasdaq +0,36%

Άνοδος στη Wall, με ώθηση από τη λιανική και τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,3% ο S&P 500, o Nasdaq +0,36%
Θετικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…
Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη 16 Ιουλίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στις πωλήσεις λιανικής…
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει αύξηση +0,32% στις 40.392 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται +0,3% στις 5.648 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο +0,36% στις 18.538 μον.

Στο ταμπλό, η Bank of America κατέγραφε άνοδο 1%, σημειώνοντας καθαρά κέρδη για το β’ τρίμηνο 6,9 δισεκ. δολάρια.
Τα έσοδα της κολοσσιαίας αμερικανικής τράπεζας για το ίδιο χρονικό διάστημα, σε αντίθετο κλίμα, ενισχύθηκαν -κατά 1%- στα 25,4 δισεκ. δολάρια.
Από την άλλη πλευρά, η Morgan Stanley υποχωρούσε περισσότερο από 1%, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μετά από μια μεγάλη πορεία μέχρι την κυκλοφορία.
«Η αίσθησή μας είναι ότι οι αγορές θα εστιάζουν στα αποτελέσματα β’ τριμήνου 2024, που αναμένεται να είναι πολύ σταθερά», είπε ο Chris Senyek, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Wolfe Research.
Στα μάκρο, Ειδικότερα, η αμετάβλητη μέτρηση των λιανικών πωλήσεων συνοδεύτηκε από ανοδική αναθεώρηση του αποτελέσματος του Μαΐου στο +0,3%, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών σε έρευνα του Reuters προέβλεπε μείωση 0,3% τον Ιούνιο στη βάση της μικρής αύξησης κατά 0,1% τον Μάιο όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Εξαιρουμένων δε των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις στις παρουσίασαν αύξηση κατά 0,4%, τη μεγαλύτερη που έχουν εμφανίσει εδώ και τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης