Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Trump - Johnson στις ΗΠΑ - Η Ουκρανία στην ατζέντα των συνομιλιών τους

Συνάντηση Trump - Johnson στις ΗΠΑ - Η Ουκρανία στην ατζέντα των συνομιλιών τους
«Συζητήσαμε για την Ουκρανία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Trump θα είναι ισχυρός στην υποστήριξη αυτής της χώρας» τονίζει ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός
Σε συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump προχώρησε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Boris Johnson είναι ο τελευταίος πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας που πήγε στις ΗΠΑ για το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών αυτή την εβδομάδα, αφού η Liz Truss κατέφθασε στο Μιλγουόκι τη Δευτέρα 15/7.
Ο άλλοτε ηγέτης των Συντηρητικών είχε προσωπική συνάντηση με τον υποψήφιο για την προεδρία των Ηνωμέων Πολιτειών, η οποία, σύμφωνα με το Sky News, διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.


«Χάρηκα που συνάντησα τον πρόεδρο Trump, ο οποίος βρίσκεται σε άριστη φόρμα μετά την επαίσχυντη απόπειρα κατά της ζωής του. Συζητήσαμε για την Ουκρανία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ισχυρός και αποφασιστικός στην υποστήριξη αυτής της χώρας και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας», τόνισε σχετικά ο Johnson σε ανάρτησή του στο X.
Επισημαίνεται ότι ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, ακραιφνής φιλο-Ουκρανός, είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο προκειμένου ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky να αποχωρήσει από τις συνομιλίες του Μινσκ το 2021.
Η σχετική κλιμάκωση οδήγησε στο ξέσπασμα της Ρωσοουκρανικής σύγκρουσης και στη πολεμική κατάσταση όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης