Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο σκοτάδι τα αίτια συντριβής της MH17 της Malaysia Airlines - Ρωσία: Η πολιτικοποίηση της υπόθεσης εμπόδισε τις έρευνες

Στο σκοτάδι τα αίτια συντριβής της MH17 της Malaysia Airlines - Ρωσία: Η πολιτικοποίηση της υπόθεσης εμπόδισε τις έρευνες
Οι πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, τι καταγγέλλει η Ρωσία
Ο υψηλός βαθμός πολιτικοποίησης της υπόθεσης της συντριβής του MH17 της Malaysia Airlines το 2014 κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένων ερευνών, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Ολλανδία, με ανακοίνωσή της για τη δέκατη επέτειο της συντριβής του αεροσκάφους.
«Ο υψηλός βαθμός πολιτικοποίησης της υπόθεσης MH17 δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή πλήρων, εμπεριστατωμένων και ανεξάρτητων διεθνών ερευνών, όπως απαιτεί η απόφαση 2166 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», ανέφερε η πρεσβεία, προσθέτοντας: «Οι πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί».
Σύμφωνα με τη διπλωματική αποστολή, «η τεχνική έρευνα του ολλανδικού Συμβουλίου Ασφαλείας και η ποινική έρευνα της Κοινής Ομάδας Έρευνας (ΚΟΕ) που ξεκίνησε από την Ολλανδία δεν πληρούσαν τα κριτήρια που ορίζονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Δεν ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία της Ρωσίας

Η Ρωσία «στερήθηκε την ευκαιρία να συμμετάσχει πλήρως στις εν λόγω έρευνες», ενώ «ο τεράστιος όγκος δεδομένων που παρείχε η Ρωσία δεν ελήφθη υπόψη».
«Ως αποτέλεσμα, τα συμπεράσματα που προέκυψαν με αυτόν τον τρόπο περιέχουν σημαντικό αριθμό ανακριβειών και αντιφάσεων και πολλά ερωτήματα που σχετίζονται άμεσα με τις συνθήκες της καταστροφής παραμένουν ακόμη ανοιχτά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η πρεσβεία επεσήμανε ότι «η Χάγη προστατεύει σταθερά τις αρχές του Κιέβου, αγνοώντας σκόπιμα κάθε γεγονός που θα μπορούσε να υποδείξει την ευθύνη των τελευταίων για την καταστροφή».
«Αυτή η προσέγγιση δεν χρησιμεύει για τη διαπίστωση της αλήθειας, αλλά οδηγεί μόνο σε περαιτέρω πολιτικοποίηση του θέματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης