Τελευταία Νέα
Διεθνή

Huseyin Bagci (Τούρκος εμπειρογνώμονας): Ουτοπία η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - Αδύνατο να μπει στην ΕΕ

Huseyin Bagci (Τούρκος εμπειρογνώμονας): Ουτοπία η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ - Αδύνατο να μπει στην ΕΕ
Δεν ορίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι επί του παρόντος αδύνατη σε βαθμό... ουτοπίας και είναι επίσης απίθανο το Κίεβο να λάβει ένταξη στην ΕΕ στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Huseyin Bagci, επικεφαλής της Global Advisory Group της Άγκυρας και κορυφαίος εμπειρογνώμονας της Τουρκίας για τη διεθνή ασφάλεια.
"Αν δούμε την κατάσταση από την άποψη της ουκρανικής σύγκρουσης και από την οπτική γωνία του ΝΑΤΟ, πιστεύω ότι η Συμμαχία δεν θα έρθει σε άμεση αντιπαράθεση [με τη Ρωσία] αλλά θα υποστηρίξει την Ουκρανία μέσω προμηθειών όπλων.
Δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα ανακοινωθεί κατάπαυση του πυρός προκειμένου η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ... », είπε ο πολιτικός επιστήμονας στο TASS.
«Όσον αφορά τις συνομιλίες της Ουκρανίας με την ΕΕ, μπορούν επίσης να διαρκέσουν χρόνια», πρόσθεσε.
Τα μέλη του ΝΑΤΟ δήλωσαν στη σύνοδο κορυφής τους στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008 ότι η Ουκρανία και η Γεωργία θα ενταχθούν στη συμμαχία στο μέλλον.
Δεν ορίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του μπλοκ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023.
Πριν από τη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είχε επισημάνει την έλλειψη συναίνεσης για την ένταξη της Ουκρανίας μεταξύ των συμμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης