Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Γαλλία εμμένει στην απόφαση και απαγορεύει στις αθλήτριες να αγωνιστούν με χιτζάμπ στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Γαλλία εμμένει στην απόφαση και απαγορεύει στις αθλήτριες να αγωνιστούν με χιτζάμπ στο Παρίσι

Η Γαλλία απαγορεύει το χιτζάμπ για Γάλλους αθλητές στο Παρίσι

Σχετικά Άρθρα
Οι Γάλλοι αθλητές έχει απαγορευτεί να φορούν χιτζάμπ, ή μουσουλμανική μαντίλα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
Η Γαλλία επέβαλε την απαγόρευση στους παίκτες της εθνικής της ομάδας καθώς προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Αγώνες από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και τους Παραολυμπιακούς από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.
Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Amelie Oudea-Castera ανακοίνωσε αρχικά την απαγόρευση στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.
Λίγες μέρες αργότερα, η Oudea-Castera, που ήταν καλεσμένη της γαλλικής πολιτικής εκπομπής Dimanche en Politique, επιβεβαίωσε ότι καμία γυναίκα στην αποστολή της χώρας της δεν θα φορούσε μαντίλα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσης, η Marta Hurtado, εκπρόσωπος του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), δήλωσε σε δήλωσή της στις 26 Σεπτεμβρίου ότι η απαγόρευση δεν ήταν σωστή.
«Κανείς δεν πρέπει να επιβάλλει σε μια γυναίκα τι πρέπει να φοράει ή να μην φοράει», η εκπρόσωπος.

Αντιδράσεις

Στις 24 Μαΐου φέτος, η Διεθνής Αμνηστία και αρκετοί άλλοι οργανισμοί συγκεντρώθηκαν για να στείλουν επιστολή σχετικά με την απαγόρευση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), τον οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Κάλεσε τη ΔΟΕ να απευθύνει δημόσια έκκληση στις αθλητικές αρχές στη Γαλλία να άρουν όλους τους περιορισμούς στους Γάλλους αθλητές που φορούν μαντίλα, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όσο και σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις.
Η Διεθνής Αμνηστία είπε ότι η ΔΟΕ απάντησε ανεπαρκώς στην κοινή επιστολή.
την απάντησή της, η ΔΟΕ είπε ότι η απαγόρευση της μαντίλας στη Γαλλία ήταν εκτός αρμοδιοτήτων της επιτροπής και ότι «η θρησκευτική ελευθερία ερμηνεύεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους από διαφορετικά κράτη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης