Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρωμα τρομοκρατίας στη Σερβία: Αστυνομικός νεκρός από πυρά Κοσοβάρου φανατικού του UCK – Είχαν μετατρέψει την εγκληματικότητα σε οικογενειακή υπόθεση

Άρωμα τρομοκρατίας στη Σερβία: Αστυνομικός νεκρός από πυρά Κοσοβάρου φανατικού  του UCK – Είχαν μετατρέψει την εγκληματικότητα σε οικογενειακή υπόθεση

Η αλβανική τρομοκρατία ζει και βασιλεύει – Την ένοιωσαν ξανά στην Σερβία

Σχετικά Άρθρα
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά γύρω στις 00:55 της Πέμπτης (18/7/2024) στη Λόζνιτσα της Σερβίας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας.
Ο Daçiqi είπε ότι στο σημείο βρέθηκε το διαβατήριο ενός Κοσοβάρου, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία.
Εκτός από το διαβατήριο, σύμφωνα με τον υπουργό, στο σημείο βρέθηκε και ένα γερμανικό έγγραφο ταυτότητας.
Ο ύποπτος είναι ο Artan Hajrizi, γεννημένος το 1991.
Ήταν σε ταξί, του οποίου ο οδηγός συνελήφθη.
Αλλά υπάρχουν αμφιβολίες ότι θα μπορούσε να είναι και ο αδερφός του, Faton Hajrizi, ο οποίος δραπέτευσε από τις φυλακές Smrekonica στις 6 Ιουλίου.
Ο οδηγός ταξί τέθηκε υπό κράτηση για 48 ώρες, ανακοίνωσε η Εισαγγελία της Σερβίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, το αιματηρό περιστατικό συνέβη γύρω στις 00:55, όταν αστυνομικοί, ενώ έλεγχαν αυτοκίνητα σε σημείο ελέγχου στο Lipnički Shor, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο Mercedes με πινακίδες του Tutini της Σερβίας, στο οποίο βρίσκονταν δύο άτομα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το υπουργείο, ένα από τα άτομα πυροβόλησε με όπλο, χτυπώντας τον αστυνομικό Nikola Krsmanovic στο στήθος και τον αστυνομικό Iliq Vjekoslav στον ώμο, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Και οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Loznina και ο ένας όμως κατέληξε από τα τραύματά του.
Η σερβική αστυνομία έχει εγκαταστήσει drones και ελικόπτερα αναζητώντας τον ύποπτο.
Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις της Σερβίας έχουν εμφανιστεί στους δρόμους της Λόζνιτσα και σε ευρύτερη περιφέρεια αναζητώντας τον ύποπτο Α.Χ. για τη δολοφονία του Σέρβου αστυνομικού.
Έχει κινητοποιηθεί και η χωροφυλακή.
Όπως αναφέρει το «Ν1», έχουν στηθεί οδοφράγματα σε διαφορετικούς δρόμους για να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του υπόπτου.

Ο δράστης εξυμνούσε την τρομοκρατική οργάνωση UCK, στα κοινωνικά του δίκτυα.
Σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του επιβεβαίωσε ότι ο αδερφός του, Faton Hajrizi ήταν ο δράστης της επίθεσης καθώς πήρε το διαβατήριο του αδελφού του και πιθανότατα πραγματοποίησε την τρομοκρατική ενέργεια που συγκλονίζει τη Σερβία.
Ο Faton Hajrizi έγινε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης UCK, σε ηλικία 15 ετών και από τότε ήταν στη φυλακή για τη δολοφονία στρατιώτη της KFOR.
Καταδικάστηκε σε 27 χρόνια φυλάκιση.
Πριν από λίγες μέρες δραπέτευσε από τη φυλακή Smrekovnica στο Κόσοβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης