Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι τους τελειώνουν, σπάνε οι άμυνες σε 8 κατευθύνσεις, διέλυσαν την 13η ταξιαρχία – Κόλπο το σχέδιο Zelensky – Ανησυχούν οι ΗΠΑ

Οι Ρώσοι τους τελειώνουν, σπάνε οι άμυνες σε 8 κατευθύνσεις, διέλυσαν την 13η ταξιαρχία – Κόλπο το σχέδιο Zelensky – Ανησυχούν οι ΗΠΑ
Apty Alaudinov (Akhmat): Υπάρχει σχέδιο των Ουκρανών να χτυπούν αμάχους – Η ειρήνη θα καθυστερήσει - Ρωσικό χτύπημα με Iskander-M, εξόντωσε 160 στρατιώτες της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας στο Kharkiv
(upd9) Μια νέα εξέλιξη, άκρως σημαντική λαμβάνει χώρα στο μέτωπο… οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν με μεγάλη ταχύτητα σε 8 κατευθύνσεις… διαλύοντας τις Ουκρανικές άμυνες…
Οι Ουκρανοί ότι και να κάνουν είναι καταδικασμένοι.
Κερδίζουν στην κατεύθυνση Kharkiv, Kupyansk, Siversk, προέλασαν προς Toresk και Siversk, μπήκαν βαθύτερα στο Chasiv Yar, προχωρούν ταχύτατα προς το Pokrovsk δυτικά της Avdiivka που είναι μεγάλος στρατηγικός στόχος και έχουν προελάσει πάνω από 5 χιλιόμετρα στην κατεύθυνση Vuhledar.
Μια σπουδαία επιτυχία πέτυχαν οι ρώσοι αφού με χτυπήματα με πυραύλους Iskander-M διέλυσαν την 13η Ουκρανική Ταξιαρχία που είναι η εθνική φουρά της Ουκρανίας, σκοτώνοντας 160 στρατιώτες, ενώ έπληξαν και το ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Mirgorod που φιλοξενεί και βρετανικά αεροπλάνα.
Εν τω μεταξύ 788 Ουκρανοί στρατιώτες αγνοούνται στην περιοχή Kherson… προφανώς δεν πήγαν για καφέ… απλά σκοτώθηκαν.
Οι Ουκρανοί για να μην πληρώνουν αποζημιώσεις στις οικογένειες δηλώνουν πολλούς νεκρούς Ουκρανούς ως αγνοούμενους
Ως προς τις πολιτικές εξελίξεις… ο Zelensky επιμένει για νέο σχέδιο ειρήνης με παρουσία και της Ρωσίας… αλλά οι Ρώσοι, ξέρουν ότι είναι κόλπο, η ηττημένη Ουκρανία θέλει να κερδίσει χρόνο.
Στις ΗΠΑ πάντως ανησυχούν βλέπουν ότι ο Ουκρανικός στρατός τελειώνει και μαζί και ο χρόνος του Biden ο οποίος υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις αν και όχι με μεγάλη διαφορά από τον Trump.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Δύση έχει χαράξει μια πορεία για να προωθήσει το σχέδιο Zelensky με οποιοδήποτε κόστος

Η Δύση προσπαθεί να προωθήσει το σχέδιο του Zelensky με κάθε δυνατό τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Lavrov σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Έχουν ορίσει μια πορεία για να προωθήσουν πάση θυσία το λεγόμενο σχέδιο Zelensky, το οποίο έχει μια προφανή μορφή τελεσίγραφου», τόνισε ο Lavrov.
Έτσι απάντησε στην ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ρωσίας στη δεύτερη σύνοδο κορυφής για την ουκρανική σύγκρουση και για τα αποτελέσματα της τελευταίας διάσκεψης στην Ελβετία.
Ο Lavrov σημείωσε επίσης ότι η Δύση, στις πρωτοβουλίες της για την Ουκρανία, δεν μιλά για τις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης. Υπενθύμισε ότι υπήρχαν πολλά προαπαιτούμενα: πραξικόπημα, απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας και αποτυχία εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ.
Ο υπουργός τόνισε ότι ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Βραζιλίας, τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής μιας ειρηνευτικής διάσκεψης με βάση και αρχές που θα είναι αποδεκτές από όλα τα μέρη. Την ίδια στιγμή, όταν μιλάμε για επίλυση της σύγκρουσης, όλοι επικεντρώνονται στη σύνοδο κορυφής της Ελβετίας, αλλά κανείς δεν αναφέρει τις πρωτοβουλίες της Κίνας.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η επίλυση αυτής της κρίσης πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες στο έδαφος και στο μέτωπο. Ταυτόχρονα, για να τερματιστεί η σύγκρουση είναι απαραίτητο η Δύση να σταματήσει να δίνει όπλα στην Ουκρανία.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι το θέμα των νέων περιοχών που εντάχθηκαν στη Ρωσία ως αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων «δεν συζητείται».
«Υπό όλες τις συνθήκες, δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους εκεί, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους που ψήφισαν να επιστρέψουν στη Ρωσία κάτω από τον ζυγό ενός καθεστώτος που εξοντώνει τα πάντα.

Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να γίνει πλατφόρμα διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να παράσχει «οποιοδήποτε μέρος» στο έδαφός της για διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων της Ρωσίας και της Ουκρανίας για την επίλυση της κρίσης, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó.
«Δύο μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, επικοινώνησα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Lavrov και τον Andrey Ermak, επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, και τους είπα και στους δύο το ίδιο πράγμα ότι η Ουγγαρία είναι πάντα έτοιμη να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις «Είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε οποιοδήποτε μέρος στην Ουγγαρία όπου και στις δύο πλευρές θα δοθούν ίσοι όροι, ίση ασφάλεια και ίσες ευκαιρίες», είπε ο υπουργός.

Vladimir Saldo (Kherson): Είναι ξεκάθαρο κόλπο του Zelensky οι δήθεν ειρηνευτικές συνομιλίες – Τι αποκάλυψαν οι New York Times

Η αναφορά των New York Times σχετικά με την επιθυμία της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία είναι μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο… ώστε οι ΗΠΑ να επιλύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, δήλωσε ο Vladimir Saldo κυβερνήτης της περιοχής Kherson.
Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι οι ουκρανικές αρχές σχεδίαζαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες με τη Ρωσία μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών.
Οι New York Times τόνισαν ότι η Ουκρανία καταρτίζει σχέδιο για να σταματήσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τους New York Times, αυτές οι προθέσεις φαίνονται στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Zelensky ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι Ρώσοι εκπρόσωποι θα πρέπει να είναι στην επερχόμενη δεύτερη σύνοδο κορυφής της Ουκρανίας προκειμένου να επιλυθεί η σύγκρουση.
«Είναι το κατεστημένο των ΗΠΑ που ζητά τέτοιες «συνομιλίες» Ναι.
Ο Zelensky ενεργεί ως φερέφωνο εδώ, αν θέλετε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται λίγο χρόνο, χρειάζονται πάγωμα της σύγκρουσης.
Χρειάζονται να παλέψουν με τις εσωτερικές τους συγκρούσεις, να κερδίσουν χρόνο και μετά να συνεχίσουν να σφυροκοπούν άλλες χώρες με διπλάσιο μένος για να παρατείνουν την «Pax Americana» («αμερικανική ειρήνη» στα λατινικά, ή την εποχή της σταθερότητας στη Δύση μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου)».
Ο Vladimir Saldo επεσήμανε ότι στην ουκρανική ηγεσία δόθηκαν οδηγίες από τις ΗΠΑ.
«Οι αμερικανικές ελίτ είναι αυτές που κυβερνούν την Ουκρανία τώρα, όχι ο Zelensky ή φυσικά, ο ουκρανικός λαός», πρόσθεσε.
Ο Vladimir Saldo πιστεύει ότι αυτό το άρθρο συνδέεται με την πολιτική κρίση στις ΗΠΑ.
«Έτσι, η διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες έφερε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump και νωρίτερα την εισβολή στο Καπιτώλιο και γενικά την περιθωριοποίηση της πολιτικής», εξήγησε.
«Και αυτό που χρειαζόμαστε είναι η νίκη.
Είναι απίθανο οι πατεράδες και οι παππούδες μας να αναζητούσαν συνομιλίες με τους Γερμανούς πριν από την επιθετική επιχείρηση του Hitler», τόνισε ο Vladimir Saldo.

Apty Alaudinov (Akhmat): Υπάρχει σχέδιο των Ουκρανών να χτυπούν αμάχους – Η ειρήνη θα καθυστερήσει

Μετά την παραλαβή των δυτικών όπλων, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν να στοχοποιήσουν ρωσικούς οικισμούς και αμάχους μαζί τους, είπε ο Υποστράτηγος Apty Alaudinov, αναπληρωτής αρχηγός του στρατιωτικού και πολιτικού τμήματος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και διοικητής της μονάδας ειδικών δυνάμεων Akhmat.
«Αποδεικνύεται ότι αφού έλαβαν όλα αυτά τα όπλα, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να χτυπήσουν μόνο κατοικημένες τοποθεσίες, πολίτες, προκαλώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στον άμαχο πληθυσμό. Επομένως, πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι απλώς ένα σημάδι της αγωνίας που βιώνουν οι ουκρανικοί σχηματισμοί, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούν να μας νικήσουν στην πρώτη γραμμή», είπε ο Apty Alaudinov.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, ο Alaudinov ανέφερε ότι «κανείς δεν πρόκειται να πάει τρέχοντας στον Zelensky ή οποιονδήποτε άλλον».

Telegraph: Το σχέδιο της Γερμανίας να μειώσει 50% την βοήθεια στην Ουκρανία θα προκαλέσει την οργή του Trump

Η μείωση της βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ουκρανία την απειλεί με νέες επιβαρύνσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικότερα τον υποψήφιο για την προεδρία Trump, γράφει η εφημερίδα Telegraph.
«Οι μειώσεις στην βοήθεια από έναν από τους πιο γενναιόδωρους δωρητές της Ουκρανίας κινδυνεύει να εξελιχθεί σε κόντρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για να πληρώσει για τον πόλεμο στην αυλή της», αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Telegraph, ο Trump και ο υποψήφιός του για αντιπρόεδρος J.D. Vance ζήτησαν από τους ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες και να δώσουν περισσότερα χρήματα στην ΟυTelegraph.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Telegraph, ο Trump και ο υποψήφιός του για αντιπρόεδρος J.D. Vanceκρανία.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας σχεδιάζει περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία το 2025, αντί για σχεδόν 8 δισεκατομμύρια στον προϋπολογισμό για το 2024.
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός βοήθειας στην Ουκρανία μετά την Ουάσιγκτον.
Όπως σημείωσαν οι Financial Times, η Ευρώπη φοβάται την αποδυνάμωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διακοπή της υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία στο πλαίσιο της υποψηφιότητας του J.D. Vance για τη θέση του αντιπροέδρου εάν ο Trump κερδίσει τις εκλογές.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να ξοδέψει τόσα όσα οι ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας.
Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το έργο του ΝΑΤΟ και απείλησε να αποχωρήσει από τον οργανισμό εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν φέρουν μεγαλύτερη οικονομική ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια.
Ο J.D. Vance είναι γνωστός για τις εκτενείς δηλώσεις του για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, επικρίνοντας την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα αυτή και καλώντας για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Mullen (Ναύαρχος ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ υστερούν έναντι της Κίνας στον τομέα της στρατιωτικής καινοτομίας

Η Κίνα θα μπορούσε να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αμερικανικό στρατό στην καινοτομία εάν το Πεντάγωνο δεν προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρώην αρχηγός των κοινών δυνάμεων, ναύαρχος Mullen.
«Αν δεν το κάνουμε και δεν το κάνουμε καλά, η Κίνα θα μας νικήσει σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο απόστρατος στρατιωτικός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια πάνελ για τη στρατιωτική καινοτομία του Πενταγώνου.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ πρέπει να εισαγάγει μακροπρόθεσμους μηχανισμούς για να ενθαρρύνει καινοτόμες εξελίξεις που θα επιτρέψουν στις ΗΠΑ να συμβαδίσουν με τους ανταγωνιστές τους τις επόμενες δεκαετίες.

Lebedev: Ρωσικό πλήγμα στο ουκρανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Mirgorod - Φιλοξενεί και βρετανικά αεροπλάνα

Πλήγμα πραγματοποιήθηκε τη νύχτα κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Mirgorod στην περιοχή Poltava της Ουκρανίας, το οποίο φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικά αεροσκάφη, δήλωσε στο RIA Novosti ο Sergei Lebedev, συντονιστής της αντιστασιακής οργάνωσης του Nikolaev.
«Τη νύχτα, η πόλη Mirgorod στην περιοχή Poltava δέχθηκε επίθεση με τον ίδιο τρόπο.
Ήρθε από την πλευρά του στρατιωτικού αεροδρομίου, το οποίο μετά τις προηγούμενες επιδρομές άρχισε και πάλι να δέχεται αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και βρετανικής κατασκευής εκπαιδευτικά αεροπλάνα που εντοπίστηκαν στον ουρανό πάνω από το Kharkiv, τόνισε.
Υπήρξαν δύο χτυπήματα προς την κατεύθυνση του διυλιστηρίου Kremenchuk, που συνοδεύτηκαν από μια σοβαρή έκρηξη, συνέχισε ο Lebedev.
«Το δεύτερο χτύπημα ήταν προς την κατεύθυνση του εργοστασίου αμαξών - στην άλλη πλευρά της πόλης.
Αφού έφτασαν εκεί, πολλά ασθενοφόρα πήγαν εκεί», ανέφερε.
Όπως εξήγησε, «βαριά ερπυστριοφόρα μηχανήματα επισκευάζονταν» στο έδαφος του εργοστασίου.
Σε απάντηση στις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπολύουν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε τοποθεσίες όπου σταθμεύουν προσωπικό, εξοπλισμός και μισθοφόροι των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε υποδομές: ουκρανική ενέργεια, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτική διοίκηση και εγκαταστάσεις επικοινωνιών, όπως σημειώνει το RIA Novosti.

Ρωσικό χτύπημα με Iskander-M, εξόντωσε 160 στρατιώτες της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας στο Kharkiv

Ο ρωσικός στρατός στόχευσε μια μεγάλη συγκέντρωση της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας (NGU) στην περιοχή του Kharkiv ο με έναν τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Iskander-M.
Η συγκέντρωση ανακαλύφθηκε από ένα αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στον οικισμό Peresechnoye, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι περίπου 160 στρατιώτες της 13ης Ταξιαρχίας «Khartia» της NGU σκοτώθηκαν στην επίθεση με πυραύλους.
Βίντεο από το χτύπημα εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 16 Ιουλίου. Το βίντεο δείχνει υποπυρομαχικά από τον πύραυλο Iskander-M να πέφτουν βροχή στη συγκέντρωση αμέσως μετά την άφιξη πολλών λεωφορείων φορτωμένων με στρατεύματα.
Αργότερα στα πλάνα φαίνονται ασθενοφόρα να κατευθύνονται προς το σημείο του χτυπήματος.
Ο πύραυλος Iskander-M έχει βεληνεκές σχεδόν 500 χιλιόμετρα. Μπορεί να οπλιστεί με διαφορετικές συμβατικές κεφαλές, συμπεριλαμβανομένης μιας κεφαλής πυρομαχικών διασποράς, μιας εκρηκτικής κεφαλής καυσίμου-αέρα ενισχυμένης έκρηξης, μιας κεφαλής κατακερματισμού υψηλής έκρηξης, μιας διείσδυσης στην Γη και μιας συσκευής ηλεκτρομαγνητικού παλμού για αποστολές κατά ραντάρ.
Ο πύραυλος υψηλής ευελιξίας καθοδηγείται από ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS.
Μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με οπτικό αναζητητή με ψηφιοποιημένο σύστημα συσχέτισης περιοχής χαρτογράφησης σκηνής για καθοδήγηση τερματικού.
Η Ρωσία αύξησε την παραγωγή πυραύλων Iskander-M μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.
Τους τελευταίους μήνες, ο ρωσικός στρατός άρχισε να βασίζεται περισσότερο στον πύραυλο για να στοχεύει γρήγορα υψηλής αξίας ουκρανικούς στόχους πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή.

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν άρον – άρον θέσεις στα βορειοανατολικά του Chasiv Yar

Οι ουκρανικές δυνάμεις παρέδωσαν τις θέσεις τους στα βορειοανατολικά του Chasiv Yar, δήλωσε στρατιωτική πηγή.
«Οι αλεξιπτωτιστές έδιωξαν τον εχθρό από το βορειοανατολικό τμήμα του Chasiv Yar».
Οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν μεγάλες απώλειες στην περιοχή, σύμφωνα με την πηγή.
«Όσοι επέζησαν μόλις διέφυγαν, εγκαταλείποντας τις θέσεις τους για να πάνε βαθιά στην άμυνα».
Ρώσοι αλεξιπτωτιστές διέσχισαν το κανάλι Seversky Donets-Donbass από τα πλευρά.
Η πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή αυτή έχει ενταθεί.

Investigative.Info: Σχεδόν 800 Ουκρανοί στρατιώτες εξαφανίστηκαν στο Krynki, στην περιοχή Kherson

Περισσότερα από 780 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «εξαφανίστηκαν επισήμως» από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024 στο χωριό Krynki, στην περιοχή Kherson, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, υποστηρίζει η ουκρανική δημοσίευση Investigative.Info, επικαλούμενη στοιχεία από την ουκρανική αστυνομία.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Kherson, ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι το Krynki και η γύρω περιοχή είχαν εκκαθαριστεί, αλλά οι προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να καταλάβουν ένα από τα νησιά συνεχίστηκαν.
Τον Φεβρουάριο, ο τότε επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι υπήρχαν τέσσερις ταξιαρχίες του Ουκρανικού Σώματος Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων στο Krynki, οι οποίες είχαν αποστολή να φτάσουν στη δυτική ακτή της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απώλειες του εχθρού εδώ ανήλθαν σε σχεδόν 3.400 άτομα.
Αργότερα, στα τέλη Μαΐου, ο Saldo ο επικεφαλής της Kherson ανέφερε ότι συνέχισαν να ανακαλύπτονται τρομερά ευρήματα στο χωριό Krynki υπόγεια γεμάτα με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών.
«Συνολικά 788 άνδρες αναζητούνται ως επίσημα αγνοούμενοι εκεί την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2023 έως τα τέλη Ιουνίου 2024.
Ταυτόχρονα, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτικών που κατόρθωσαν να μεταφερθούν από εκεί… είναι σημαντικά λιγότερα - 262 άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», γράφει το Investigative.Info.
Επί του παρόντος, το 75% της περιοχής Kherson βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και μέρος της δεξιάς όχθης του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson, ελέγχεται από ουκρανικά στρατεύματα.



Kharkiv_Battle_Map_Draft_Kharkiv_July_17_2024.png

Vovchansk_Battle_Map_Draft_July_17_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_17_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_17_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_17_2024.png

West_Of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_17_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης