Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για ψηφιακό ρούβλι: Απαραίτητο να προχωρήσει η ευρύτερη εφαρμογή του

Putin για ψηφιακό ρούβλι: Απαραίτητο να προχωρήσει η ευρύτερη εφαρμογή του
Ο Ρώσος πρόεδρος θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό ρούβλι ευρύτερα στην οικονομία της χώρας
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό ρούβλι ευρύτερα στην οικονομία της χώρας.
«Τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, δηλαδή να προχωρήσουμε σε μια ευρύτερη, πλήρους κλίμακας εισαγωγή του ψηφιακού ρουβλίου στην οικονομία, στην οικονομική δραστηριότητα και στα χρηματοοικονομικά», επισήμανε ο επικεφαλής του κράτους σε συνάντηση για οικονομικά θέματα.
Ο  Putin επέστησε την προσοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο δρομολογήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα τον Αύγουστο του 2023.

Πιλοτικό πρόγραμμα

«Μιλάμε για μια δοκιμή, δοκιμαστική χρήση του ψηφιακού ρουβλίου», εξήγησε ο πρόεδρος.
«Στην ουσία, πρόκειται για μια άλλη μορφή της εθνικής μας νομισματικής μονάδας.
Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό ρούβλι ανεξάρτητα από την τράπεζα στην οποία έχουν λογαριασμό», σημείωσε.
Δήλωσε ότι «12 τράπεζες, 600 ιδιώτες και 22 εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών από 11 πόλεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα».
«Από την 1η Ιουλίου, περισσότερες από 27 χιλιάδες μεταφορές και περισσότερες από 7 χιλιάδες πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε αυτό το σύστημα», δήλωσε ο Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ψηφιακή πλατφόρμα για το ρούβλι έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητά της στο πλαίσιο του “πιλοτικού προγράμματος”».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης