Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οσμή μεγάλου σκανδάλου στις ΗΠΑ για Ουκρανία: «Κατακρεούργησαν» συμβάσεις ύψους 20 εκατ. δολ. - Παραποίησαν τιμολόγια του στρατού

Οσμή μεγάλου σκανδάλου στις ΗΠΑ για Ουκρανία: «Κατακρεούργησαν» συμβάσεις ύψους 20 εκατ. δολ. - Παραποίησαν τιμολόγια του στρατού
Τι τονίζει και ποιους καίει η επίμαχη έκθεση του Πενταγώνου
Μία περίεργη υπόθεση με οσμή σκανδάλου, που αφορά στην κακοδιαχείριση τιμολογίων μεγάλων έργων μεταξύ του Ουκρανικού στρατού και Αμερικανών εργολάβων, είδε στο φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής του Πενταγώνου την Τετάρτη 17/7 το συμβαλλόμενο προσωπικό του αμερικανικού στρατού  δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο στις επιθεωρήσεις του για 53 τιμολόγια πέρυσι αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε σύμβαση που αφορούσε την Ουκρανία, ενώ παράλληλα ενέκρινε πληθώρα ακατάλληλων πληρωμών.
«Κατά τον έλεγχό μας στη σύμβαση RDC-U [Remote Maintenance and Distribution - Ουκρανία], εντοπίσαμε ότι το συμβαλλόμενο προσωπικό του Στρατού δεν εξέτασε σωστά 53 τιμολόγια εργολάβων έως τις 26 Ιουλίου 2023, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τη σύμβαση, παρά τις καθιερωμένες απαιτήσεις και τις βέλτιστες πρακτικές για τον έλεγχο των τιμολογίων», αναφέρεται σχετικά στην έκθεση του Αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης.
Τα προβλήματα προέκυψαν επειδή ο αναθέτων αξιωματικός αποχώρησε παράτυπα από την εξέταση και την έγκριση των τιμολογίων, διευκρινίζει η έκθεση.
«Επιπλέον, ο συμβαλλόμενος αξιωματικός βασίστηκε στους ελέγχους της Υπηρεσίας Ελέγχου Συμβάσεων Άμυνας (DCAA), οι οποίοι επικεντρώνονται κυρίως στα έμμεσα ποσοστά κόστους και όχι στο εάν τα τιμολογημένα ποσά ήταν επιτρεπτά, κατανεμητά ή εύλογα», προστίθεται στην έκθεση.
Οι υπερπληρωμές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι υπάλληλοι είχαν εξετάσει τα τιμολόγια πριν από την πληρωμή, σύμφωνα με την έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης