Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ύμνοι της Yellen (ΥΠΟΙΚ) στον Biden για την «αξιοσημείωτη οικονομική ανάκαμψη»

ΗΠΑ: Ύμνοι της Yellen (ΥΠΟΙΚ) στον Biden για την «αξιοσημείωτη οικονομική ανάκαμψη»
Ξέχασε η ίδια πως το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 34 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που η φτώχεια στις μεγαλες πόλεις καλπάζει
Σχετικά Άρθρα
Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 επιβεβαίωσαν πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται εν μέσω σταθερής ανάπτυξης και μπροστά σε μία «ήπια προσγείωση», ενώ έδειξαν ταυτόχρονα μία αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό, εκτιμά η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
Παράλληλα, η πρώην επικεφαλής της Federal Reserve (Fed), ύμνησε τον πρόεδρο Joe Biden για την «αξιοσημείωτη οικονομική ανάκαμψη» και αναφέρθηκε στην Kamala Harris ως μία καλή επιλογή για την προεδρία της χώρας. 
Ανέφερε δε πως ο Biden είχε αποκαταστήσει τη θέση της Αμερικής στον κόσμο.
«Είμαι πολύ περήφανη που υπηρετώ τον αμερικανικό λαό μαζί του και την αντιπρόεδρο Harris και ανυπομονώ να συνεχίσω να προάγω την ηγεσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και να προσφέρω αποτελέσματα για τις αμερικανικές οικογένειες και τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό», είπε η κ. Yellen.
Σημείωσε πως ότι η ισχυρή ανάπτυξη των ΗΠΑ, η οποία έχει δημιουργήσει 15,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από την ανάληψη των καθηκόντων των Biden και Harris, δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα του οικονομικού σχεδίου της κυβέρνησής τους, που συνάβαλε παράλληλα στη διατήρηση της ανθεκτικότητας της παγκόσμιας οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο Joe Biden εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα ικανοποιητικά στοιχεία για την ανάπτυξη.
Επιβεβαιώνουν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ότι «έχουμε την πιο ισχυρή οικονομία στον κόσμο» αφότου ανέλαβε την ηγεσία της χώρας «στο μέσον της χειρότερης οικονομικής κρίσης μετά τη Μεγάλη Ύφεση» του 1929.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τάσσεται υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων για μια παγκόσμια συμφωνία που θα επιβάλλει ειδικό φόρο στους δισεκατομμυριούχους.
«Δεν βλέπουμε την ανάγκη ούτε πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά ευκταίο να προσπαθήσουμε να διαπραγματευτούμε μια παγκόσμια συμφωνία σε αυτό. Πιστεύουμε ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα φορολογικά τους συστήματα είναι δίκαια και προοδευτικά» δήλωσε στο περιθώριο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
«Είναι πολύ δύσκολο να συντονιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η φορολογική πολιτική», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης