Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία προμηθεύεται νέα άρματα μάχης - Τα πλεονεκτήματα του σουηδικού Pansarbandvagn 302

Η Ουκρανία προμηθεύεται νέα άρματα μάχης - Τα πλεονεκτήματα του σουηδικού Pansarbandvagn 302
Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας, το όχημα PbV 302 διαθέτει μετωπική θωράκιση που μπορεί να αντέξει απευθείας χτύπημα από βλήμα 20 χιλιοστών
Το μαχητικό όχημα πεζικού Pansarbandvagn 302 (PbV 302), που παράγεται από τη σουηδική Hägglund & Söner, έχει εγκριθεί για παράδοση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στις 19 Αυγούστου.
Ολόκληρο το σουηδικό απόθεμα οχημάτων PbV 302 ήταν μέρος της μεγαλύτερης δόσης στρατιωτικής βοήθειας της Στοκχόλμης για την Ουκρανία αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε στα τέλη Μαΐου.
Οπλισμένο με ένα αυτόματο πυροβόλο Hispano-Suiza 20 mm, το ιχνηλατούμενο όχημα μάχης ζυγίζει πάνω από 13 τόνους.
Μπορεί να κινηθεί μέσα από δύσκολα εδάφη off road, συμπεριλαμβανομένης της λάσπης και της άμμου, καθώς και νερού λόγω των φαρδιών τροχιών του.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το όχημα PbV 302 διαθέτει μετωπική θωράκιση που μπορεί να αντέξει απευθείας χτύπημα από βλήμα 20 χιλιοστών και μπορεί να επιταχύνει έως και 60 χλμ/ώρα.
Το όχημα ήταν σε υπηρεσία με τον σουηδικό στρατό μέχρι το 2014.
Χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στη Βοσνία και το Κόσοβο.
Περισσότερα από 110 μοντέλα στρατιωτικών οχημάτων Ουκρανίας και ξένης κατασκευής έχουν εγκριθεί για χρήση στην Ουκρανία από τις αρχές Ιουνίου, ανέφερε το υπουργείο.
Το ένα τρίτο των οχημάτων φέρεται να ήταν εγχώριας παραγωγής, ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης