Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Κεραυνοί» Ρωσίας για von der Leyen: Στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, η πρόταση για Αμυντική Ένωση

«Κεραυνοί» Ρωσίας για von der Leyen: Στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, η πρόταση για Αμυντική Ένωση
Ο Peskov σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις von der Leyen αναγκάζουν τη Ρωσία να διαμορφώσει ανάλογα τις προσεγγίσεις της εξωτερικής της πολιτικής
Οι υποσχέσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, για τη δημιουργία μιας "πραγματικής Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης" εφόσον κερδίσει μια δεύτερη θητεία αποδεικνύουν τη διάθεση προς τη στρατιωτικοποίηση και την αντιπαράθεση που επικρατεί στην Ευρώπη, διαμηνύει το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντά της στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov.
Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπερασπίζεται τα συμφέροντά της στην Ουκρανία σε συνθήκες που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα διαλόγου και εξέτασης των ανησυχιών της Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Peskov δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η πρότασή της "επιβεβαιώνει τη γενική στάση ευρωπαϊκών κρατών στη στρατιωτικοποίηση, την κλιμάκωση της έντασης, την αντιπαράθεση και την εξάρτηση της εξωτερικής τους πολιτικής από μεθόδους αντιπαράθεσης".
"Όλα είναι αρκετά προφανή εδώ", είπε.
Νωρίτερα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ), Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε σχέδια για τη μετατροπή της ΕΕ σε αμυντική ένωση.
Σχολιάζοντας τα λεγόμενά της, ο Peskov σημείωσε ότι αυτό αναγκάζει τη Ρωσία να διαμορφώσει ανάλογα τις προσεγγίσεις της εξωτερικής της πολιτικής.

Μήνυμα στο ΝΑΤΟ

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα θεωρήσει ως απειλή τυχόν σχέδια για μόνιμη παρουσία πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δεδομένης της ανάμιξης της συμμαχίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε τη δήλωση αυτή απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σε βιντεοδιάσκεψη σχετικά με τη νέα στρατηγική ναυτικής ασφάλειας του Ουκρανού προέδρου.
Ο Zelensky έχει μιλήσει για την ανάγκη να εξασφαλιστεί ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό δεν θα κυριαρχήσει στη Μαύρη Θάλασσα.
"Βέβαια, η συγκεντρωμένη παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟ --δίνουμε προσοχή στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τα παράκτια κράτη που είναι μέλη της συμμαχίας (του ΝΑΤΟ)-- αντιπροσωπεύει, ιδιαίτερα στην παρούσα κατάσταση, μία επιπλέον απειλή προς τη Ρωσία", είπε ο Peskov στους δημοσιογράφους.
"Βέβαια, η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική της ασφάλεια".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης