Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πτώση για δεύτερη εβδομάδα στα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Πτώση για δεύτερη εβδομάδα στα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Στο 6,77% το 30ετές
Σχετικά Άρθρα
Υποχώρηση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψαν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, με τη μέση τιμή στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 6,77% για το επταήμερο έως 18/7, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η αντίστοιχη τιμή ήταν 6,89%, ενώ, ένα χρόνο ακριβώς πριν ήταν 6,78%.
Τα επιτόκια παραμένουν χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε επίσης 12 μονάδες βάσης και έφθασε το 6,05% -από 6,06% πέρυσι.
«Το 30ετές στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και η οικονομία παραμένει ανθεκτική, δύο θετικά σημάδια για την αγορά κατοικιών.
Ωστόσο, οι αγοραστές κατοικιών δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί στις χαμηλότερες τιμές, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να είναι περίπου 5% σε σύγκριση με την άνοιξη, όταν οι τιμές ήταν περίπου οι ίδιες. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο: μερικές φορές καθώς τα επιτόκια μειώνονται, η ζήτηση εξασθενεί και το προφανές παράδοξο οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγοραστές περιμένουν να δουν αν τα επιτόκια μειωθούν και άλλο προτού αποφασίσουν να αγοράσουν», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης