Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlueAnon: Το 34% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ο Trump σκηνοθέτησε την απόπειρα δολοφονίας του

BlueAnon: Το 34% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ο Trump σκηνοθέτησε την απόπειρα δολοφονίας του

Η θεωρία συνωμοσίας εξαπλώθηκε γρήγορα

Σχετικά Άρθρα
Mια δημοσκόπηση της Morning Consult διαπίστωσε ότι το 34% των Δημοκρατικών πιστεύει ότι ο Trump προσποιήθηκε και σκηνοθέτησε τη δική του απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο (13/7/2024).
Τέτοιοι αριστεροί θεωρητικοί συνωμοσίας αναφέρονται ως "BlueAnon" και όπως αναφέρει το Washington Free Beacon, αυτή η συγκεκριμένη ιδέα - ότι ο Trump προσποιήθηκε την απόπειρα δολοφονίας - προήλθε από τον Δημοκρατικό δυναμικό Dmitri Mehlhor n, ο οποίος έχει κάνει τουλάχιστον 10 επισκέψεις στο τον Λευκό Οίκο επί Biden.
Ώρες μετά τον πυροβολισμό το Σάββατο, ο Mehlhorn - και ο σύμβουλος του ιδρυτή του LinkedIn, Reid Hoffman (ο οποίος αστειεύτηκε για τη δολοφονία του Trump την εβδομάδα πριν από την απόπειρα) - έστειλε ένα σημείωμα στις αναφορές που υποδηλώνουν ότι απεικονίζουν τον πυροβολισμό ως μια ψεύτικη επιχείρηση απευθείας από το… υπόγειο Putin, σχεδιασμένο για να δώσει στον Trump μια εμβληματική «σκηνική παρουσία».


Όπως αναφέρει το Free Beacon, η θεωρία συνωμοσίας εξαπλώνεται αστραπιαία:

Ένας φιλελεύθερος παράγοντας επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με 1,1 εκατομμύριο οπαδούς που παρακολούθησε μια σύνοδο κορυφής του Λευκού Οίκου τον Οκτώβριο του 2022 για να συντονίσει τα ενδιάμεσα εκλογικά μηνύματα με την κυβέρνηση Biden, δημοσίευσε τη Δευτέρα μια ταινία Substack που "συνδέει μερικές περίεργες κουκκίδες" γύρω από τον πυροβολισμό.
«Ήθελε η ακροδεξιά να συμβεί αυτό; » έγραψε ο Tiedrich, υποθέτοντας ότι ο πυροβολισμός θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα σχέδιο αντικατάστασης του Trump στην κορυφή του εισιτηρίου του GOP με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.
Οι φιλελεύθεροι σχολιαστές του MSNBC υιοθέτησαν μια πιο λεπτή προσέγγιση για να ανάψουν τις συνωμοτικές φλόγες, υποδηλώνοντας τις τελευταίες ημέρες ότι ο Trump δεν θα μπορούσε να είχε πυροβοληθεί στο αυτί από σφαίρα τυφεκίου υψηλού διαμετρήματος και ότι ο πρώην πρόεδρος κάτι κρύβει μη δημοσιοποιώντας λεπτομερή ιατρικά αρχεία σχετικά με η πληγή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης