Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over – Ο Trump τελειώνει τις κυρώσεις – Bonus 170.000 ευρώ για κάθε διαλυμένο F 16 – CIA: Το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία

Game over – Ο Trump τελειώνει τις κυρώσεις – Bonus 170.000 ευρώ για κάθε διαλυμένο F 16 – CIA: Το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία
Η Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της… θα υποχρεωθεί να συνθηκολογήσει άνευ όρων, η Ρωσία νίκησε - Forbes: Η Ρωσία έχει το πιο ισχυρό πυροβολικό και τα περισσότερα οπλικά συστήματα στον κόσμο
(upd6) Όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Ουκρανικό… κατανοούν τα μελλούμενα.
Η Ουκρανία είναι καταδικασμένη, τελειωμένη υπόθεση.
Με στρατιωτικούς όρους οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού… μπήκαν στο Chasiv Yar, έφθασαν στο Toresk και πλησιάζουν το Pokrovsk δυτικά της Avdiivka όπου η Ρωσική προέλαση είναι εκπληκτική.
Στον αντίποδα, η Ουκρανία δημιουργεί νέες ταξιαρχίες με άπειρους στρατιώτες… εάν οι Ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ απέτυχαν… θα πετύχουν οι άπειροι;
Προφανώς το ερώτημα είναι ρητορικό, όταν απέναντι τους έχουν την ρωσική πολεμική μηχανή που είναι πλέον ο ισχυρότερος στρατός του κόσμου αποδεδειγμένα στο πεδίο της μάχης όχι στο Instragram…
Με πολιτικούς όρους η έλευση Trump στις ΗΠΑ έχει τρομοκρατήσει την πανικοβλημένη Δύση… ο Trump σε συνέντευξη του δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν του αρέσουν και θα τις αποσύρει.
Η Ευρώπη, η δουλική Ευρώπη… απλά θα ακολουθήσει.
Η Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος της… θα υποχρεωθεί να συνθηκολογήσει άνευ όρων, η Ρωσία νίκησε.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Θα αποσυρθώ από την κούρσα για δεύτερη θητεία εάν μου το πουν οι γιατροί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, σε συνέντευξή του στην BET, δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα εάν οι γιατροί αποκαλύψουν ότι έχει προβλήματα υγείας.
Ο Biden είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η κατάσταση της υγείας του δεν απαιτεί πρόσθετους ελέγχους, αλλά είναι έτοιμος για εξετάσεις εάν τους ζητήσουν οι γιατροί.
«Αν είχα κάποιο είδος ασθένειας, εάν κάποιος - γιατροί - ερχόταν και έλεγε ότι έχετε τέτοιο πρόβλημα», είπε ο Biden, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση από την προεδρική κούρσα. Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Biden στην BET, που έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί στις 10 μ.μ. ET στις 17 Ιουλίου, παρέχεται αποκλειστικά από το CBS News.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι το μόνο που φέρνει η ηλικία είναι η σοφία.
Υπάρχουν αυξανόμενες πιέσεις μεταξύ των Δημοκρατικών να ορίσουν άλλον υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Biden μετά την αποτυχία του στο debate με τον Τραμπ.
Θεωρητικά, το κόμμα θα έχει μια τέτοια ευκαιρία στο συνέδριο του Αυγούστου, αλλά στην πράξη θα είναι δύσκολο να απομακρύνει τον νικητή στις προκριματικές διαδικασίες από την κούρσα αν δεν αρνηθεί να συμμετάσχει.
Την ίδια στιγμή, ο Biden δηλώνει ότι σκοπεύει να παραμείνει στην κούρσα και να πάει μέχρι το τέλος.
To δεύτερο debate μεταξύ Biden και Trump έχει προγραμματιστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Ουκρανία δεν θα υπάρχει έως το 2034… για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ – Είναι κράτος 404 error

Η Ουκρανία δεν θα υπάρχει μέχρι το 2034, όταν υποτίθεται ότι σχεδιάζεται να γίνει δεκτό στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Medvedev αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας σε συνέντευξή του στο aif.ru.
«Δεν είναι τυχαίο που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε πρόσφατα ανοιχτά ότι θεωρεί ότι η είσοδος της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι ένα καλό σενάριο... το 2034. Δηλαδή ποτέ».
Ο Medvedev εξήγησε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ δεν θα είναι στις θέσεις τους, «και κάποιοι δεν θα είναι σε αυτόν τον κόσμο».
Από αυτή την άποψη, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας παραδέχτηκε ότι δεν θα υπήρχε «διαβόητη χώρα 404».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υποσχέσεις για την είσοδο της Ουκρανίας στον «παράδεισο του ΝΑΤΟ» δεν είχαν ποτέ κανένα νόημα, τελικά αποδείχθηκαν «μια κενή φράση, ένα μέσο για την πλύση εγκεφάλου του ουκρανικού λαού».
Όπως πρόσθεσε ο Medvedev, ήταν πάντα σαφές ότι το Κίεβο δεν θα γινόταν μέλος της συμμαχίας.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ακόμη και πριν από το 2014, υπήρχαν «περισσότερα από αρκετά παραδείγματα εχθρικών ενεργειών από την πλευρά του Κιέβου και του ΝΑΤΟ».
«Είναι άλλο πράγμα να οικοδομήσουμε μια ήρεμη σχέση με το ΝΑΤΟ, να συμμετάσχουμε σε κάποιου είδους ημι-μυθικά συμβούλια (συμμετείχαμε επίσης σε αυτά, αν και χωρίς αυταπάτες) και άλλο πράγμα να ανακοινώσουμε άμεσα την επιθυμία μας να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο Medvedev.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του δεύτερου Προέδρου της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα να συμπληρώσει τα δογματικά έγγραφα για την εθνική ασφάλεια το 2003 με τη θέση για το μέλλον της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν η πρώτη και πολύ δυσάρεστη κίνηση.
Το επόμενο βήμα ήταν «η βαρετή συμπεριφορά του πρώην Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο, ο οποίος άρχισε να παίζει ανοιχτά με τους κανόνες του ΝΑΤΟ, ειδικά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στη Νότια Οσετία το 2008, δεν άφηνε πλέον καμία αμφιβολία για την πορεία προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και το σύγκρουση με τη Ρωσία».
«Προφανώς, ένα σημαντικό μέρος της διεφθαρμένης ουκρανικής ελίτ πίστευε πραγματικά στις προοπτικές της αποτυχημένης χώρας τους στο ΝΑΤΟ και απλώς έβαζε τα αυγά τους σε διαφορετικά καλάθια, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το κεφάλαιό τους ήταν στη Δύση είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι το ΝΑΤΟ τροφοδότησε την πίστη αυτών των προσώπων «σε ένα λαμπρό μέλλον στο ΝΑΤΟ» υπογράφοντας ασήμαντα έγγραφα μαζί τους.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Δεν μου αρέσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θα τις αποσύρω

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Trump δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι δεν είναι υποστηρικτής των κυρώσεων.
«Δεν μου αρέσουν οι κυρώσεις», είπε, σχολιάζοντας την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του Λευκού Οίκου έναντι της Ρωσίας.
Ταυτόχρονα, όπως διευκρινίζει το Bloomberg, ο πρώην πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι είναι εξίσου ψύχραιμος με την ιδέα προστασίας της Ταϊβάν από πιθανή εισβολή της Κίνας και τις προσπάθειες να «τιμωρήσει» τη Ρωσία για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Putin, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Konstantin Blokhin (Ρωσική Ακαδημία Επιστημών): Ο Trump είναι απίθανο να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Ρωσία λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος Trump, παρά τη θετική του στάση απέναντι στη Ρωσία, είναι απίθανο να μπορέσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξομάλυνσης των σχέσεων λόγω της γενικής ρωσοφοβικής πολιτικής στις ΗΠΑ, τόνισε ο κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin.
Νωρίτερα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ στο συνέδριο ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα ενοποίησης, το οποίο ανέφερε την αποτροπή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και την αντιμετώπιση της Κίνας , αλλά δεν αναφέρθηκε στη Ρωσία.
«Είναι προφανές ότι η ρωσική υπόθεση, οι διασυνδέσεις με τη Ρωσία, έγιναν αντιληπτές από το κατεστημένο ως τοξικό θέμα και το κατεστημένο προσπάθησε να παρουσιάσει τον Trump ως πράκτορα του Κρεμλίνου, πράκτορα του Putin, κατάσκοπο κ.λπ. Ως εκ τούτου, πιθανότατα δεν αναφέρθηκαν ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι παρόλο που ο Trump έχει μια εξαιρετικά θετική στάση απέναντι στη Ρωσία, μια αρνητική στάση απέναντι στην Ουκρανία και έχει μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία.
Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, δεν είναι σίγουρο ότι θα το πετύχει», είπε ο Blokhin.
Τόνισε ότι και τα δύο αμερικανικά κόμματα, τόσο το Ρεπουμπλικανικό όσο και το Δημοκρατικό, είναι στην πραγματικότητα ρωσοφοβικά και οι υποστηρικτές της βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία μπορούν να «μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού».
Σύμφωνα με τον Konstantin Blokhin, πολλοί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βλέπουν τη Ρωσική Ομοσπονδία ως υπαρξιακή πρόκληση και απειλή.
«Το γεγονός ότι δεν ανέφεραν τη Ρωσία είναι ακριβώς μια προσπάθεια, πιθανότατα, να ξεφύγουν από αυτές τις αιχμηρές γωνίες, γιατί εκτός αυτού, ο Trump στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θεωρείται ήδη από όλους, ως μελλοντικός πρόεδρος, και η Ρωσία είναι ο κύριος πονοκέφαλος τους», κατέληξε ο Blokhin.

New York Times: Η Ουκρανία σχεδιάζει να τερματίσει τον πόλεμο και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να τερματίσει τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.
Σύμφωνα με την New York Times, «η Ουκρανία επιδιώκει ένα σχέδιο για τον τερματισμό των μαχών κατόπιν διαπραγματεύσεων».
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία θα πρέπει να παραστεί στη δεύτερη ουκρανική ειρηνευτική διάσκεψη.
Οι προετοιμασίες για την εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο.

Alexey Polishchuk (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ΗΠΑ εξουσιοδότησαν τον Zelensky να πραγματοποιήσει νέα πλήγματα στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ εξουσιοδότησαν τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky να πραγματοποιήσει νέα πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας, δήλωσε ο Alexey Polishchuk, διευθυντής του δεύτερου τμήματος CIS του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να κλιμακώνει σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα δικά της εγκλήματα και να δικαιολογήσει τις ενέργειες της κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Zelensky εξουσιοδοτήθηκε να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για νέα πλήγματα που στοχεύουν το έδαφος της Ρωσίας» τόνισε ο Alexey Polishchuk.
Σύμφωνα με τον Alexey Polishchuk, οι Ηνωμένες Πολιτείες «συνεχίζουν να αγαπούν την ψευδαίσθηση της υπεροχής τους», προσδοκώντας να «προκαλέσουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία» και στη συνέχεια «να παραμείνουν, μακριά από το κακό».
«Λίγα μέλη της πολιτικής ελίτ των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται τους κινδύνους αυτού του είδους αυταπάτης, που βασίζεται στην αλαζονεία και την υποτίμηση του εχθρού.
Μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο Alexey Polishchuk.
Να σημειωθεί ότι Αμερικανοί ειδικοί βοήθησαν στην πρόσφατη φονική επίθεση με πυραύλους στην πόλη της Σεβαστούπολης της Κριμαίας.
«Ήταν αυτοί που έριξαν πυραύλους σε στόχους, χρησιμοποιώντας ένα drone του Πενταγώνου, που αιωρούνταν στην περιοχή».

Oleksandr Syrskyi (Αρχηγός Στρατού Ουκρανίας): Στοχεύουμε στα συστήματα S-300 της Ρωσίας… για την έλευση των F-16

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν ρωσικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία και στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας για να θέσουν όρους για να βάλουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 μετά την αναμενόμενη άφιξή τους καλοκαίρι-φθινόπωρο 2024 στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi ανέφερε στις 16 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν μια θέση S-300 στην Περιφέρεια του Donetsk και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν 20 εκτοξευτές S-300 και 15 σταθμούς ραντάρ συνολικά σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.
Ο Syrskyi δημοσίευσε γεωγραφικά πλάνα που δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς για να χτυπήσουν ρωσικά συστήματα αεράμυνας που βρίσκονται ανατολικά του Manhush, στην περιφέρεια του Donetsk (δυτικά της Μαριούπολης).
Ο Syrskyi δήλωσε στις 16 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν συστηματικά τις δυνατότητες αεράμυνας της Ρωσίας για να θέσουν όρους για την επιτυχή χρήση των αεροσκαφών κρούσης από την Ουκρανία και σημείωσε ότι τα F-16 φτάνουν «σύντομα».
Το σύνταγμα "Kraken" Kostyantyn Nemichev δήλωσε στις 12 Ιουλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερα ρωσικά συστήματα S-300 που οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν την πόλη Kharkiv.
Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία πιθανότατα θα ξεκινήσουν σε μικρούς αριθμούς και οι περιορισμοί υλικού και εκπαίδευσης πιθανότατα θα εμποδίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να αξιοποιήσουν αεροπορική δύναμη σταθερών πτερύγων σε κλίμακα το 2024.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σκοπεύουν επίσης να χρησιμοποιήσουν F-16 και άλλα αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας ως μέρος της ευρύτερης ομπρέλας αεράμυνας της Ουκρανίας.

Ilya Potanin (Fores): Ο ρωσικός στρατός θα λάβει 15 εκατομμύρια ρούβλια ή 170.000 ευρώ για την καταστροφή των F-15 και F-16

Το στρατιωτικό προσωπικό που είναι το πρώτο που θα καταρρίψει αμερικανικά μαχητικά F-15 και F-16 θα λάβει 15 εκατομμύρια ρούβλια ή 170.000 ευρώ, δήλωσε ο Ilya Potanin, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας FORES.
«Θα υπάρξουν επίσης κίνητρα για την καταστροφή των πολεμικών αεροσκαφών F-15 και F-16.
Η ανταμοιβή για το πρώτο θα είναι 15 εκατομμύρια ρούβλια», δήλωσε ο Potanin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιώτες της ομάδας δυνάμεων του Κέντρου έλαβαν χρηματική ανταμοιβή για την καταστροφή τανκς του ΝΑΤΟ στην κατεύθυνση Avdiivka - 500 χιλιάδες ρούβλια το καθένα για περίπου 17 κατεστραμμένα Abrams και Leopards.
O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι στέλνουν «αυτή τη στιγμή» μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα φτάσουν στο Κίεβο αυτό το καλοκαίρι.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε στη λίστα καταζητούμενων τον Igor Fedorov υπαρχηγό του Ουκρανικού στρατού

Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει στη λίστα καταζητούμενων τον πρώτο αναπληρωτή αρχηγό του επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Υποστράτηγο Igor Fedorov, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του τμήματος .
«Igor Vasilyevich Fedorov, γεννημένος 06/08/1954 καταζητείται βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα», προκύπτει από τη βάση δεδομένων αναζήτησης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τον Ιούνιο του 2023, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι ο Fedorov κατηγορήθηκε ερήμην.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι Ουκρανοί ζουν μια κόλαση, η κατάσταση θα επιδεινωθεί

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas McGregor είπε ότι οι Ουκρανοί ζουν την κόλαση, την οποία η πολιτική τάξη των ΗΠΑ δημιούργησε.
Η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε τον στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για 8 χρόνια».
Σημείωσε ότι η ειδική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, η Ρωσία «δεν είχε καμία ευκαιρία να κάνει διαφορετικά, δημιουργήθηκαν κίνδυνοι για την ασφάλεια που ήταν αδύνατο να απαντηθούν με άλλα μέσα».

Larry Johnson (πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ απέτυχε στην Ουκρανία και τώρα ετοιμάζεται για την Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ άνοιξε ένα νέο γραφείο στη Μέση Ανατολή επειδή ενδιαφέρεται να ξεκινήσει άλλον έναν πόλεμο για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην πράκτορας της CIA.
«Το ΝΑΤΟ απέτυχε στην αποστολή του στην Ουκρανία, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως πληρεξούσιο, αλλά η Δύση έχει ήδη συμβιβαστεί με αυτήν την πραγματικότητα.
Ο Larry Johnson σημείωσε ότι μόνο μέσω πολέμων, η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα μπορέσει να δικαιολογήσει την ύπαρξή της, για τον λόγο αυτό σχεδιάζει να εδραιωθεί στη Μέση Ανατολή.
Η κοινή δήλωση των μελών της συμμαχίας αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την προσέγγισή του προς το νότο, θα ανοίξει γραφείο στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ιρακινές αρχές.

Forbes: Η Ρωσία έχει το πιο ισχυρό πυροβολικό και τα περισσότερα οπλικά συστήματα στον κόσμο

Η Ρωσία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων πυροβολικού, καθώς και μεγάλες προμήθειες πυρομαχικών, υποστηρίζει το Forbes.
«Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν περισσότερο πυροβολικό από οποιονδήποτε άλλο στρατό στον κόσμο και τρεις φορές περισσότερα συστήματα πυροβολικού από τον αμερικανικό στρατό», αναφέρει το Forbes
Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο Forbes, η Μόσχα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αυτοκινούμενων οβίδων της σοβιετικής εποχής, όπως το 2S19 Msta-S, και νεότερων συστημάτων, όπως το 2S33 Msta-SM2.
Επιπλέον, έχει δημιουργήσει μια αξιόπιστη αλυσίδα εφοδιασμού και παράγει έως και 250.000 πυρομαχικά το μήνα, αναφέρει το Forbes.
Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μέσα σε μια εβδομάδα, το Ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε τέσσερις ουκρανικούς εκτοξευτές με ραντάρ του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300PS, τρεις εκτοξευτές με ραντάρ του αμερικανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος HAWK και δύο εκτοξευτές με ραντάρ του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Patriot στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Rostec: Η FAB-3000 είναι ικανή να καταστρέψει τα πάντα σε ακτίνα 11 γηπέδων ποδοσφαίρου

Η ισχυρή εκρηκτική βόμβα FAB-3000 είναι ικανή να καλύψει μια περιοχή 11 γηπέδων ποδοσφαίρου με το ωστικό κύμα μιας τέτοιας βόμβας να μπορεί να καταστρέψει ένα προπύργιο διμοιρίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είπε η κρατική εταιρεία Rostec.
«Οι βόμβες FAB-3000 έχουν εκρηκτικό φορτίο περίπου ενάμιση τόνο.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η έκρηξη δημιουργεί ένα ωστικό κύμα που καθιστά δυνατή την καταστροφή ενός στόχου, όπως ένα προπύργιο διμοιρίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. – σε χωμάτινες οχυρώσεις».
Η Rostec πρόσθεσε ότι «από άποψη έκτασης, μια τέτοια βόμβα, ελλείψει σημαντικών εμποδίων στους καταστροφικούς παράγοντες της έκρηξης, είναι ικανή να καλύψει 11 γήπεδα ποδοσφαίρου».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας έδειξε βίντεο με τη χρήση μιας βόμβας FAB-3000 με καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) σε ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Το βίντεο δείχνει ένα βομβαρδιστικό πρώτης γραμμής Su-34 που μεταφέρει ένα FAB-3000 κάτω από την άτρακτο.
Μετά την απελευθέρωση, το UMPC που είναι προσαρτημένο στη βόμβα ανοίγει το φτερό του και γλιστρά προς τον στόχο.
Η μονάδα παρέχει υψηλής ακρίβειας χρήση πυρομαχικών που αρχικά ήταν ελεύθερης πτώσης.

Wider_Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_16_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_16_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_16_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_16_2024.png

Northwest_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_16_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης