Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εν αναμονή της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές αγορές, - Ο DAX στο -0,2%

Εν αναμονή της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές αγορές, - Ο DAX στο -0,2%
Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ
Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,15%, στις 18.422 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7%, στις 8.243 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.577 μον. με άνοδο 0,12%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.485 μον. με άνοδο 0,2%.


H EKT στο επίκεντρο

Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενώ εκτιμάται ότι θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα για μείωση τον Σεπτέμβριο, έστω και αν αυτή η καθοδήγηση είναι πιθανό να είναι ασαφής και να περιέχει επιφυλάξεις.
Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, σε μια κίνηση που ακόμη και ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θεώρησαν βιαστική και η τράπεζα είναι πιθανό να είναι πιο προσεκτική όσον αφορά ένα επόμενο βήμα, δεδομένου του επίμονα υψηλού εγχώριου πληθωρισμού και της αύξησης των μισθών.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Christine Lagarde, θα προσπαθήσει να ισορροπήσει, υποστηρίζοντας ότι οι πιέσεις στις τιμές μειώνονται όπως αναμενόταν, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν, οπότε χρειάζονται περισσότερα στοιχεία προτού οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πατήσουν ξανά τη σκανδάλη. Δεδομένου ότι η Lagarde έχει ήδη επικοινωνήσει αυτό το μήνυμα τις εβδομάδες που προηγούνται της συνεδρίασης, η προσοχή έχει ήδη μετατοπιστεί στον Σεπτέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η συνεδρίαση πολιτικής της Πέμπτης μπορεί να είναι η πιο απλή από την εποχή πριν από την πανδημία.

Ο «πόλεμος» των τσιπ προκαλεί τριγμούς στις αγορές της Ασίας - O Nikkei στο -2,1%

Ο «πόλεμος» των τσιπ μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλεί τριγμούς στις αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξης του 2,1%.
Οι απειλές για περισσότερους αμερικανικούς περιορισμούς στην Κίνα, κλιμακώνει τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου.

Ο «πόλεμος» των τσιπ

Στο Τόκιο, η μετοχή της Tokyo Electron, της πολυτιμότερης εταιρείας κατασκευής τσιπ της Ιαπωνίας, διολίσθησε πάνω από 8% μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίπ η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο έλεγχο από τις ΗΠΑ σχετικά με τις προμήθειές της στις κινεζικές αγορές.

Το δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο αυστηρότερων εμπορικών περιορισμών στην Κίνα, εάν εταιρείες όπως η Tokyo Electron και η ASML Holding NV ADR συνεχίσουν να προμηθεύουν τεχνολογία τσιπ στην Κίνα.
Ο KOSPI της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 1,4%, ενώ η επιδείνωση του κλίματος προς την Κίνα είδε τον CSI 300 της Σαγκάης Shenzhen και τον Shanghai Composite να χάνουν 0,6% και 0,7% αντίστοιχα.

Κίνα

Οι κινεζικές αγορές είχαν ήδη υποστεί πρόσφατες απώλειες εν μέσω ανησυχιών ότι το Πεκίνο θα μπορούσε επίσης να προβεί σε αντίποινα για τους εμπορικούς δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,8%


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης