Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ΗΠΑ: Κατεπείγουσα έρευνα στη Secret Service που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια του Trump

Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ΗΠΑ: Κατεπείγουσα έρευνα στη Secret Service που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια του Trump
Ηυπηρεσία ήταν «αποκλειστικά υπεύθυνη» για το πρωτόκολλο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Trump στο Butler της Pennsylvania
Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει τη διενέργεια ειδικής έρευνας με αντικέιμενο τους χειρισμούς της Μυστικής Υπηρεσίας στην ασφάλεια της συγκέντρωσης του πρώην προέδρου Trump το Σάββατο 13/7, όταν ένας 20χρονος ένοπλος επιχείρησε να τον δολοφονήσει.
Η ανακοίνωση της διενέργειας της έρευνας δημοσιεύθηκε στην ενότητα «Αντιτρομοκρατία και Απειλές για την Πατρίδα» στον ιστότοπο του Γενικού Επιθεωρητή.
Δεν διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία έναρξής της.
Τη σχετική εξέλιξη μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο AP.
Όπως έχει επισημάνει η Διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών Kimberly Cheatle, η υπηρεσία ήταν «αποκλειστικά υπεύθυνη» για το πρωτόκολλο του Σαββάτου, διαψεύδοντας προηγούμενους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ήταν υπεύθυνες για το συγκεκριμένο κτίριο.
Ο Cheatle είπε ότι υπήρχαν ορισμένοι «παράγοντες ασφαλείας» κατά την ασφάλιση του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένης της κεκλιμένης οροφής του κτιρίου.
Επέλεξαν να ασφαλίσουν το κτίριο από μέσα, αντί από πάνω...
Το AP σημείωσε ότι η Μυστική Υπηρεσία έχει περίπου 7.800 υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την προστασία των προέδρων, των αντιπροέδρων, των οικογενειών τους, των πρώην προέδρων, των συζύγων τους και των ανήλικων παιδιών τους κάτω των 16 ετών, καθώς και αρκετών υψηλού επιπέδου αξιωματούχων του υπουργικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης