Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνα και την εγγύηση ασφαλείας που της παρέχει ο αμερικανικός στρατός

Trump: Η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνα και την εγγύηση ασφαλείας που της παρέχει ο αμερικανικός στρατός

Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από μία ασφαλιστική εταιρεία

Σχετικά Άρθρα
Αναταραχή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Trump σχετικά με την Ταιβάν και την άμυνά της.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί άλλη μια θητεία στον Λευκό Οίκο, είπε ότι πιστεύει ότι η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «δεν μας δίνει τίποτα».
Το σχόλιό του ήταν ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπερασπιζόταν την Ταϊβάν κατά της Κίνας, στο πλαίσιο συνέντευξης στο Bloomberg Businessweek που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (16/5/2024).
Το Πεκίνο θεωρεί ότι η δημοκρατικά διοικούμενη Ταϊβάν αποτελεί μέρος της επικράτειάς του και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η επανένωση με την ηπειρωτική χώρα ήταν «ένα ιστορικό αναπόφευκτο».

Ο Trump τόνισε:

«Η Ταϊβάν πρέπει να μας πληρώσει για την άμυνα».
«Ξέρετε, δεν διαφέρουμε σε τίποτα από μια ασφαλιστική εταιρεία.
Η Ταϊβάν δεν μας δίνει τίποτα», πρόσθεσε.
Ο Trump, ένας Ρεπουμπλικανός, φάνηκε να συνδέει τα σχόλιά του με τη βιομηχανία ημιαγωγών της Ταϊβάν, η οποία είναι μια από τις πιο προηγμένες στον κόσμο.
«Η Ταϊβάν πήρε περίπου το 100% της επιχείρησής μας με τσιπ», είπε ο Trump, αναφερόμενος στην έμμεση εγγύηση ασφαλείας που παρέχει ο αμερικανικός στρατός στο νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης