Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάνθρωπη κίνηση από Ουκρανία: Δηλώνει τους νεκρούς στρατιώτες ως αγνοούμενους για να μην αποζημιώσει τις οικογένειές τους

Απάνθρωπη κίνηση από Ουκρανία: Δηλώνει τους νεκρούς στρατιώτες ως αγνοούμενους για να μην αποζημιώσει τις οικογένειές τους
Μόνον έναν στους τρεις στρατιωτικούς αναγωνρίζει ως νεκρούς το καθεστώς Zelensky
Το καθεστώς του Κιέβου έχει χαρακτηρίσει τα δύο τρίτα των στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) που σκοτώθηκαν στο Krynki στη δυτική όχθη του Δνείπερου της Kherson ως αγνοούμενους για να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης στους συγγενείς τους, εκτιμά ο κυβερνήτης της περιοχής Volodymyr Saldo.
Νωρίτερα, η ουκρανική δημοσίευση Sledstvie. Info, επικαλούμενη στοιχεία της ουκρανικής αστυνομίας, ανέφερε ότι περισσότεροι από 780 στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων αγνοούνται στην περιοχή Krynki από τον Οκτώβριο του 2023 έως τα τέλη Ιουνίου 2024.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο εκεί θάφτηκαν 262 στρατιωτικοί.
«Η αναλογία όσων αναγνωρίζονται από το καθεστώς του Κιέβου ως νεκροί και αγνοούμενοι είναι ένας προς τρεις. Δηλαδή, οι αιματηροί κλόουν όχι μόνο έστειλαν χίλιους (στην πραγματικότητα περισσότερους) ανθρώπους σε έναν βέβαιο και τρομερό θάνατο, αλλά και βρήκαν τρόπο να μην πληρώσουν αποζημίωση στο 75% των συγγενών των νεκρών», έγραψε ο Saldo σχετικά με το γεγονός στο Telegram.

Το ρωσικό πυροβολικό έσβησε τα όνειρα των Ουκρανών για ανακατάληψη του Krynki

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να κερδίσουν έδαφος στην περιοχή Krynki μετά την ανακατάληψη του υδροηλεκτρικού σταθμού Kakhovka το καλοκαίρι του 2023.
Μέχρι τότε, οι άμαχοι είχαν ήδη εγκαταλείψει τον οικισμό.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν όλο και περισσότερες δυνάμεις για να αποκτήσουν βάση στο προγεφύρωμα, αλλά δεν είχαν επιτυχία λόγω των κινήσεων του ρωσικού πυροβολικού.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξέφρασε την έκπληξή του που το Κίεβο έστελνε καλά εκπαιδευμένους μαχητές για να εξοντωθούν.
Στις 20 Φεβρουαρίου, ο τότε Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shiogu ανέφερε στον Putin την απελευθέρωση του Krynki.
Είπε ότι από το καλοκαίρι του 2023, ο εχθρός είχε χάσει 3.400 ανθρώπους στην περιοχή του οικισμού.
Σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του Tass Mikhail Petrov, ο Shiogu σημείωσε ότι η απελευθέρωση του Krynki ουσιαστικά έβαλε τέλος στην ουκρανική αντεπίθεση.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Κυβερνήτης της Περιφέρειας της Kherson Volodymyr Saldo σημείωσε ότι το χωριό Krynki και τα περίχωρά του είχαν εκκαθαριστεί πλήρως, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχιζαν τις απόπειρες απόβασης στα νησιά της πλημμυρικής πεδιάδας του Δνείπερου.
Στις 12 Ιουλίου, ο Saldo είπε στο TASS ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σταμάτησαν να προσπαθούν να μεταφέρουν μεγάλες ομάδες στη δυτική όχθη του Δνείπερου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης