Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου δοκιμάζει όπλο laser σε τεθωρακισμένο όχημα Wolfhound

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου δοκιμάζει όπλο laser σε τεθωρακισμένο όχημα Wolfhound

Η καινοτόμος συσκευή επίδειξης επιτρέπει στο Υπουργείο Άμυνας και στον Βρετανικό Στρατό να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων LDEW έναντι των σύγχρονων απειλών

Σχετικά Άρθρα
Ο βρετανικός στρατός χρησιμοποίησε όπλα laser για πρώτη φορά στο μαχητικό όχημα Wolfhound.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι μηχανικοί εκτόξευσαν με επιτυχία ένα ισχυρό όπλο laser από ένα όχημα μάχης.
Η δοκιμή, που διεξήχθη στο χώρο δοκιμών Dstl στο Porton Down, έδειξε την ικανότητα των όπλων laser της Raytheon να εξουδετερώνουν στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη από 1 km.
Το σύστημα laser δημιουργήθηκε ως φθηνό και αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση της αεράμυνας.
Το όπλο laser υψηλής ενέργειας που είναι τοποθετημένο στο θωρακισμένο όχημα Wolfhound αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο πρόγραμμα Land Laser Directed Energy Weapon (LDEW).
Αυτό το ελαφρύ και φορητό σύστημα είναι το πρώτο όπλο laser που ενσωματώνεται σε όχημα εδάφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η καινοτόμος συσκευή επίδειξης επιτρέπει στο Υπουργείο Άμυνας και στον Βρετανικό Στρατό να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων LDEW έναντι των σύγχρονων απειλών.
Η επόμενη φάση των δοκιμών θα περιλαμβάνει δοκιμές με τον στρατό αργότερα αυτό το έτος για να αξιολογηθούν οι δυνατότητες και τα οφέλη του συστήματος σε πραγματικές συνθήκες.
Το σύστημα λειτουργεί με σύστημα διοίκησης και ελέγχου και μπορεί να ενσωματωθεί με συστήματα ραντάρ και επιτήρησης.
«Ανυπομονούμε να πειραματιστεί ο βρετανικός στρατός με το όπλο τους επόμενους μήνες και να αποδείξει ότι αυτή η τεχνολογία είναι έτοιμη για μάχη», δήλωσαν εκπρόσωποι της Raytheon.
Γενικά, στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής εταιρείες:
Raytheon UK, Fraser Nash, NP Aerospace, LumOptica, Blighter Surveillance Systems και Cambridge Pixel.
Τον Απρίλιο του 2024, έγινε γνωστό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να μεταφέρει τα πρώτα δείγματα του συστήματος αεράμυνας λέιζερ DragonFire στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης