Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εργαζόμενοι για Ελεύθερη Παλαιστίνη: Με επεισόδια και συλλήψεις σημαδεύτηκε η διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της πώλησης όπλων στο Ισραήλ

Εργαζόμενοι για Ελεύθερη Παλαιστίνη: Με επεισόδια και συλλήψεις σημαδεύτηκε η διαδήλωση στο Λονδίνο κατά της πώλησης όπλων στο Ισραήλ

Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά των εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ με αρκετές συλλήψεις

Σχετικά Άρθρα
Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ που έκλεισαν για λίγο τον δρόμο έξω από το υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας την πίεση στη νέα κυβέρνηση των Εργατικών για τη στάση της στον πόλεμο της Γάζας.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/7/2024) ότι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης της Βρετανίας και απέκλεισαν την πρόσβαση πεζών και οχημάτων.
Στη συνέχεια, η αστυνομία είπε ότι η διαμαρτυρία θα μπορούσε να συνεχιστεί μόνο εάν αφήσει καθαρή την κεντρική καμάρα του δρόμου.
«Όταν η ομάδα απέτυχε να συμμορφωθεί με τους όρους, οι αστυνομικοί επενέβησαν και προχώρησαν σε εννέα συλλήψεις, αποκαθιστώντας γρήγορα την πρόσβαση», δήλωσε εκπρόσωπος της Met Police.
Οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Βρετανία διεξάγουν εκστρατεία υπέρ μιας κυβερνητικής απαγόρευσης των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ μετά την επίθεσή του στη Γάζα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών Lammy, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί μια ισορροπημένη θέση για το Ισραήλ και τη Γάζα, είπε ότι η γενική απαγόρευση των εξαγωγών όπλων στο Ισραήλ δεν θα ήταν σωστή, αλλά θα ακολουθούσε μια οιονεί δικαστική διαδικασία για να αξιολογήσει εάν οι πωλήσεις επιθετικών όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Γάζα, θα γινόταν να μην προχωρήσουν.

«Πλήρης ευθύνη»

Ενώ ήταν στην αντιπολίτευση, ο Lammy νωρίτερα αυτό το έτος είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναστείλει την πώληση βρετανικών όπλων εάν υπήρχε σαφής κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν σε σοβαρή παραβίαση του ανθρωπιστικού δικαίου.
Τώρα στην κυβέρνηση, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι ζήτησε την πρώτη ημέρα της θητείας του μια αξιολόγηση της νομικής κατάστασης και ότι ελπίζει να είναι σε θέση να κοινοποιεί οποιεσδήποτε αποφάσεις με "πλήρη υπευθυνότητα και διαφάνεια".
Οι Εργατικοί εξελέγησαν με τεράστια πλειοψηφία νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά έχασαν κάποιες έδρες από υποψηφίους που ήταν υπέρ της Γάζας.
Η εκστρατεία Εργαζόμενοι για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, είπε ότι αυτό ήταν ένα σημάδι ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει πιο σθεναρή στάση στον περιορισμό των πωλήσεων όπλων και κάλεσε τον Lammy να «ασκήσει αυτό που κήρυττε στην αντιπολίτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης