Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC: Οι επόμενοι 2 μήνες θα μοιάζουν με κόλαση για την Ουκρανία - Η Ρωσία είναι ανίκητη σε παρατεταμένο πόλεμο

ABC: Οι επόμενοι 2 μήνες θα μοιάζουν με κόλαση για την Ουκρανία - Η Ρωσία είναι ανίκητη σε παρατεταμένο πόλεμο
Η πλειονότητα των στρατιωτικών εμπειρογνώμόνων συμφωνεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ρωσία θα επικρατήσει σε μια παρατεταμένη σύγκρουση με την Ουκρανία
Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC σημειώνει ότι η εξάμηνη καθυστέρηση στην παράδοση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία ξανάρχισε στα τέλη Απριλίου, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία για τις ρωσικές δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσουν καθοριστικά στη ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας καθυστερήσει να στήσουν αμυντικές γραμμές, προσπαθούν τώρα να σταματήσουν τη συνεπή προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες υπερέχουν σε εξοπλισμό και προσωπικό.
Σύμφωνα με τον Michael Kofman, στρατιωτικό αναλυτή στο Washington Carnegie Endowment, οι επόμενοι δύο έως τρεις μήνες θα μπορούσαν να είναι «οι δυσκολότεροι φέτος» για την Ουκρανία.

Χαμένη η Ουκρανία σε παρατεταμένο πόλεμο με τους Ρώσους

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, η πλειονότητα των στρατιωτικών εμπειρογνώμόνων συμφωνεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ρωσία θα επικρατήσει σε μια παρατεταμένη σύγκρουση με την Ουκρανία εκτός εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπολύσουν αιφνιδιαστική επίθεση.
Ωστόσο, σύμφωνα με αυτούς, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να εξαπολύσουν μια νέα αντεπίθεση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
Στα τέλη Απριλίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε ένα πακέτο νομοσχεδίων που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο για την επανέναρξη των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.
Το πακέτο ανήλθε στα 95 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην Ουκρανία χορηγήθηκαν 61 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αμέσως μετά την υπογραφή αυτών των νομοσχεδίων από τον αρχηγό των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Στις 17 Ιουλίου, ο πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, απόστρατος συνταγματάρχης Douglas Macgregor, επισήμανε ότι η πολιτική τάξη των ΗΠΑ έστρωσε τον δρόμο της κόλασης για τους Ουκρανούς και ζήτησε να τερματιστεί η σύγκρουση.
Είχε προηγουμένως τονίσει ότι η περαιτέρω κατανομή κεφαλαίων στο Κίεβο ήταν άσκοπη, καθώς η έκβαση της ουκρανικής σύγκρουσης είχε ήδη αποφασιστεί από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης