Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελευθερώθηκαν 95 Ρώσοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία - Ανταλλαγή με την Ουκρανία

Απελευθερώθηκαν 95 Ρώσοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία - Ανταλλαγή με την Ουκρανία
Στη Ρωσία επιστρέφουν 95 Ρώσοι στρατιωτικοί
Στη Ρωσία επιστρέφουν 95 Ρώσοι στρατιωτικοί, από τα εδάφη που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιέβου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επιβεβαίωσε τη σημερινή ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου.
«Ως αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας από το έδαφος που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου, επέστρεψαν 95 Ρώσοι στρατιωτικοί που βρίσκονταν σε θανάσιμο κίνδυνο σε αιχμαλωσία», τόνισε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Αεροσκάφη των στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας θα μεταφέρουν τους Ρώσους στη Μόσχα, όπου θα υποβληθούν σε θεραπεία και αποκατάσταση σε ιατρικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας.
Σε όλους τους απελευθερωθέντες παρέχεται η απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική βοήθεια.
Το υπουργείο επεσήμανε επίσης ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρείχαν ανθρωπιστική διαμεσολάβηση για την επιστροφή των Ρώσων μαχητών.
Από την πλευρά της, η Ρωσίδα επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα  δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής κρατουμένων, μέλη του γραφείου της συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του γραφείου του Ουκρανού διαμεσολαβητή Dimitro Lubinetz και συζήτησαν τις επερχόμενες κοινές ανθρωπιστικές δράσεις. Τόνισε ότι ο διάλογος με το Κίεβο για το θέμα αυτό δεν ήταν εύκολος.
Η Moskalkova ευχαρίστησε το Υπουργείο Άμυνας και τις ειδικές υπηρεσίες χάρη στις οποίες οι Ρώσοι στρατιωτικοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους στους αγαπημένους τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης