Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Αδιαμφισβήτητος νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών θα είναι ο ... Vladimir Putin

Die Welt: Αδιαμφισβήτητος νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών θα είναι ο ... Vladimir Putin
«Δεν έχει πλέον αντίπαλο ο Putin» επισημαίνει ο Γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jerges
Η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποχώρηση  του Joe Biden από την προεδρική κούρσα ευνοεί πρώτα απ' όλα τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, υποστηρίζει ο Γερμανός δημοσιογράφος Hans-Ulrich Jerges στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Welt.
«Για μένα, ο νικητής της ημέρας είναι ο Vladimir Putin. Βρίσκεται στη Μόσχα, παρακολουθεί την Ουάσιγκτον και βλέπει εκεί ένα σαιξπηρικό δράμα. Δεν έχει πλέον αντίπαλο», επεσήμανε σχετικά ο Γερμανός αναλυτής στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού.

jerges.JPG
O Hans-Ulrich Jerges πολιτικός αναλυτής της γερμανικής Welt

Παράλληλα, ο Yerges εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά την αποχώρηση από την εκλογική κούρσα των ΗΠΑ, ο Biden είναι απίθανο να παραμείνει μέχρι το τέλος της τρέχουσας προεδρικής του θητείας.
Μετά από αυτό, πιστεύει ο δημοσιογράφος, η Δύση μένει χωρίς ηγέτη που θα μπορούσε να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Το Δημοκρατικό Κόμμα επρόκειτο να κατεβάσει τον νυν πρόεδρο Biden, αλλά μετά την καταστροφική του απόδοση στο debate του Ιουνίου με τον Ρεπουμπλικανό Donald Trump, οι Δημοκρατικοί άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο τον Biden να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.
Στις 21 Ιουλίου, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κούρσα και υποστήριξε την υποψηφιότητα της Αντιπροέδρου Kamala Harris για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης