Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγρια κόντρα Adidas - Ισραήλ για χάρη της Παλαιστίνιας Bella Hadid – Η εταιρεία σύρθηκε σε δημόσια συγγνώμη

Άγρια κόντρα Adidas - Ισραήλ για χάρη της Παλαιστίνιας Bella Hadid –  Η εταιρεία σύρθηκε σε δημόσια συγγνώμη
Η Adidas ζητά συγγνώμη για «οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία»
Η Adidas ξεκίνησε μια καμπάνια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024, χρησιμοποιώντας ως πρόσωπο για την διάσημη την Bella Hadid με στόχο να προωθήσει την ρετρό μάρκα παπουτσιών της SL 72 που πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972, όπου Παλαιστίνιοι τρομοκράτες σφαγίασαν 11 Ισραηλινούς αθλητές.
Η διαφήμιση αυτή και η επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου προκάλεσε την αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο στον λογαριασμό του στο “Χ” αναφέρει πως: «πρόσφατα ξεκίνησε μια νέα καμπάνια για τα παπούτσια για να αναδείξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Έντεκα Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου. Μαντέψτε ποιο είναι το πρόσωπο της καμπάνιας τους; Η Bella Hadid, ένα μισό παλαιστίνιο μοντέλο που έχει ιστορία στη διάδοση του αντισημιτισμού και στην έκκληση για βία κατά των Ισραηλινών και των Εβραίων. Αυτή και ο πατέρας της συχνά προωθούν συκοφαντίες αίματος και αντισημιτικές συνωμοσίες κατά των Εβραίων».


Η Adidas ζητά συγγνώμη για «οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία»

Η Adidas ζήτησε συγγνώμη και είπε στο Jewish News ότι «αναθεωρεί» την υπόλοιπη προωθητική καμπάνια της για το αθλητικό παπούτσι εμπνευσμένο από αυτά που φορούσαν αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.
«Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει διασυνδέσεις με τραγικά ιστορικά γεγονότα – αν και αυτά είναι εντελώς ακούσια – και ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή στενοχώρια προκλήθηκε», είπε ο κ. Pursche εκπρόσωπος της Adidas στους Washington Times.
«Ως αποτέλεσμα, αναθεωρούμε το υπόλοιπο της εκστρατείας. Πιστεύουμε στον αθλητισμό ως ενοποιητική δύναμη σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας και της ισότητας σε ό,τι κάνουμε».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης