Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο «σχέδιο Marshall» από τις ΗΠΑ για τη Λατινική Αμερική, για να αποτραπεί η επιρροή Ρωσίας - Κίνας

Νέο «σχέδιο Marshall» από τις ΗΠΑ για τη Λατινική Αμερική, για να αποτραπεί η επιρροή Ρωσίας - Κίνας
Ένα σύγχρονο «σχέδιο Marshall» ζητά η επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ Laura Richardson
Οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να προσφέρουν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής ένα σύγχρονο «σχέδιο Marshall» προκειμένου να αποφύγουν την εκχώρηση επιρροής στην περιοχή στη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε η επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ Laura Richardson.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε ένα «σχέδιο Marshall» για την περιοχή, ή αλλιώς μια πράξη οικονομικής ανάκαμψης όπως το 1948, αλλά αντί για το 2024, 2025», δήλωσε η στρατηγός στο ετήσιο Φόρουμ Ασπεν για την Ασφάλεια, σύμφωνα με το αμερικανικό ψηφιακό περιοδικό Breaking Defense.
Σύμφωνα με την Richardson., τέτοια μέτρα είναι απαραίτητα λόγω του γεγονότος ότι η Μόσχα και το Πεκίνο, σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον, χρηματοδοτούν και βοηθούν στην κατασκευή υποδομών σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, αυξάνοντας έτσι την επιρροή τους στην περιοχή.
«Και εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους εργαλεία», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, δήλωσε ότι οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν την επιρροή της Ρωσίας στη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα και την Κούβα.
Η Αμερικανίδα στρατηγός πιστεύει ότι η ενίσχυση των δεσμών της Μόσχας με τις χώρες αυτές «δεν είναι καλή για τις δημοκρατίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης