Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση ενορχηστρωμένη από το Κίεβο, απέτρεψαν οι αρχές του Donetsk

Τρομοκρατική επίθεση ενορχηστρωμένη από το Κίεβο, απέτρεψαν οι αρχές του Donetsk
Ο τρομοκράτης σχεδίαζε να βάλει φωτιά στο κτίριο του περιφερειακού δικαστηρίου Petrovsky στο Donetsk
Οι ειδικές υπηρεσίες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον εκπροσώπων των αρχών, η οποία οργανώθηκε από έναν από τους ουκρανικούς σχηματισμούς που απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως μεταδίδει το TASS.
«Το Τμήμα της ρωσικής FSB στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση εναντίον υπαλλήλων και εγκαταστάσεων των αρχών της DNR.
Ο Ρώσος πολίτης που συνελήφθη επ' αυτοφώρω προετοιμάστηκε από έναν από τους ουκρανικούς εθνικιστικούς σχηματισμούς που αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικοί στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφεραν οι αρχές.
Συγκεκριμένα, κατόπιν εντολής, ο τρομοκράτης σχεδίαζε να βάλει φωτιά στο κτίριο του περιφερειακού δικαστηρίου Petrovsky στο Donetsk έναντι χρηματικής αμοιβής. «Διαπιστώθηκε ότι μετά την τρομοκρατική επίθεση σκόπευε να φύγει για το έδαφος της Ουκρανίας για να ενταχθεί στις τάξεις μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε το FSSB.
Σύμφωνα με το βίντεο της ανάκρισης, το οποίο δόθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας, είχε προετοιμάσει εκ των προτέρων μια κρύπτη με εύφλεκτες ουσίες, με τη βοήθεια των οποίων σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την εμπρηστική επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης