Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαζεύονται» γύρω του μέχρι και οι αντίπαλοι του Trump – Τεράστια η δυναμική του, εικόνες διάλυσης στους Δημοκρατικούς

«Μαζεύονται» γύρω του μέχρι και οι αντίπαλοι του Trump – Τεράστια η δυναμική του, εικόνες διάλυσης στους Δημοκρατικούς
Υποκλίθηκαν στον Trump οι Haley και DeSantis
Τεράστια δυναμική έχει αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες η υποψηφιότητα του Donald Trump, με τους πρώην αντιπάλους του στην κούρσα για το χρίσμα να σπεύδουν να τον υποστηρίξουν στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, προσφέροντας ένα ενιαίο μέτωπο σχεδιασμένο να έρχεται σε έντονη αντίθεση με την κρίση που μαστίζει τους Δημοκρατικούς αντιπάλους τους.
Η Nikki Haley, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας που επιτέθηκε στο «χάος» του Trump όταν τον πολέμησε για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών φέτος, είπε σε ένα ορμητικό πλήθος που την υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες: «Ο Donald Trump έχει την ισχυρή υποστήριξή μου, τελεία».
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis, ο οποίος χλεύαζε από την εκστρατεία του Trump κατά τη διάρκεια της προκριματικής κούρσας, τάχθηκε επίσης σθεναρά υπέρ του πρώην αντιπάλου του.
«Έχει μηνυθεί, του ασκήθηκε δίωξη και παραλίγο να χάσει τη ζωή του», είπε ο DeSantis, αναφερόμενος στην απόπειρα δολοφονίας του Trump το Σάββατο (13 Ιουλίου 2024).
«Δεν μπορούμε να τον απογοητεύσουμε, και δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε την Αμερική», πρόσθεσε, αποσπώντας το χειροκρότημα του πρώην προέδρου, ο οποίος φορούσε ξανά έναν επίδεσμο στο δεξί του αυτί.
Η εμφάνιση και των δύο πρώην Ρεπουμπλικανών αντιπάλων, μαζί με έναν άλλο υποψήφιο για τις προκριματικές εκλογές, τον επιχειρηματία Vivek Ramaswamy, νωρίτερα το βράδυ, ήρθε τη δεύτερη μέρα ενός προσεκτικά σχεδιασμένου συνεδρίου που έδειχνε το είδος της πειθαρχίας και των συντονισμένων μηνυμάτων που δεν συνδέονται κανονικά με τον Trump.
Η ενθουσιώδης υποδοχή για τον DeSantis και τον Ramaswamy, οι οποίοι σημείωσαν το ρεκόρ του Λευκού Οίκου σε οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, ήρθε καθώς οι Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο σχεδίαζαν πώς να επιβραδύνουν το χρίσμα του Joe Biden πριν από το συνέδριό τους τον Αύγουστο στο Σικάγο.

Από τις αντιπαραθέσεις, στην ενότητα

Η Haley, πρέσβειρα του ΟΗΕ υπό τον Trump, είχε οξύνει τις επιθέσεις της εναντίον του πρώην επικεφαλής της κατά τη διάρκεια των προκριματικών των Ρεπουμπλικανών και δεν τον ενέκρινε αμέσως όταν ολοκλήρωσε την προεδρική της υποψηφιότητα, αφού απέτυχε να κερδίσει μια πολιτεία.
Αργότερα είπε ότι θα ψηφίσει τον πρώην πρόεδρο τον Νοέμβριο.
«Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή.
Έχουμε μια επιλογή να κάνουμε»...Για χάρη του έθνους μας, πρέπει να πάμε με τον Donald Trump», είπε την Τρίτη.
Η Haley, της οποίας η κριτική στον Trump την έκανε μισητή φιγούρα μεταξύ των πιο ένθερμων υποστηρικτών του πρώην προέδρου, ήταν μια πρόσφατη προσθήκη στη σύνθεση του συνεδρίου και η παρουσία της στη σκηνή δεν έγινε απολύτως αποδεκτή.
Μερικοί Ρεπουμπλικάνοι εκπρόσωποι την κορόιδευαν και την αποκάλεσαν «πολεμόφρονα» καθώς πλησίαζε στο βήμα και το μήνυμά της «μεγάλης σκηνής» ότι το κόμμα έπρεπε να απευθύνει έκκληση σε όσους διαφωνούσαν με τον Trump αντιμετωπίστηκε με χλιαρό χειροκρότημα.
«Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε με τον Trump 100 τοις εκατό για να τον ψηφίσετε», είπε.
Παρά το κακό κλίμα που παραμένει μεταξύ των δύο Ρεπουμπλικανών, η Haley είπε ότι δέχτηκε να μιλήσει επειδή ο Trump την είχε προσκαλέσει να εμφανιστεί «στο όνομα της ενότητας».
Τη Haley ακολούθησε ο DeSantis, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε απορρίψει τους Ρεπουμπλικάνους που «φίλησαν το δαχτυλίδι» του Trump.
«Μπορείς να είσαι ο πιο άχρηστος Ρεπουμπλικανός στην Αμερική, αλλά αν φιλήσεις το δαχτυλίδι, θα πει ότι είσαι υπέροχος», είπε ο DeSantis για τον πρώην πρόεδρο την παραμονή των συνεδριάσεων της Αϊόβα τον Ιανουάριο.
«Μπορείς να είσαι ο πιο δυνατός, ο πιο δυναμικός, επιτυχημένος Ρεπουμπλικανός και συντηρητικός στην Αμερική – αλλά αν δεν φιλήσεις αυτό το δαχτυλίδι, τότε θα προσπαθήσει να σε εξαφανίσει».
Αλλά την Τρίτη, ο DeSantis έγινε ο πιο ένθερμος της βραδιάς για τον πρώην αντίπαλό του, σκίζοντας τον Biden και συσπειρώνοντας τους Ρεπουμπλικάνους για να συμμετάσχουν υπέρ του Trump.
«Η Αμερική δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά άλλα τέσσερα χρόνια ενός «Σαββατοκύριακου στην προεδρία του Μπέρνι»», είπε ο DeSantis για τον Biden, σε μια αναφορά στην κωμωδία της δεκαετίας του 1980 για έναν νεκρό που στηρίζεται από τους υπαλλήλους του.
«Αν όχι εμείς, ποιος; Αν όχι τώρα, πότε; Ας κάνουμε τον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών τον 47ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε.
«Ας λάβουμε υπόψη το κάλεσμα του υποψηφίου του κόμματός μας να «πολεμήσει, να πολεμήσει, να αγωνιστεί» για αυτές τις Ηνωμένες Πολιτείες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης