Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «γκουρού» της παγκοσμιοποίησης Harari τρέμει την επανεκλογή Trump... θα σημάνει «το θάνατο της παγκόσμιας τάξης»

Ο «γκουρού» της παγκοσμιοποίησης Harari τρέμει την επανεκλογή Trump... θα σημάνει «το θάνατο της παγκόσμιας τάξης»
Ο Harari ισχυρίζεται ότι η επιστροφή του Trump θα σήμαινε τον «θάνατο της παγκόσμιας τάξης»
Ο Yuval Harari είναι περισσότερο γνωστός ως ένας «φιλόσοφος» ή «γκουρού» της παγκοσμιοποίησης, στενά συνδεδεμένος με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Είναι διαβόητος για τις ομιλίες του στο Ted και τις ομιλίες κορυφής που διακηρύσσουν την επερχόμενη εγκατάλειψη του προσωπικού ατομικισμού και ανεξαρτησίας, ενώ αναδεικνύουν την τεχνητή νοημοσύνη ως προάγγελο μιας νέας τεχνολογικής θρησκείας.
Κηρύττει με χαρά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας AI στο ανθρώπινο σώμα για να δώσει σε ορισμένες ομάδες τη δύναμη των «θεών».
Οι αντιλήψεις του, όμως, για τις υποτιθέμενες άπειρες ικανότητες των αλγορίθμων να επηρεάζουν τον πολιτισμό και την πολιτική είναι τόσο υπερβολικές που μπαίνουν στη σφαίρα της παιδικής φαντασίας, σύμφωνα με τον Brandon Smith, ιδρυτή του Alt-Market.
Ο Smith αναφέρει συχνά τον Harari, γιατί είναι ένα είδος λυδίου λίθου για τις αληθινές προθέσεις των υπερμάχων της παγκοσμιοποίησης.
Μοιάζει πολύ με τον Henry Kissinger στον ζήλο του για τη Νέα Παγκόσμια Τάξη – και την ατζέντα.

Η ατζέντα

Τα γραπτά του Harari είναι γεμάτα εκκλήσεις για ψηφιακό αυταρχισμό και παγκόσμια διακυβέρνηση.
Ο Harari, όπως και πολλοί υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης, φαίνεται να πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το εισιτήριό τους για τη θεότητα.
Όπως οι Αζτέκοι, που χρησιμοποίησαν τις τους γνώσεις για τα μαθηματικά και τις κινήσεις των πλανητών για να προβλέψουν τις ηλιακές εκλείψεις και να τρομοκρατήσουν τους χωρικούς να συμμορφωθούν.
Το AI είναι η νέα ηλιακή έκλειψη.
Στο βιβλίο του «From Animals into Gods: A Brief History of Humankind» σε ένα απόσπασμα που αφαιρέθηκε πρόσφατα από νεότερες προσθήκες, ο Harari λέει το εξής:
«Καθώς ο εικοστός πρώτος αιώνας προχωρά, ο εθνικισμός χάνει γρήγορα έδαφος.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όλη η ανθρωπότητα είναι η νόμιμη πηγή της πολιτικής εξουσίας, παρά τα μέλη μιας συγκεκριμένης εθνικότητας, και ότι η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία των συμφερόντων ολόκληρου του ανθρώπινου είδους πρέπει να είναι το κατευθυντήριο φως της πολιτικής.
Αν ναι, το να έχεις σχεδόν 200 ανεξάρτητα κράτη αποτελεί εμπόδιο και όχι βοήθεια.
Εφόσον οι Σουηδοί, οι Ινδονήσιοι και οι Νιγηριανοί αξίζουν τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα ήταν απλούστερο για μια παγκόσμια κυβέρνηση να τα προστατεύσει;» (σελ. 244)
Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη ότι όταν ο Harari μιλά για «ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται σε ανθρώπινες επιθυμίες.
Έχει δηλώσει σε πολλές περιπτώσεις ότι πιστεύει ότι η ελευθερία και η ατομικότητα είναι φαντασιώσεις, κατασκευάσματα του νου χωρίς σημασία στον πραγματικό κόσμο.
Για τους παγκοσμιοποιητές, τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είναι ειδικά προνόμια που χρησιμοποιούνται ως μοχλός για να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συμμόρφωση.
Είναι δώρο από την κυβέρνηση, όχι δώρο από τον Θεό.

Η αλλαγή

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Harari άλλαξε ξαφνικά τη ρητορική του και υποστηρίζει ότι η παγκόσμια κυβέρνηση δεν είναι η ιδανική.
Μιλάει επίσης για την τεχνητή νοημοσύνη ως έναν κίνδυνο που πρέπει να περιοριστεί από τη γραφειοκρατία και όχι μια θεότητα που πρέπει να λατρεύεται.
Αυτό πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια ριζική αλλαγή στην ευαισθητοποίηση του κοινού από το 2012 και τώρα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός για το πώς μιλάει στα μέσα ενημέρωσης.
Με την αποτυχία του lockdown της πανδημίας, όμως τα πράγματα άλλαξαν.
Η προσπάθεια πρόκλησης μαζικού φόβου για έναν ιό ότι το 99,8% του πληθυσμού θα επιβίωνε εύκολα δεν τους βγήκε σε καλό.
Τα πάντα βασίζονταν στην ιατρική τυραννία: Νόμιζαν ότι επρόκειτο να πάρουν διαβατήρια εμβολίων που θα τους έδιναν τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο του πληθυσμού.
Σκέφτηκαν ότι επρόκειτο να εισαγάγουν CBDC (ψηφιακά νομίσματα) και να δημιουργήσουν μια κοινωνία χωρίς μετρητά.
Νόμιζαν ότι επρόκειτο να εκμεταλλευτούν τα lockdown για τον Covid σε αέναα «κλιματικά lockdown».
Δεν πήραν τίποτα και η ατζέντα τους αποκαλύφθηκε πλήρως.
Το πατριωτικό κίνημα στις ΗΠΑ έχει εκραγεί σε δημοτικότητα ως απάντηση και τώρα έχουν εκατομμύρια ακόμη αντάρτες να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Ως απάντηση στην αποτυχία τους, πολλά από τα εξέχοντα ονόματα κατά τη διάρκεια των lockdowns έχουν ξεθωριάσει.
Ο Klaus Schwab από το WEF ήταν παντού κατά τη διάρκεια του Covid. Τώρα έφυγε.
Ο Antony Fauci έχει διολισθήσει στην αφάνεια.
Ξέρουν τι έρχεται πια και φοβούνται μια λαϊκιστική αντίδραση και κρύβονται.

Η έλευση του Trump

Υπό το πρίσμα της πρόσφατης απόπειρας δολοφονίας κατά του Donald Trump, πολλοί υποχρεώθηκαν να επανεξετάσουν τη μακροχρόνια αφήγηση για την «παγκόσμια τάξη» και τη θέση του Trump ως αποδιοπομπαίο τράγο για όποιες και όλες τις καταστροφές τη βρουν.
Ο πρωταρχικός τους ισχυρισμός είναι ότι κάθε κίνημα που εκτιμά τα εθνικά συμφέροντα έναντι του παγκόσμιου συγκεντρωτισμού είναι ένα κακό κίνημα που πρέπει να κατασταλεί ή να καταστραφεί.
Αυτή ακριβώς η ρητορική έχει διαποτίσει τις αριστερές πολιτικές οργανώσεις (συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης του Joe Biden) και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για υπονόμευση και ακραία βία κατά των συντηρητικών.
Σε συνέντευξή του νωρίτερα αυτό το έτος, ο Harari πρότεινε ότι η επιστροφή του Trump θα σήμαινε τον «θάνατο της παγκόσμιας τάξης».
Κατόπιν ανακάλεσε και είπε ότι δεν υπάρχει μάχη μεταξύ εθνικισμού και παγκοσμιοποίησης και ότι η ιδέα μιας «παγκοσμιοποιητικής συνωμοσίας» είναι εξ ολοκλήρου κατασκεύασμα λαϊκιστικών κινημάτων.
Το θέμα είναι ότι ο Trump είναι απλώς μια αντανάκλαση ενός ευρύτερου κινήματος ενάντια στο καθεστώς της παγκοσμιοποίησης.
Η απαλλαγή από τον Trump δεν θα άλλαζε τίποτα.
Το κόλπο είναι ότι κατηγορώντας τον Trump πιστεύουν ότι όλοι οι συντηρητικοί και οι «εθνικιστές» θα κατηγορηθούν κατ' επέκταση.
Είναι ένα προφανές αλλά κάπως έξυπνο τέχνασμα.
Κάνοντας τους συντηρητικούς τους κακούς πίσω από μια πλανητική καταστροφή, οι ελίτ μπορούν να εκτρέψουν την υποψία ενώ λειτουργούν ατιμώρητα στο μέλλον.
Όποιος τους αμφισβητεί μπορεί απλώς να χαρακτηριστεί ως «εθνικιστής τρομοκράτης», καθώς η ιστορία ξαναγράφεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης