Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικές προετοιμασίες: Ο κολοσσός όπλων Northrop Grumman κατασκευάζει εννέα αναγνωριστικά Hawkeye για ΗΠΑ και Ιαπωνία

Πολεμικές προετοιμασίες: Ο κολοσσός όπλων Northrop Grumman κατασκευάζει εννέα αναγνωριστικά Hawkeye για ΗΠΑ και Ιαπωνία
Η Northrop Grumman θα κατασκευάσει εννέα αναγνωριστικά Hawkeye για το Ναυτικό των ΗΠΑ και την Ιαπωνία
Νέα μεγάλη παραγγελία έλαβε ο αμερικανικός κολοσσός Northrop Grumman ύψους σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για την κατασκευή εννέα ακόμη E-2D Hawkeye, ναυτικών αεροσκαφών αναγνώρισης και έγκαιρης προειδοποίησης, τόσο για τις αμερικανικές δυνάμεις, όσο και για την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας σε δελτίο τύπου.
«Η Northrop Grumman Systems Corporation Aerospace Systems [της] Μελβούρνης στη Φλόριντα έχει αναλάβει ένα συμβόλαιο 1.456.019.386 δολαρίων...», ανέφερε η ανακοίνωση.
Η επέκταση της σύμβασης προβλέπει αγορά εννέα αεροσκαφών Ε-2D Advanced Hawkeye - τέσσερα για το Ναυτικό των ΗΠΑ και πέντε για την Ιαπωνία, εξήγησε το υπουργείο Άμυνας.

Οι εργασίες στο αεροσκάφος θα εκτελεστούν στο Saint Augustine της Φλόριντα (25,3%) στο Λίβερπουλ, στη Νέα Υόρκη (17,4%); στη Μελβούρνη, Φλόριντα (7,6%) και διάφορες άλλες τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.
Το έργο της κατασκευής και των εννέα προηγμένων αεροσκαφών αναμένεται να διαρκέσει λίγο λιγότερο από πέντε χρόνια και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2029, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης