Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση Lavrov: Η Δύση προωθεί με .. αίμα το τελεσίγραφο Zelensky - Ναι σε διαπραγματεύσεις αλλά με εγγυήσεις

Ηχηρή παρέμβαση Lavrov: Η Δύση προωθεί με .. αίμα το τελεσίγραφο Zelensky - Ναι σε διαπραγματεύσεις αλλά με εγγυήσεις
Ο πρώτος τη τάξει Ρώσος διπλωμάτης αποκάλυψε ότι ο επικεφαλής της CIA William Burns συνομίλησε με τον διευθυντή της SVR σε ουδέτερο έδαφος το 2023
Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις στο Ουκρανικό, αλλά θα προσπαθήσει να διασφαλιστεί έναντι οποιονδήποτε ασαφών ή κακόβουλων ερμηνειών μιας μελλοντικής ευρωπαϊκής συνθήκης για την ασφάλεια, ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή Τύπου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τη θλιβερή εμπειρία των συνομιλιών και των διαβουλεύσεων με τη Δύση και τους Ουκρανούς... Η συνθήκη που ελπίζω ότι θα επιτευχθεί σε κάποιο στάδιο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, και σε αυτό το πλαίσιο, η ουκρανική κρίση θα επιλυθεί », τονίζει σχετικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Θα είμαστε, φυσικά, πολύ προσεκτικοί με τη διατύπωση και θα ενσωματώσουμε διασφαλίσεις σε αυτό το έγγραφο έναντι επαναλαμβανόμενων αδίστακτων, αναξιόπιστων ερμηνειών», πρόσθεσε ο υπουργός.
Ο Lavrov τόνισε ότι, σε αντίθεση με την Κίνα, η Δύση δεν αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης στις πρωτοβουλίες της για την Ουκρανία.
«Αυτό αφορά ήδη το περιεχόμενο του διαλόγου· η Κίνα έχει επισημάνει ξεκάθαρα στην πρώτη της πρωτοβουλία την ανάγκη να ξεκινήσει με την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της τρέχουσας κρίσης στην Ευρώπη και να εργαστεί για συμφωνίες για την εξάλειψη αυτών των αιτιών», εξήγησε
Σημείωσε ότι «κανείς στις συναντήσεις της Κοπεγχάγης ή του Μπούργκενστοκ δεν ανέφερε καν τις βαθύτερες αιτίες».
Έτσι, η Δύση προσπαθεί να προωθήσει το σχέδιο του Volodymyr Zelensky με κάθε δυνατό μέσο.
«Έχει οριστεί μια πορεία για να προωθηθεί με οποιοδήποτε κόστος το λεγόμενο σχέδιο Zelensky, το οποίο έχει μια σαφώς καθορισμένη μορφή τελεσίγραφου», τόνισε ο Λαβρόφ.
Αυτή ήταν η απάντησή του σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της Ρωσίας στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ουκρανική σύγκρουση και τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης στην Ελβετία.

Αποκαλύψεις για τις ανεπίσημες επαφές με τις ΗΠΑ σχετικά με το Ουκρανικό

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει ανεπίσημες και επαφές σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων του λεγόμενου «δευτέρου επιπέδου» για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, συνέχισε ο υπυοργός εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Θα σας το πω εμπιστευτικά — είχαμε ανεπίσημες επαφές με τους Αμερικανούς με εμπειρογνώμονες πολιτικού χαρακτήρα, πολιτικούς εμπειρογνώμονες που γνωρίζονται μεταξύ τους και κατανοούν τις πολιτικές των κυβερνήσεών τους», αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία ήταν στην ημερήσια διάταξη των επαφών.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο χώρες έχουν κατά καιρούς τηλεφωνικές συνομιλίες, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό σε αυτές τις συνομιλίες, σημείωσε.
«Υπάρχουν περιστασιακές συνομιλίες, στο τηλέφωνο. Επίσης ο επικεφαλής της CIA William Burns συνομίλησε με τον διευθυντή της SVR της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών πέρυσι σε ουδέτερο έδαφος. Υπάρχουν κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες σε διάφορα επίπεδα, αλλά εμείς Δεν βλέπω τίποτα σημαντικό εκεί», είπε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Donald Trump

Η Ρωσία θα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγμένο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεκαθάρισε ο πρώτος τη τάξει διπλωμάτης της Μόσχας.
«Για άλλη μια φορά, θέλω να πω. Θα εργαστούμε, θα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε Αμερικανό ηγέτη εκλέξει ο αμερικανικός λαός και ο οποίος ... θα είναι έτοιμος για έναν ισότιμο, αμοιβαία σεβασμό διαλόγου», διευκρίνισε ενώπιον των συντακτών των διεθνών μέσων.

Το Ισραήλ θέλει να εμπλέξει τις ΗΠΑ στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής

Φαίνεται ότι στόχος του Ισραήλ είναι να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν, πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.
«Η αίσθηση είναι ότι θέλουν να τους προκαλέσουν πλήρη εμπλοκή της Hezbollah. Ο σκοπός μιας τέτοιας πρόκλησης, προτείνουν αναλυτές, είναι να σύρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες απευθείας στη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεών τους σε αυτήν την περιφερειακή σύγκρουση.», εκτίμησε.
Η Ρωσία ελπίζει ότι η Δύση θα κάνει τα πάντα ώστε τέτοιες ιδέες, «αν υπάρχουν στην ισραηλινή ηγεσία» θα παραμείνουν μόνο ως ιδέες.
Η Μόσχα κάνει τα πάντα για να «ηρεμήσει η κατάσταση», σημείωσε με νόημα.

Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε την αλήθεια για τους αγωγούς Nord Stream

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναζητά την αλήθεια σχετικά με τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο Sergey Lavrov.
«Θα κυνηγήσουμε την αλήθεια, αφού ανέφερα τα Nord Streams, θα αναζητήσουμε την αλήθεια», υπογράμμισε, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης