Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς θα εξοπλίσει τα στρατεύματά του στην Ευρώπη με νέα τακτικά οχήματα - Αγορές και για την ενίσχυση της αεράμυνας

Ο Καναδάς θα εξοπλίσει τα στρατεύματά του στην Ευρώπη με νέα τακτικά οχήματα - Αγορές και για την ενίσχυση της αεράμυνας

Η αρχική εκπαίδευση στελεχών από τον Καναδικό Στρατό αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου 2024

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αγοράσει ελαφρά τακτικά οχήματα για τα στρατεύματά του που σταθμεύουν στη Λετονία.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε σχετικά:

Ο Καναδάς σχεδιάζει να αγοράσει 90 ελαφριά τακτικά οχήματα για το προσωπικό του Καναδικού Στρατού που αναπτύσσεται στη Λετονία, τα οποία θα παρέχουν καλύτερες δυνατότητες για ανάπτυξη και περιπολία στα σύνορα.
Για την αγορά θα διατεθούν 35,8 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά των ίδιων των LTV και πρόσθετου εξοπλισμού για αυτούς.
Για την παράδοση αυτών των οχημάτων, ο Καναδάς έχει ολοκληρώσει μια σύμβαση με την GM Defense Canada Company για 36 παραλλαγές φορτίου και 54 προσωπικού του οχήματος.
Η έκδοση προσωπικού έχει σχεδιαστεί για ομάδες έως και εννέα στρατιωτών και είναι ιδανική για ταχεία ανάπτυξη μονάδων πεζικού.
Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης ολοκληρωμένη υποστήριξη logistics και έως δύο χρόνια ανταλλακτικών για τον στόλο LTV, καθώς και δυνατότητα προμήθειας έως και 18 επιπλέον LTV.
Τα πρώτα πέντε οχήματα αναμένεται να φτάσουν στον Καναδά αργότερα αυτόν τον μήνα.
Η αρχική εκπαίδευση στελεχών από τον Καναδικό Στρατό αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου 2024.
Τα υπόλοιπα οχήματα αναμένεται να φτάσουν στη Λετονία στις αρχές Οκτωβρίου 2024.
«Η προμήθεια του ελαφρού τακτικού οχήματος για τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεών μας που αναπτύσσονται στη Λετονία είναι ένα παράδειγμα της δέσμευσής μας να υποστηρίξουμε την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του στρατού μας, επιτρέποντάς του να λειτουργεί καλύτερα σε ένα πιο περίπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον», είπε ο Yves Duclos, υπουργός Δημοσίων Υπηρεσιών και Προμηθειών.
Η αγορά των MANPADS από τη σουηδική εταιρεία Saab αναμένεται να δημιουργήσει μονάδες αεράμυνας εντός του Καναδικού Στρατού, οι οποίες έχουν πλήρως διαλυθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης