Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο Kursk - Ανασυγκροτει δυνάμεις για νέες επιθέσεις στην περιοχή

H Ουκρανία κατέστρεψε και τρίτη γέφυρα στο Kursk - Ανασυγκροτει δυνάμεις για νέες επιθέσεις στην περιοχή
Ο διοικητής Alaudinov ξεκαθαρίζει ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες ενδέχεται να λάβουν οι ουκρανικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία μεταφέρει πρόσθετες δυνάμεις στο Kursk από άλλο τμήμα του μετώπου και αναδιατάσσεται για να επιτεθεί σε νέες περιοχές, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει η ρωσική πλευρά.
Μάλιστα, τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να καταστρέψουν και τις τρεις γέφυρες κατά μήκος του ποταμού Seim στα νοτιοδυτικά του Kursk, αναφέρει ο Apti Alaudinov, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat και αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας. Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας 19 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν την τελευταία σταθερή γέφυρα του ποταμού Seim στο χωριό Karyzh.
Ο διοικητής Alaudinov ξεκαθαρίζει ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες ενδέχεται να λάβουν οι ουκρανικές δυνάμεις. «Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Pravda.
Στις 16 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια γέφυρα στο χωριό Glushkovo. Το Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό ότι μια γέφυρα κοντά στο χωριό Zvanoe υπέστη σοβαρές ζημιές σε ένα άλλο χτύπημα της Ουκρανίας.
Οι ντόπιοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την περιοχή, μεταξύ άλλων με βάρκες. Σύμφωνα με τη Μόσχα, περισσότεροι από 121.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σε εννέα παραμεθόριες περιοχές της περιοχής Kursk.
Εάν αυτό το σχέδιο πετύχει, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξήσουν το πλάτος του μετώπου κατά άλλα 50 χιλιόμετρα και θα λάβουν θέσεις κατά μήκος του ποταμού, τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα θα πρέπει στη συνέχεια να ξεπεράσουν κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης