Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πληθυσμός της Φλόριντα εκτινάσσεται, αλλά η Πολιτεία είναι αντιμέτωπη με τη γήρανση, τη μεταναστευτική πίεση και τη μείωση γεννήσεων

Ο πληθυσμός της Φλόριντα εκτινάσσεται, αλλά η Πολιτεία είναι αντιμέτωπη με τη γήρανση, τη μεταναστευτική πίεση και τη μείωση γεννήσεων

Παρά την αύξηση των κατοίκων τα προβλήματα δεν κρύβονται

Σχετικά Άρθρα
Ο πληθυσμός της Φλόριντα ξεπέρασε το όριο των 23 εκατομμυρίων κατοίκων για πρώτη φορά φέτος λόγω της εισροής ανθρώπων που μετακινούνται από άλλες πολιτείες, σύμφωνα με δημογραφικούς υπολογισμούς της πολιτείας.
Από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους, η Φλόριντα είχε 23.002.597 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα από το Συνέδριο Δημογραφικής Εκτίμησης της πολιτείας.
Η Φλόριντα είναι η τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ, μετά από 39,5 εκατομμύρια κατοίκους μόνο της Καλιφόρνια και 30,5 εκατομμύρια κατοίκους του Τέξας.
Η Φλόριντα πρόσθεσε σχεδόν 359.000 άτομα πέρυσι και προσθέτει περίπου 350.000 έως 375.000 άτομα κάθε χρόνο αυτή τη δεκαετία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς.
Η αύξηση του πληθυσμού αναμένεται να κορυφωθεί φέτος και να μειώνεται κάθε επόμενο έτος για το υπόλοιπο της δεκαετίας του 2020, καθώς η τελική ομάδα των baby boomers που συνταξιοδοτούνται μειώνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Τα δύσκολα από το 2030

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, ο ρυθμός ανάπτυξης της Φλόριντα θα είναι κάτω από 1% αφού θα φτάσει στο αναμενόμενο 1,6% φέτος.
Λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 στις αρχές του 2020, όλη η ανάπτυξη της Φλόριντα προήλθε από άτομα που μετακινούνται στην πολιτεία Sunshine από άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών ή από το εξωτερικό.
Οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις στη Φλόριντα από τα τέλη του 2019 και τις αρχές του 2020, και αυτή η τάση προβλέπεται να συνεχιστεί και την επόμενη δεκαετία.
Σχεδόν το 10% των κατοίκων της Φλόριντα είναι ηλικίας 75 ετών και άνω, δεύτερο μόνο μετά το Πουέρτο Ρίκο μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ και της επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης