Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Η Ευρώπη να είναι έτοιμη για 10ετή πόλεμο με τη Ρωσία – Το ΝΑΤΟ να τα δώσει όλα για την Ουκρανία

Stoltenberg: Η Ευρώπη να είναι έτοιμη για 10ετή πόλεμο με τη Ρωσία – Το ΝΑΤΟ να τα δώσει όλα για την Ουκρανία
Ο Stoltenberg του οποίου η θητεία λήγει τον Οκτώβριο, κάλεσε τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία
Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για έναν δεκαετή πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg καλώντας τα ευρωπαϊκά μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αυξήσουν τη στήριξή τους στην Ουκρανία.
Ο Stoltenberg του οποίου η θητεία λήγει τον Οκτώβριο, κάλεσε τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τη στήριξή τους εν μέσω ανησυχιών ότι η βοήθεια από τις ΗΠΑ θα μειωθεί ή θα διακοπεί πλήρως αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές ο Donald Trump.
«Αλλά το βασικό μήνυμα είναι ότι όσο πιο ισχυρή είναι η στήριξη για την Ουκρανία και για όσο μεγαλύτερο διάστημα είμαστε πρόθυμοι να δεσμευτούμε τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος» τόνισε στο BBC.
«Το παράδοξο είναι ότι ο πρόεδρος Putin πιστεύει ότι μπορεί να αντέξει περισσότερο από εμάς.
Οπότε, ο πόλεμος συνεχίζεται.
Όταν στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί, ότι η στήριξη μας για την Ουκρανία είναι ισχυρή και διαρκής τότε θα έχουμε τις προϋποθέσεις για μια λύση όπου η Ουκρανία θα υπερισχύσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης