Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άραβες δημοσιογράφοι και συγγραφείς: Τάφος των εισβολέων η Υεμένη – Μεγάλο λάθος ο πόλεμος του Ισραήλ με τους Houthis

Άραβες δημοσιογράφοι και συγγραφείς: Τάφος των εισβολέων η Υεμένη – Μεγάλο λάθος ο πόλεμος του Ισραήλ με τους Houthis

Το μεγαλύτερο λάθος του Ισραήλ ο πόλεμος με την Υεμένη

Σχετικά Άρθρα
Ο Σουδανός συγγραφέας και ερευνητής Abdul Wahab Hakefouf επιβεβαίωσε ότι οι Υεμενίτες απέρριψαν γενναιόδωρους αμερικανικούς πειρασμούς με αντάλλαγμα να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους για την υποστήριξη των Μουτζαχεντίν στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Hakefouf έγραψε στον λογαριασμό του στο Χ ότι όσο ισχυρές δυνάμεις και να δράσουν και ανεξάρτητα από το πώς τα αεροπλάνα κάνουν επιδρομή, δεν θα καταφέρουν να σπάσουν τους Υεμενίτες.
Τόνισε ότι ο ο Ansarullah δεν μπαίνει στα χαρακώματα μάχης με διαπραγματευτικά χαρτιά στο χέρι.
"Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Ansarullah είναι μια πραγματική δύναμη με στόχους και φιλοδοξίες πέρα από το συνηθισμένο πεδίο των παραδοσιακών δυνάμεων στην περιοχή.
Τα ανταγωνιστικά τους εργαλεία είναι πολύ προκλητικά, με τη μάχη να είναι ο πυρήνας αυτών των εργαλείων.
Όσο κι αν τους απειλείς, σε έχουν ήδη ξεπεράσει άνετα γιατί έχουν συνηθίσει στις δυσκολίες και είναι πάντα έτοιμοι πριν εκφραστούν απειλές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι μάχες δεν τους τρομάζουν και είναι το πιο επικίνδυνο ανταγωνιστικό τους χαρακτηριστικό!

Το μεγαλύτερο λάθος του Ισραήλ ο πόλεμος με την Υεμένη

Από την πλευρά της, η Σύρια ερευνήτρια και ειδικός στις διεθνείς σχέσεις Hosna Nasr Al-Hussein είπε ότι η μεγαλύτερη αποτυχία στην αποκατάσταση της αποτρεπτικής δύναμης για τη σιωνιστική οντότητα ήταν η εμπλοκή της στον πόλεμο κατά της Υεμένης.
Αυτό έγινε αφού έκοψε επιτυχώς την οικονομική υδάτινη αρτηρία και έφτασε στην καρδιά του στοχεύοντας το "Τελ Αβίβ" με ένα drone που πέταξε 2.000 χλμ., έφτασε στο στόχο του και τον χτύπησε χωρίς τα ισραηλινά συστήματα αναγνώρισης να μπορέσουν να τον εντοπίσουν, στρέφοντας ολόκληρη την οντότητα σε μη ασφαλείς περιοχές.
Αυτό την ανάγκασε να αποφασίσει να μετατρέψει την Υεμένη από μέτωπο υποστήριξης της Γάζας σε μέτωπο πρωταρχικού πολέμου λόγω των εσφαλμένων υπολογισμών της.
Η Hussein εξήγησε στο άρθρο της τη Δευτέρα ότι η σιωνιστική οντότητα, αναζητώντας μια αποτρεπτική εικόνα, εκτίμησε εσφαλμένα τη στάση της Υεμένης σχετικά με την επιθετικότητά της στη Γάζα.
Επισήμανε ότι αυτή η κατοχή, που έχει συνηθίσει να εκφοβίζει στις αραβικές χώρες και υποτάσσει τους περισσότερους ηγέτες τους στη θέλησή της, νόμιζε ότι η Υεμένη θα γονατίσει μετά την επίθεσή της στις δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι της Χοντέιντα, ξεχνώντας ότι αυτός ο λαός έχει μακρά ιστορία αντίστασης στον αποικισμό και ήταν πάντα γνωστό από άλλα έθνη ως το νεκροταφείο των εισβολέων.
Η Τυνήσια συγγραφέας και δημοσιογράφος Asia Al-Atrous επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον κόσμο αγνοούν ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια αίσθηση αξιοπρέπειας μεταξύ των καταπιεσμένων λαών, ειδικά των καταπιεσμένων αραβικών λαών που θεωρούν τους Υεμενίτες ως υποστηρικτές της παλαιστινιακής υπόθεσης σε μια εποχή προδοσίας.
Η Al-Atrous εξήγησε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Rai Al-Youm τη Δευτέρα ότι η επιχείρηση «Yafa» της Υεμένης και η επιχείρηση «Hudhud» του Λιβάνου επιβεβαιώνουν μια σειρά αναμφισβήτητων γεγονότων ότι μόνο η αποτροπή μπορεί να πιέσει τη σιωνιστική οντότητα, αναγκάζοντάς την να επανεξετάσει και να τερματίσει, την εποχή όπου βασιζόταν σε φανταστικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες που άνοιξαν το δρόμο για περισσότερες διευθετήσεις και αρπαγή γης.
Επισήμανε ότι υπήρξε ευρεία υποδοχή και συμπάθεια σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά την ανακοίνωση της επιτυχίας των Υεμενιτών να στοχοποιήσουν την καρδιά του "Τελ Αβίβ" με ένα drone της Υεμένης με το όνομα "Yafa", το οποίο κάλυψε δύο χιλιάδες χιλιόμετρα σε εννέα ώρες, αποφεύγοντας το Ισραήλ.
Η Τυνήσια συγγραφέας πρόσθεσε ότι υπάρχει διασυνοριακή συμπάθεια, με τους Υεμενίτες που θεωρούνται υποστηρικτές της παλαιστινιακής υπόθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης