Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Το ψηφιακό «black out» επηρέασε 8,5 εκατ. συσκευές Windows – Γιατί η Κίνα παρέμεινε αλώβητη

Microsoft: Το ψηφιακό «black out» επηρέασε 8,5 εκατ. συσκευές Windows – Γιατί η Κίνα παρέμεινε αλώβητη
Η Κίνα δεν εξαρτάται τόσο από τη Microsoft καθώς εγχώριες εταιρείες όπως η Alibaba, η Tencent και η Huawei είναι οι κυρίαρχοι πάροχοι υπηρεσιών cloud
Το μεγαλύτερο... βραχυκύκλωμα στον κυβερνοχώρο που σχετιζόταν με μια ενημέρωση λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows.
Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft, ο οποίος ανέφερε ότι δεν ευθύνεται για το ψηφιακό βραχυκύκλωμα προσθέτει ότι το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1% όλων των συσκευών Windows παγκοσμίως.
Η CrowdStrike βοήθησε στην ανάπτυξη μιας λύσης που θα βοηθήσει την Azure της Microsoft να επιταχύνει την επιδιόρθωση, ανακοίνωσε παράλληλα η Microsoft, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είχε συνεργαστεί τόσο με τις Υπηρεσίες της Amazon όσο και με την πλατφόρμα Google Cloud.

Η Κίνα δεν επηρεάστηκε

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αντιμετώπιζε τη «μπλε οθόνη του θανάτου» η Κίνα, έμεινε αλώβητη για τον απλό λόγο ότι το CrowdStrike δεν χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου εκεί.
Επιπλέον, η Κίνα δεν εξαρτάται τόσο από τη Microsoft όσο ο υπόλοιπος κόσμος.
Οι εγχώριες εταιρείες όπως η Alibaba, η Tencent και η Huawei είναι οι κυρίαρχοι πάροχοι υπηρεσιών cloud.
Σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, χρήστες παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν check-in σε ξενοδοχεία διεθνών αλυσίδων όπως το Sheraton, το Marriott και το Hyatt σε κινεζικές πόλεις.
«Είναι απόδειξη του στρατηγικού χειρισμού της Κίνας στις ξένες τεχνολογικές επιχειρήσεις», σύμφωνα με αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης