Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ζιμπάμπουε τολμά να τα βάλει με τους εταιρικούς κολοσσούς - Απαγορεύει την εξόρυξη στην κοίτη ποταμών

Η Ζιμπάμπουε τολμά να τα βάλει με τους εταιρικούς κολοσσούς - Απαγορεύει την εξόρυξη στην κοίτη ποταμών
Το μέτρο αναμένεται να επηρεάσει πολλές από τις εξορυκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Στην απαγόρευση της εξόρυξης αλλουβιακών στοιχείων (αποθέσεις αργίλου, άμμου, λατυπών) στην κοίτη των ποταμών, προχωρά η Ζιμπάμπουε, σε μία προσπάθεια να προστατέψει το περιβάλλον της χώρας.
Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Anxious Masuka μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση από πλευράς εταιρειών.
η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει πολλές από τις εξορυκτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Από το 2011, η χώρα της νότιας Αφρικής επέτρεψε μεγάλης κλίμακας αλλουβιακές εξορύξεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση των υδάτων, τη λάσπη και την υποβάθμιση των καναλιών των ποταμών, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Jenfan Muswere στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου. Το 2020, οι αρχές είχαν εκδώσει παρόμοια απαγόρευση, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε πλήρως.
Πάνω από το 60% του χρυσού της Ζιμπάμπουε παράγεται από ανθρακωρύχους μικρής κλίμακας, πολλοί από τους οποίους προμηθεύονται το πολύτιμο μέταλλο μέσω της εξόρυξης στην κοίτη του ποταμού.
Τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η χώρα παρήγαγε 17.279,4 κιλά χρυσού, από 16.855,4 κιλά ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης