Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Επιτέλους, συλλάβετε τον εγκληματία πολέμου» - Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Netanyahu έξω από το Κογκρέσο

«Επιτέλους, συλλάβετε τον εγκληματία πολέμου» - Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Netanyahu έξω από το Κογκρέσο
Διαμαρτυρίες κατά του Netanyahu και από Αμερικανοεβραίους που αντιτάσσονται στον πόλεμο της Γάζας
Η επίσκεψη του Netanyahu στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η αναμενόμενη ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου έχουν προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, λόγω του συνεχιζόμενου ισραηλινού πόλεμο κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι διαδηλωτές συνέρρευσαν για να εκφράσουν την οργή τους στον παρακείμενο χώρο Καπιτωλίου πριν από την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού ενώπιον των Αμερικανών βουλευτών.
Κρατώντας πανό οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του Netanyahu και αλλά και του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden.
Μεταξύ αυτών που ακούστηκαν ήταν το «Σταματήστε τώρα τον Netanayhu», «Ήρθαμε να συλλάβουμε τον εγκληματία πολέμου», αλλά και «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ απείλησε με συλλήψεις όποιον προσπαθουσε να παρεμποδίσε την ομιλία, εν μέσω πληροφοριών ότι περίπου 80 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και τουλάχιστον 6 μέλη της Γερουσίας θα απόσχουν σε ένδειξη συμβολικής αποδοκιμασίας της ισρηλινής πολιτικής.
Νωρίτερα, η αστυνομία των ΗΠΑ είχε αποπειραθεί να διαλύσει τις συγκεντρώσεις κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.
Επιπροσθέτως, τη νύχτα, εκατοντάδες διαδήλωσαν κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Netanyahu και η συνοδευτική αντιπροσωπεία της ισραηλινής κυβέρνησης.
Συνολικά σημειώθηκαν περισσότερες από 200 συλλήψεις στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Διαμαρτυρίες και από Εβραίους που αντιτάσσονται στον πόλεμο

Οι αντιδράσεις επεκτάθηκαν ακόμα και μέσα στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, εκεί όπου μια οργάνωση που αποκαλείται «Οι Εβραίοι απαιτούν να σταματήσετε να εξοπλίζετε το Ισραήλ, Jews Say Stop Arming Israel» συγκεντρώθηκε στο Cannon Rotunda σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Netanyahu.
Πάνω από 400 Αμερικανοεβραίοι διαδήλωσαν στο Καπιτώλιο την επομένη της άφιξης του Netanyahu, φωνάζοντας «Εμπάργκο όπλων τώρα», «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ» και άλλα συνθήματα κατά του βάρβαρου πολέμου στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης