Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση - Απέτυχαν οι Ουκρανοί στο Kursk, έχασαν 382 τεθωρακισμένα εκ των οποίων 50 τανκς - Σκόνη HIMARS, Patriot

Κατάρρευση - Απέτυχαν οι Ουκρανοί στο Kursk, έχασαν 382 τεθωρακισμένα εκ των οποίων 50 τανκς - Σκόνη HIMARS, Patriot
Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk είναι ανίκανη να αλλάξει την πορεία ήττας – Η Ρωσική τακτική φθοράς έχει αποδώσει - Σύντομα πέφτει το Pokrovsk - Η Ουκρανία εκτάκτως εκκενώνει τους κατοίκους 3 πόλεων Pokrovsk, Mirnograd και Selidovo
(upd 41) Καταστροφή αποδεικνύεται η Ουκρανική επίθεση στο Kursk άπαξ και κανείς από τους βασικούς στόχους της Ουκρανίας δεν επιτεύχθηκε.
Οι στόχοι των Ουκρανών ήταν δύο
1)Να υποχρεώσουν τους Ρώσους να σταματήσουν την προέλαση τους στο Donetsk εκεί όπου οι ήττες των Ουκρανών είναι καθημερινές ενώ έχει σπάσει και η δεύτερη γραμμή άμυνας…
Η εύκολη προέλαση των Ρώσων από την Avdiivka στο Pokrovsk, καθημερινά διανύουν 2,5 χιλιόμετρα κατάφεραν να φθάσουν στο Pokrovsk που απέχει σχεδόν 40 χιλιόμετρα σε μικρό διάστημα.
Μπήκαν στην πόλη Toretsk οι Ρώσοι, μπήκαν στο Chasiv Yar, προελαύνουν σε Kupyansk και Kremminna στο Luhansk καθώς και στο νότιο Donetsk
2)Ο δεύτερος στόχος των Ουκρανών ήταν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Kursk για να υποχρεώσουν την Ρωσία να συρθεί σε διαπραγματεύσεις…
Κανείς στόχος δεν επιτεύχθηκε…
Οι Ουκρανοί πλέον κόλλησαν και πέρασαν σε άμυνα στο Kursk απόδειξη ότι σταμάτησε πλήρως η προέλαση τους…

Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν σε 12 ημέρες 382 πάσης φύσεως τεθωρακισμένα και σχεδόν 3.460 στρατιώτες σε σύνολο 12.000 με 14.000 που συμμετείχαν στην αρχική εισβολή.
Συγκεκριμένα ο Ουκρανικός στρατός έχασε σε 12 ημέρες
-50 άρματα μάχης,
-25 οχήματα μάχης πεζικού,
-45 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
-262 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων πάσης φύσεως 382
-115 μηχανοκίνητα οχήματα = άθροισμα τεθωρακισμένων και άλλων οχημάτων = 497
-5 SAM εκτοξευτές,
-7 εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων 3 HIMARS κ.α.

Πλέον για την Ουκρανία η επίθεση στο Kursk εξελίσσεται σε ακραία αιματοχυσία.
Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι όχι μόνο δεν σταμάτησαν τις προελάσεις τους στο Donbass αλλά όπως αποδεικνύουν τα γεωτοποθετημένα στοιχεία… αλλά αύξησαν τον ρυθμό προέλασης τους…
Επίσης η καταστροφή κρίσιμων για τους Ουκρανούς οπλικών συστημάτων… όπως 3 συστήματα HIMARS μέσα σε μια ημέρα… αποδεικνύει ότι ο Ουκρανικός στρατός εξάντλησε τις δυνατότητες του…
Για την Ουκρανία μοιραία… το τέλος πλησιάζει και η προσπάθεια επιθετικών πρωτοβουλιών στην Kherson με στόχο την Κριμαία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αποδεικνύει… ότι και οι Ουκρανοί κατανοούν… απλά ότι δεν μπορούν.

Forbes: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν με διπλάσιο ρυθμό στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του Kursk


 Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν πολύ στρατιωτικό εξοπλισμό σε μάχες στην περιοχή του Kursk αναφέρει το Forbes.
«Οι Ουκρανοί αισθάνονται ιδιαίτερα έντονα την απώλεια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και των τροχοφόρων οχημάτων, χάνουν αυτές τις πολύτιμες μονάδες σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από ότι συνήθως», λέει το Forbes.
Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν, ο εξοπλισμός τους δέχεται επιδρομές με drone, βομβαρδισμούς πυροβολικού και ενέδρες από τον ρωσικό στρατό.
Το  Forbes σημειώνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ενδέχεται να χάσουν ακόμη περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα κατά τις επιχειρήσεις τους κοντά στο Kursk.

Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk είναι ανίκανη να αλλάξει την πορεία ήττας – Η Ρωσική τακτική φθοράς έχει αποδώσει - Σύντομα πέφτει το Pokrovsk

Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk δεν είναι από μόνη της καθοριστική στρατιωτική επιχείρηση για να αλλάξει την τάση... του πολέμου 
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την ικανότητα να διεξάγουν μεμονωμένες αποφασιστικές επιχειρήσεις που κερδίζουν τον πόλεμο και πρέπει να διεξάγουν πολλαπλές διαδοχικές επιχειρήσεις με περιορισμένους επιχειρησιακούς στόχους που απέχουν πολύ από τη νίκη, αλλά που συνολικά μπορούν να επιτύχουν στρατηγικούς στόχους.
Η ικανότητα της Ρωσίας και της Ουκρανίας να παράγουν αρκετή μαχητική ισχύ για να επανδρώσουν συνεχείς αμυντικές θέσεις χωρίς ανοιχτά πλευρά και να δημιουργήσουν τακτικό βάθος σε σημαντικά σημεία κατά μήκος της πρώτης γραμμής, ανάγκασε και τις δύο πλευρές να επιχειρήσουν μάχες διείσδυσης που είναι δαπανηρές
Η Ουκρανία, στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύτηκε ένα πλευρό που οι Ρώσοι είχαν αφήσει ανοιχτό στην Περιφέρεια Kursk, αλλά η Ρωσία έχει αρκετή μαχητική ισχύ για να καλύψει τα σύνορά της, αν το επιλέξει, με κόστος την επιδίωξη άλλων στόχων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θεωρούν τη διατήρηση της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο ως στρατηγική επιταγή για να κερδίσουν έναν πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας, και τόσο η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk όσο και η ρωσική επιθετική προσπάθεια στην ανατολική Ουκρανία θα επηρεάσουν το αν οι Ρώσοι οι δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν την πρωτοβουλία βραχυπρόθεσμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο τον Νοέμβριο του 2023 και έκτοτε διεξήγαγαν συνεπείς επιθετικές επιχειρήσεις σε όλη την ανατολική και βορειοανατολική Ουκρανία ως μέρος μιας εκστρατείας που σχεδιάστηκε για να επεκτείνει τις ουκρανικές δυνάμεις και να εμποδίσει την Ουκρανία να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία.
Ο ρωσικός στρατός δεν επιδίωξε μια νέα μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διατηρήσει ένα σταθερό επιθετικό ρυθμό στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Donetsk και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχουν αποδεχθεί ότι στοχεύει σε συνεχή τακτικά κέρδη.
Η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει την πρωτοβουλία και να αποτρέψει την Ουκρανία από τη διεξαγωγή επιχειρησιακών σημαντικών αντεπιτιθέμενων επιχειρήσεων, η Ρωσία μπορεί να προκαλέσει αποφασιστικές απώλειες στην Ουκρανία μεσοπρόθεσμα, καταστρέφοντας συστηματικά τις υποδομές της Ουκρανίας

Η Ουκρανία εκτάκτως εκκενώνει τους κατοίκους 3 πόλεων Pokrovsk, Mirnograd και Selidovo

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereshchuk κάλεσε τους κατοίκους του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk), του Dimitrov (ουκρανική ονομασία Mirnograd) και του Selidovo στο Doentsk να εκκενώσουν λόγω της Ρωσικής προέλασης.
«Κάνω έκκληση στους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται κοντά στην πρώτη γραμμή, δηλαδή Pokrovsk, το Mirnograd και το Selidovo».
Νωρίτερα, η βουλευτής του Verkhovna Rada της Ουκρανίας Maryana Bezuglaya κάλεσε τον πληθυσμό του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) και του Dimitrov (ουκρανική ονομασία Mirnograd) του τμήματος του DPR που ελέγχεται από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εκκενώσουν το συντομότερο δυνατό, ενώ υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία.
Πριν από αυτό, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης Pokrovsk, Sergei Dobryak, είπε ότι ο ρωσικός στρατός είχε πλησιάσει κοντά στην πόλη και κάλεσε επίσης τους κατοίκους να απομακρυνθούν.
Το Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία Pokrovsk) είναι ένα περιφερειακό κέντρο στα βορειοδυτικά του Donetsk.
Από το 2022, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 61.000.
Η πόλη έχει μια μεγάλη σιδηροδρομική διασταύρωση και διέρχονται από αυτήν οδικές διαδρομές, που συνδέουν το Donetsk με τη γειτονική περιοχή Dnipro της Ουκρανίας.
Επιπλέον, μέσω του Pokrovsk υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με τις πόλεις που ελέγχονται από την Ουκρανία δηλαδή Kramatorsk και Slavyansk.
Η πόλη Dimitrov (ουκρανική ονομασία Mirnograd) βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά του Pokrovsk.
Από το 2020, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 47.000.
Το Selidovo είναι μια πόλη 12 χιλιόμετρα νότια του Pokrovsk με πληθυσμό πάνω από 22.000...

Ξεφούσκωσε η αντεπίθεση των Ουκρανών στο Kursk, πέρασαν σε άμυνα

Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk επέτρεψε προσωρινά στις ουκρανικές δυνάμεις να καταλάβουν την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης σε έναν τομέα της πρώτης γραμμής.
Ωστόσο ο ρωσικός στρατός φαίνεται να προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική του πίεση στην Περιφέρεια του Donetsk, ιδιαίτερα την επιθετική του επιχείρηση για την κατάληψη του Pokrovsk.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία στα πεδία των μαχών… για τους Ουκρανούς η πτώση του Pokrovsk είναι δεδομένη, θα είναι μια μεγάλη στρατηγική νίκη – όχι τακτική – για τους Ρώσους.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να μετρούν την επιτυχία στην ανατολική Ουκρανία με ρητά εδαφικούς όρους και πιθανότατα συνέχισαν προσπάθειες για να δημιουργήσουν ευρύτερες επιχειρησιακές πιέσεις αποκλειστικά για να στηρίξουν τις προσπάθειες για την επίτευξη δηλωμένων εδαφικών στόχων.
Οι ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar ή την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων από την ανατολική όχθη του ποταμού Oskil στην περιφέρεια Kharkiv επιδιώκουν σημαντικούς επιχειρησιακούς στόχους, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στις προσπάθειες κατάληψης του Pokrovsk και προώθησης δυτικά και νοτιοδυτικά. της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επικεντρώνονται στην προέλαση σε αυτές τις περιοχές επειδή αυτοί οι τομείς του μετώπου παρέχουν ευκαιρίες για μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη και επειδή αυτές οι περιοχές επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν πιο κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας του Donetsk.

Συγκεντρώνουν εφεδρείες οι Ουκρανοί στο Kursk… απόδειξη δραματικών απωλειών

Οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να μεταφέρουν εφεδρείες στο Kursk απόδειξη δραματικών απωλειών…
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στους New York Times ότι και η η Ρωσία έχει δεσμεύσει εφεδρεία στην Περιφέρεια Kursk αλλά για να ενισχύσει την άμυνας της…
Ωστόσο ο στόχος των Ουκρανών να μεταφερθούν ρωσικές δυνάμεις από το Donbass στο Kursk σε κλίμακα απέτυχε…
Είναι ενδεικτικό ότι από την περιοχή της Zaporizhia όπου υπάρχουν 70.000 με 90.000 ρώσοι στρατιώτες μόνο 1.500 έφυγαν για να πάνε στο Kursk…
Μια ρωσική επιχείρηση αντεπίθεσης για την ανακατάληψη εδάφους που κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk θα απαιτήσει πολύ πιθανότατα ακόμη περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικό.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εδραιώνουν τις θέσεις τους στην Περιφέρεια Kursk, περνάνε σε άμυνα και χτίζουν οχυρώσεις, αν και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσο σκληρά θα υπερασπιστούν οι δυνάμεις της Ουκρανίας τις κατεχόμενες θέσεις εντός της Ρωσίας έναντι πιθανών ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια παρατεταμένη αντεπιτιθέμενη προσπάθεια για να ανακαταλάβουν όλα τα εδάφη που κατέλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Kursk, εκτός εάν φέρουν συντριπτική δύναμη, και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση θα πρέπει πιθανότατα να δεσμεύσει πρόσθετες επιχειρησιακές εφεδρείες και νέες δυνάμεις για να διατηρήσει την προσπάθεια.

Royal United Services Institute: Η Ρωσία με το Kursk βρήκε την Αχίλλειο πτέρνα της ουκρανικής άμυνας

Η προσπάθεια της Ουκρανίας να καταλάβει εδάφη στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να βοηθήσει τα ρωσικά στρατεύματα να βρουν τα πιο αδύναμα σημεία στην άμυνα του εχθρού, την Αχίλλειο πτέρνα σε άλλα μέρη του μετώπου, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».
Πριν από την επίθεση στην περιοχή του Kursk το καθεστώς του Κιέβου «υπέφερε ήδη από έλλειψη στρατευμάτων για να εναλλάσσονται και να κρατούν τη γραμμή» στο μέτωπο, λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Jack Watling, ανώτερος ερευνητής στο Royal United Services Institute (RUSI).
Επικαλούμενος τη «ζοφερή εικόνα της υποχώρησης» των ουκρανικών δυνάμεων ενόψει της επιχείρησης στο Kursk ο αναλυτής επισημαίνει ότιο στρατός του Κιέβου έχει εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες να προχωρήσει κοντά στο Kursk «πριν υπερεκταθεί».
Η καταστροφική αντεπίθεση του καλοκαιριού του 2023 από την Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες προσωπικού και όπλων που δόθηκαν από το ΝΑΤΟ.
Φέτος, παρά τα περισσότερα πακέτα βοήθειας από τους δυτικούς συμμάχους, η Ουκρανία έχει υποστεί συνεχόμενες ήττες και τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό.
Πολύ σύντομα η ένταση των εχθροπραξιών στο Kursk θα μειωθεί καθώς οι ρωσικές δυνάμεις θα δημιουργήσουν αμυντικές γραμμές και στη συνέχεια θα φέρουν πυροβολικό, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα στρατεύματα» προβλέπει ο Βρετανός αναλυτής.
Η Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία έχει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό, τονίζει ο Watling.

Η κατάληψη σύντομα του Pokrovsk που βρίσκεται δυτικά της Avdiivka στο Donetsk από τους Ρώσους μεγάλη στρατηγική νίκη

Η ρωσική επιθετική επιχείρηση για την κατάληψη του Pokrovsk είναι εμβληματική της ρωσικής προσέγγισης στον πόλεμο στην Ουκρανία με στόχο να κερδίσει έναν πόλεμο φθοράς.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανέθεσε στην Κεντρική Ομάδα Δυνάμεων να εντοπίσει και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες στην αμυντική γραμμή της Ουκρανίας μετά τη ρωσική κατάληψη της Avdiivka στα μέσα Φεβρουαρίου 2024.
Μηχανοκίνητα στοιχεία της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων πέτυχαν μια αξιοσημείωτη τακτική νίκη βορειοδυτικά της Avdiivka στα μέσα Απριλίου 2024, εκμεταλλευόμενοι εξαντλημένες και ανεπαρκώς εξοπλισμένες ουκρανικές δυνάμεις, και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση συνέχισε να επενδύει επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό από τα επιχειρησιακά αποθέματα της Ρωσίας για να επιτεθεί στο Pokrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις άσκησαν σταθερά έντονη επιθετική πίεση σε όλο το μέτωπο ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk και εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες στην άμυνα της Ουκρανίας για να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, με ρυθμό περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανά ημέρα (περίπου 406 τετραγωνικά χιλιόμετρα συνολικά) στο Pokrovsk.

Οι Ουκρανοί 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα χωρίς να τα έχουν εδραιώσει και οι Ρώσοι σχεδόν 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πλήρεις αμηντικές οχυρώσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν συνολικά 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους σε ολόκληρο το ουκρανικό θέατρο... τελευταία αλλά με μια μεγάλη διαφορά έχουν εδραιωμένες θέσεις και χτίσει σημαντικές αμυντικές δομές...
Η επιχείρηση της Ουκρανίας στην περιφέρεια Kursk προχώρησε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περίπου 28 χιλιόμετρα σε βάθος.
Η αρχική ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk ήταν σε μεγάλο βαθμό σε απροετοίμαστες, μη εξοπλισμένες και μη επανδρωμένες ρωσικές αμυντικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων, όταν οι ρώσοι έφεραν δυνάμεις… η Ουκρανική προέλαση βάλτωσε και πλέον πέρασαν στην άμυνα.

Η Ουκρανία κατέστρεψε δεύτερη γέφυρα στο Kursk

Νέο πλήγμα φαίνεται ότι κατάφερε το Κίεβο στη Μόσχα καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Kursk, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να προκαλέσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε την Κυριακή 18/8 η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη.
Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Mikola Oeschuk δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.
Πρόκειται για τη δεύτερη γέφυρα που καταστρέφεται από τις ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, με σκοπό να εμποδίσει περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να ανεφοδιάζει στρατεύματα.

Kadyrov (Ηγέτης Τσετσενίας): Οι Akhmat συνέλαβαν πολλούς Ουκρανούς στο Kursk – Μπράβο στον Alaudinov

Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο αρχηγός της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, δημοσιεύοντας σχετικό βίντεο στο Telegram.
Ο Kadyrov σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνελήφθησαν με τη βοήθεια «του ασυρμάτου ενός εξοντωμένου ναζί».
«Τα εύσημα για τη σύλληψή τους ανήκουν στην ομάδα Kashtan των ειδικών δυνάμεων των Akhmat.
Οι μαχητές τους μεταφέρθηκαν παραπλανητικά στην περιοχή του Kursk, συνελήφθησαν από τους Kashtan, παρασύροντας τους Ουκρανούς σε ενέδρα μέσω ενός ασυρμάτου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τηλέφωνο ενός εκ των αιχμαλώτων υπάρχουν ηχογραφήσεις όπου ένας από αυτούς καυχιόταν στην κάμερα ότι «θα σκοτώσει τους Ρώσους».
«Είμαι ευγνώμων στον διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Apti Alaudinov και όλους τους στρατιώτες μας για το αποτελεσματικό έργο και την υποδειγματική τους υπηρεσία», πρόσθεσε ο Kadyrov.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τα Ουκρανικά HIMARS δεν θα αντέξουν την στρατηγική αντιποίνων των Ρώσων

Τα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS που χρησιμοποιούνται στην περιοχή του Kursk θα καταστραφούν γρήγορα από τα ρωσικά στρατεύματα χάρη στα ισχυρά συστήματα επιτήρησης και τα drones, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Οι Ρώσοι έχουν αναβαθμίσει σε βάθος την τεχνολογία επιτήρησης και τα drones τους.
Τώρα μπορούν να παρακολουθούν τι κάνουν οι Ουκρανοί από όσο το δυνατόν πιο κοντά.
Οι κάμερές τους έχουν την υψηλότερη ανάλυση.
Ειλικρινά, το HIMARS που λειτουργεί ακριβώς στα σύνορα δεν θα επιβιώσει, δεδομένης της ποσότητας και της ποιότητας των drones που διαθέτουν οι Ρώσοι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι τελευταίες επιχειρήσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με χρήση αμερικανικού MLRS έδειξαν πόσο ευάλωτες είναι σε επιθέσεις από ρωσικά UAV και πυραύλους.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικές μονάδες, αποκρούοντας τις προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να εισβάλουν στο έδαφος της περιοχής Kursk, καταστρέφοντας 3 εκτοξευτές HIMARS στην περιοχή Sumy με βλήματα υψηλής ακρίβειας.

Ρωσικός πύραυλος Iskander διέλυσε τρεις συστοιχίες Patriot που απείχαν μεταξύ τους στο Dnipropetrovsk

Οπτικό υλικό που διένειμε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 17 Αυγούστου δείχνει την καταστροφή τριών συστοιχιών πυραύλων εδάφους-αέρος MIM-104 Patriot κατασκευής ΗΠΑ στον οικισμό Lyubimovka στην περιοχή Dnipropetrovsk της Ουκρανίας.
Τα συστήματα αεράμυνας καταστράφηκαν από έναν μόνο βαλλιστικό πύραυλο 9K720 από το σύστημα Iskander-M.
Ο πύραυλος έφερε κεφαλή διασποράς μικρών βομβών σε μία ευρεία περιοχή για να εξουδετερώσει και τις τρείς συστοιχίες που απείχαν μεταξύ τους.
Η απώλεια αυτή είναι η πιο πρόσφατη από τις πολλές που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο πολύ περιορισμένο οπλοστάσιο συστημάτων Patriot της Ουκρανίας.

systoixies_1.jpg
χxtipimata_1.jpg

Julian Roepke (Γερμανός Δημοσιογράφος): Η καταστροφή των HIMARS μεγάλο πλήγμα για τους Ουκρανούς, να βγάλουν συμπεράσματα


Τα ρωσικά drones βλέπουν όλες τις κινήσεις των ουκρανικών HIMARS MLRS, επομένως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να τις κρύψουν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος Julian Roepke.
«Ελπίζω να είναι πλέον ξεκάθαρο στον ουκρανικό στρατό ότι θα πρέπει να μετακινήσει τα GMLRS (κατευθυνόμενους πύραυλους για HIMARS) ακόμη περισσότερο αφού οι βομβαρδισμοί από την περιοχή Sumy ελέγχονται πλήρως από τους Ρώσους.
Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 3 εκτοξευτές HIMARS στην περιοχή Sumy.

Tuomas Malinen (Φινλανδός Καθηγητής): Η Ουκρανία θα κλιμακώσει ποντάροντας σε μια δυσανάλογη Ρωσική απάντηση

Η ουκρανική ηγεσία θέλει να προβεί σε μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία προκειμένου να επιτύχει μια δυσανάλογη απάντηση από τη Ρωσία, δήλωσε ο Tuomas Malinen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
«Η ουκρανική ηγεσία μπορεί να προσπαθήσει να προχωρήσει σε μεγάλη κλιμάκωση προκειμένου να δεχθεί ένα δυσανάλογο πλήγμα αντιποίνων από το Κρεμλίνο ουσιαστικά ένα πυρηνικό χτύπημα στο Κίεβο ή κάπου αλλού στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον Tuomas Malinen, υπάρχουν «παγκόσμιες δυνάμεις» που θα ήθελαν η ουκρανική σύγκρουση να κλιμακωθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το Κίεβο ετοίμαζε επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Οι Ρώσοι προειδοποίησαν ότι οι ενέργειες του καθεστώτος του Zelensky θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας καταστροφή στην Ευρώπη.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι εάν η Ουκρανία επιχειρήσει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Kursk, η Ρωσία θα λάβει σκληρά στρατιωτικά αντίποινα.

Zakharova (Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών): Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με τους Ουκρανούς τρομοκράτες

Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με το ουκρανικό ναζιστικό καθεστώς, το οποίο σκοτώνει αμάχους και δημιουργεί απειλές για την πυρηνική ασφάλεια, τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Μετά τις 6 Αυγούστου, ολόκληρος ο κόσμος είδε την απάντηση των Ουκρανών σε αυτή τη χειρονομία καλής θέλησης - μια επίθεση ληστών στην περιοχή του Kursk τις θηριωδίες τους εναντίον αμάχων, στοχευμένες δολοφονίες γιατρών, διασωστών και εθελοντών, επιθέσεις σε πολιτικά οχήματα, επιθέσεις με ρουκέτες σε κατοικίες, εκτεταμένες λεηλασίες, ακόμη και η δημιουργία απειλών για την πυρηνική ασφάλεια.
Φυσικά, όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με ανθρώπους που το κάνουν αυτό», επισημαίνει η Zakharova.
Παράλληλα καλεί τη Δύση να ασκήσει πίεση στο Κίεβο, ώστε να εγκαταλείψει τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά κρίσιμων ρωσικών υποδομών.

Stein (Υποψήφια των Πρασίνων για την προεδρία ΗΠΑ): Ο Biden ευθύνεται για τον πόλεμο - Χαμένη η Ουκρανία εξ'αρχής, αφανίζεται - Να γίνει ουδέτερη τώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να καθίσουν αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλους ενδιαφερόμενους, δήλωσε η Jill Stein, η υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως ανακηρύχθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 17/8.
"Πρέπει να αποσυμπιέσουμε αυτή τη σύγκρουση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλους παίκτες.
Αυτό που ουσιαστικά ήθελε η Ρωσία ήταν η ουδετερότητα της Ουκρανίας.
Αυτό είναι απολύτως απλό", είπε σε μια νέα διάσκεψη που ακολούθησε την υποψηφιότητά της.
"Πρέπει να εμπλακούμε ξανά στη βασική διπλωματία.
Αυτή δεν είναι επιστήμη πυραύλων.
Αυτή είναι βασική διπλωματία.
Είναι μια βασική συζήτηση που θα μπορούσε εύκολα να αποτρέψει μια καταστροφική σύγκρουση εδώ", πρόσθεσε.
Κατά τη γνώμη της, η σύγκρουση «θα είχε αποφευχθεί εύκολα εάν οι ΗΠΑ είχαν καθίσει να διαπραγματευτούν εκ των προτέρων» ή «αν οι ΗΠΑ δεν είχαν σαμποτάρει την ειρηνευτική συμφωνία που συνήφθη λίγο μετά» αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.
Πιστεύει επίσης ότι η πολιτική της υφιστάμενης κυβέρνησης είναι, στην ουσία, "η άσκηση του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος και η πρόθεσή της να... ανοίξει τις επιχειρήσεις του δημιουργώντας πόλεμο, μετά τον πόλεμο, μετά τον πόλεμο.
"Και ο αμερικανικός λαός χρειάζεται να μπει ένα τέλος σε αυτό», είπε.
"Είμαστε αντίθετοι στη συνεχιζόμενη ροή όπλων και κεφαλαίων που βασικά ρίχνουν λάδι στην φωτιά στην Ουκρανία, αυτός ήταν ένας πόλεμος που ήταν χαμένος από την αρχή.
Είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, «που αποσκοπεί στην αιμορραγία των πόρων της Ρωσίας».
Όμως η ίδια πιστεύει ότι η σύγκρουση «θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφευχθεί».
"Αυτός είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησε βασικά από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
Εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ και πολλές χώρες, ξέρετε, βασικά εγγυήθηκαν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μετακινούνταν ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά μετά την επανένωση της Γερμανίας», είπε εκείνη.
Αλλά, «χρειάστηκαν μόνο μερικά χρόνια <…> για να αθετηθεί αυτή η υπόσχεση <…>».
Σχολιάζοντας τον ρόλο των ΗΠΑ στην ουκρανική κρίση, έκανε παραλληλισμούς με την κουβανική πυραυλική κρίση του 1962.
«Θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν μια τρομερή απειλή για να έχουμε πυρηνικά όπλα κοντά στα σύνορά μας», είπε.
"Και αυτό που κάνουμε είναι ακριβώς το αντίστροφο.
Τοποθετούμε πυρηνικά συμβατούς πυραύλους <…> στα σύνορα της Ρωσίας, μέσα σε λίγα λεπτά από τη Μόσχα.
Άρα αυτό είναι τρέλα", εξήγησε η Stein.
H Stein μια 74χρονη γιατρός και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, και υποψήφιος αντιπρόεδρός της είναι ο καθηγητής Butch Ware.

Lukashenko (Πρόεδρος Λευκορωσίας): Η απαράδεκτη εισβολή της Ουκρανίας στο Kursk προσπαθεί να ωθήσει τη Ρωσία σε ασύμμετρη απάντηση, ακόμη και πυρηνική

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko δήλωσε ότι η κλιμάκωση από πλευράς της Ουκρανίας με την εισβολή στο Kursk, σκοπό έχει να ωθήσει την Ρωσία να λάβει ασύμμετρα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικών όπλων.
«Η κλιμάκωση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk είναι μια προσπάθεια να ωθήσει τη Ρωσία σε ασύμμετρες ενέργειες, ας πούμε στη χρήση πυρηνικών όπλων», είπε ο Lukashenko.
Τα συστήματα τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Iskander στη Λευκορωσία είναι έτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους εξοπλισμένους με πυρηνικές κεφαλές, δήλωσε ο Alexander Lukashenko.
"Αυτές είναι μηχανές έτοιμες αυτήν τη στιγμή για χτυπήματα με τακτικά πυρηνικά όπλα...
Αυτές είναι οι μηχανές έτοιμες ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές", είπε ο Lukashenko σε συνέντευξή του.
Ο Λευκορώσος ηγέτης είπε ότι η Ουκρανία είχε αναπτύξει πάνω από 120.000 στρατιώτες στα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας, μια κίνηση που το Minsk ανταπέδωσε με ενίσχυση των δυνάμεων σε όλο το μήκος των συνόρων.
Τα σύνορα Λευκορωσίας - Ουκρανίας είναι ναρκοθετημένα όπως ποτέ άλλοτε, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να τα διασχίσουν μόνο με τεράστιες απώλειες, πρόσθεσε ο Lukashenko.
Επιπλέον, τα ουκρανικά drones παραβιάζουν συνεχώς τα νοτιοανατολικά σύνορα της Λευκορωσίας, πρόσθεσε ο Lukashenko.
Σύμφωνα με τον Lukashenko, η άμυνα των δυτικών συνόρων της Λευκορωσίας έχει επεξεργαστεί από το Minsk και τη Μόσχα και, εάν χρειαστεί, αυτό το σχέδιο θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιθετικό.
Ο Lukashenko διατύπωσε την άποψη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στην Κωνσταντινούπολη.
"Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας σταματήσουμε αυτή τη μάχη - ούτε ο ουκρανικός λαός, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Λευκορώσοι το χρειάζονται...
Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το άμεσο ερώτημα είναι από πού να ξεκινήσουμε.
Το σωστό είναι να ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαμε στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Lukashenko.

Η Λευκορωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Λευκορωσία έχει ενισχύσει τα στρατεύματά της στη νότια περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων αεράμυνας της Λευκορωσίας, Andrey Lukyanovich.
«Τα στρατεύματά μας έχουν ήδη ενισχυθεί.
Αυτό ισχύει για την αεροπορία, την αεράμυνα και τις δυνάμεις εναέριας επιτήρησης», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι STV.

Καταδίκη από Βόρεια Κορέα της εισβολής στο ρωσικό έδαφος

Στο μεταξύ, η Βόρεια Κορέα καταδίκασε την εισβολή της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος, χαρακτηρίζοντάς την «ασυγχώρητη πράξη τρομοκρατίας» που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον και τη Δύση και προσθέτοντας ότι θα τάσσεται πάντα με το μέρος της Ρωσίας, η οποία επιδιώκει να προστατεύσει την κυριαρχία της, μεταδίδουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Η επιδρομή της Ουκρανίας στο εσωτερικό της Ρωσίας είναι προϊόν της αντιρωσικής συγκρουσιακής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ωθεί την κατάσταση στο χείλος του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν «αστρονομικές» ποσότητες θανατηφόρων όπλων στον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, αναφέρεται στο τηλεγράφημα.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την ένοπλη επίθεση εναντίον του ρωσικού εδάφους από το καθεστώς ανδρεικέλων του Zelensky, που ελέγχεται και στηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση, ως μια ασυγχώρητη πράξη επίθεσης και τρομοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του το βορειοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το KCNA.
Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου για τρίτη φορά αυτό το μήνα και σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, η ρωσική επίθεση είναι «πολύ πιθανό» να πραγματοποιήθηκε με «βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους KN-23».

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη συνοριακή περιοχή σε νέα κατεύθυνση στην περιοχή του Kursk

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές στις 17 Αυγούστου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποχώρησαν από τη μικρή συνοριακή περιοχή στην περιοχή του Kursk.
Ο ρωσικός στρατός διέσχισε τον τοπικό ποταμό Seim βόρεια του χωριού Tetkino.
Προκειμένου να αμυνθεί σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, ο ρωσικός στρατός φέρεται να ξεκίνησε μια οργανωμένη υποχώρηση από ορισμένες συνοριακές θέσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις προετοίμασαν νέες γραμμές άμυνας κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του ποταμού.
Πριν αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις από τη μικρή συνοριακή περιοχή, εξασφάλισαν την εκκένωση των ντόπιων πολιτών.
Υπάρχει ένας οικισμός που βρίσκεται στη ρωσική επικράτεια στη δυτική όχθη του ποταμού Seim.
Αυτό είναι το χωριό Otruba. Βόρεια της Otruba, τα ουκρανικά σύνορα περνούν κατά μήκος του ποταμού.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, κατά την αποχώρησή τους, οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν δύο γέφυρες στον ποταμό Seim στα χωριά Tetkino και Popovo-Lezhachi.
Οι γέφυρες καταστράφηκαν όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούσαν να τις πλησιάσουν.

Η περιοχή κοντά στο Tetkino έχει βομβαρδιστεί βαριά από ουκρανικό πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ακόμη και στρατιωτικά αεροσκάφη με πυραύλους του ΝΑΤΟ από την αρχή των εχθροπραξιών.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk, η ένταση των βομβαρδισμών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Καταγράφηκαν επίσης προσπάθειες ουκρανικών ομάδων σαμποτάζ να διασχίσουν τα σύνορα.
Ο ουκρανικός στρατός έχει επίσης συσσωρεύσει σημαντικά αποθέματα στη συνοριακή περιοχή Sumy.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε ανοιχτές πηγές, ο ουκρανικός στρατός ενδέχεται να επιχειρήσει αρκετά μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Tetkino.
Ο κύριος στόχος τους θα ήταν πιθανότατα να συγκρατήσουν τις ρωσικές δυνάμεις με μάχες και να επεκτείνουν το μέτωπο. Η οργανωμένη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη μικρή συνοριακή ζώνη επιτρέπει στον ρωσικό στρατό να ενισχύσει την άμυνά του προς αυτή την κατεύθυνση και το ποτάμι γίνεται σημαντικό εμπόδιο για το ουκρανικό πεζικό.

Η ρωσική ομάδα μάχης Ανατολή εξόντωσε 105 Ουκρανούς στρατιώτες σε 24 ώρες

Μονάδες της ρωσικής ομάδας μάχης Ανατολή εξόντωσαν πάνω από 105 στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (νεκροί, τραυματίες) μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος της στρατιάς Alexander Gordeyev.
«Σε 24 ώρες, πάνω από 105 στρατιώτες του εχθρού εξοντώθηκαν ενώ καταστράφηκαν ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο Msta-B, οκτώ μονάδες εξοπλισμού αυτοκινήτων, τρία drones και δύο σημεία ανεφοδιασμού πυρομαχικών», είπε.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 7 HIMARS, 1 βόμβα Hammer και 27 drones των Ουκρανών σε 24 ώρες

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε επτά συστήματα HIMARS, μία βόμβα Hammer και 27 ουκρανικά drones μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Κυριακή (18/8/2024).
Συνολικά, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρεψει 639 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, 282 ελικόπτερα, 30.112 drones, 575 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων, 17.320 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 1.411 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ουκρανικές επιθέσεις με drones στο Belgorod – Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις με drones στη ρωσική πόλη Belgorod, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Vyacheslav Gladkov.
«Μια γυναίκα τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης με drone στο χωριό Vyazovoye.
Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Belgorod», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Εκτός από αυτό το περιστατικό, ένα drone εξερράγη κοντά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Shebekino.
«Μια γυναίκα τραυματίστηκε από θραύσματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Belgorod.
Το αυτοκίνητο υπέστη ζημιές», έγραψε.
Ένα άλλο drone επιτέθηκε σε επιβατικό αυτοκίνητο στο χωριό Yasnye Zori με αποτέλεσμα να καεί το όχημα.
border-768x432.jpg

UAF_Kursk_Incursion_August_17_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_August_17_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης