Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallant (ΥΠΑΜ): Το Ισραήλ είναι έτοιμο για διαπραγμάτευση με τη Hezbollah, αλλά και για αιματηρή, αποφασιστική εισβολή στον Λίβανο – Ας διαλέξουν

Gallant (ΥΠΑΜ): Το Ισραήλ είναι έτοιμο για διαπραγμάτευση με τη Hezbollah, αλλά και για αιματηρή, αποφασιστική εισβολή στον Λίβανο – Ας διαλέξουν

Μυρίζει μπαρούτι στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου  

Σχετικά Άρθρα
Αυξήθηκαν κατά μήκος των συνόρων οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ IDF και Hezbollah.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant απείλησε την οργάνωση με πιθανή χερσαία εισβολή στον Λίβανο που θα ήταν "γρήγορη, εκπληκτική και αιματηρή", καθώς ο ισραηλινός στρατός και η λιβανέζικη ένοπλη ομάδα συνεχίζουν να ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων.
Μιλώντας σε στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, ο Gallant δήλωσε ότι η χώρα «πλησιάζει ένα σταυροδρόμι λήψης αποφάσεων» και το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες της Hezbollah.
«Διεξάγουμε έναν περιορισμένο πόλεμο στη βόρεια περιοχή.
Χρησιμοποιούμε ένα μικρό μέρος της δύναμης του IDF, αλλά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή, από μια κύρια προσπάθεια στο νότο σε μια κύρια προσπάθεια στο βορρά, και θα είναι γρήγορο, εκπληκτικό και πολύ αιχμηρό", ανέφερε ο Gallant σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Είμαστε έτοιμοι για διαπραγμάτευση, αλλά και για εισβολή

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τη Hezbollah καθώς οι αυξανόμενες εντάσεις έχουν προκαλέσει ανησυχίες για μια διαρροή σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
"Εάν η Hezbollah θέλει να καταλήξει σε συμφωνία μαζί μας και να φτάσει σε μια κατάσταση όπου θα αποσυρθεί από τη συνοριακή γραμμή σε περιοχές πέρα από τον ποταμό Λιτάνι όπως ορίζει το ψήφισμα του ΟΗΕ, τότε θα καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί της", δήλωσε ο Gallant.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποσύρει μερικές μονάδες IDF από τη Γάζα και θα τις μεταφέρει στα σύνορα του Λιβάνου, προκαλώντας φόβους για επικείμενη εισβολή στο Λίβανο.
Ο ηγέτης της Hezbollah Nasrallah, από την άλλη, προειδοποίησε την Τετάρτη (17/7/2024) ότι η ομάδα θα «εκτοξεύσει πυραύλους σε οικισμούς που δεν είχαν πληγεί στο παρελθόν», εάν το Ισραήλ συνεχίσει να «στοχεύει» αμάχους στον Λίβανο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης